Αντιδράσεις στη Μ. Βρετανία γιατί χαρακτήρισαν τον πρίγκιπα Τζορτζ ως gay icon

12/08/2017
από

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα δημοσίευμα της LGBT+ ιστοσελίδας PinkNews, το οποίο αναφέρεται στον πρίγκιπα Τζορτζ.

Συγκεκριμένα το δημοσιεύμα που φέρει τον τίτλο “Ο κόσμος πιστεύει ότι ο πρίγκιπας Τζορτζ μοιάζει υπέροχος σε αυτή τη νέα φωτογραφία” καταπιάνεται με το πως πολλοί χρήστες του Twiiter σχολίασαν τη φωτογραφία του μικρού πρίγκιπα, αναφέροντάς τον μάλιστα ως gay icon.

Ανάμεσα σ΄αυτούς που αντέδρασαν και ο πολιτικός Jim Alister του Traditional Unionist Voice (TUV), ο οποίος χαρακτήρισε το άρθρο «κατάφωρα προσβλητικό» και ζήτησε συγγνώμη για το άκρως ακατάλληλα γραμμένο άρθρο. Επισήμανε δε πως το να αναφέρεσαι στη σεξουαλικότητα όταν μιλάς για ένα μικρό παιδί είναι εντελώς ακατάλληλο. «Το να παίρνεις τη φωτογραφία ενός μικρού αγοριού και να το φαντάζεσαι να γίνεται icon για μια ζωή που ορίζεται από το σεξ είναι εξωφρενικό και άρρωστο».

Από την πλευρά του το PinkNews επιμένει πως απλώς έκανε αναφορά στον μεγάλο αριθμόαναφορών στα social media. Πέρασαν μάλιστα στην αντεπίθεση, τονίζοντας πως ο Jim Alister δεν είναι αμερόληπτος σχολιαστής. Έκαναν λόγο για άνθρωπο με μακρά ιστορία αντίθεσης στα δικαιώματα των LGBT ανθρώπων και χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του εξωφρενικές.

Η φωτογραφία που πυροδότησε τη διαμάχη δείχνει τον μικρό πρίγκιπα Τζορτζ στο ελικόπτερο να κρατά το πρόσωπό του σε μια πολύ τρυφερή πόζα. Είχε τραβηχτεί στις 21 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της βασιλικής περιοδείας στο Αμβούργο της Γερμανίας.




Δες και αυτό!