Δημόσια συγγνώμη ζητά από την LGBTQ+ κοινότητα ο Τζάστιν Τρυντώ

29/11/2017
από

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρυντώ, εμφανώς συγκινημένος ζητά συγγνώμη για ιστορικές αδικίες εναντίον της LGBTQ2 κοινότητας.

https://www.facebook.com/Channel4News/videos/10155454262656939/

“Χάρη στο κουράγιο σας είμαστε σήμερα εδώ, μαζί, υπενθυμίζοντας στους εαυτούς μας κι η μία στην άλλη/ο ένας στον άλλον, ότι μπορούμε και καλύτερα. Για την καταπίεση των λεσβιών, των gay, των αμφί, των τρανς ατόμων, των queer και των two-spirit κοινοτήτων ζητάμε συγγνώμη. Εκ μέρους της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου και των πολιτών του Καναδά: κάναμε λάθος. Συγγνώμη. Δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί. 

Για να παιδιά που μας ακούνε στο σπίτι και που φοβούνται την απόρριψη, εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και της ταυτότητας ή έκφρασης φύλου και για τα άτομα που αισθάνονται άβολα και φοβούνται, αλλά ταυτόχρονα είναι ενθουσιασμένα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον: Όλες/ολοι αξίζουμε αγάπη και σεβασμό. Κι ακόμη κι αν κατάλαβες την αλήθεια στα 6 σου, ή στα 16 ή στα 60, έχεις αναγνωρίσιμη αξία.

Στα μέλη των LGBTQ2 κοινοτήτων, στη νεολαία και στους μεγαλύτερους, εδώ στον Καναδά και γύρω στον κόσμο: Σας αγαπάμε και σας στηρίζουμε. Και σε όσες/όσους πολέμησαν σκληρά για να φτάσουμε εδώ: Σας ευχαριστούμε για το κουράγιο και σας ευχαριστούμε που μας δανείσατε τις φωνές σας. Εύχομαι και το ξέρω ότι κοιτάτε προς τα πίσω όλα εκείνα που καταφέρατε με περηφάνια.” 

145 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν ως αποζημίωση σε άτομα που αδικήθηκαν, τραυματίστηκαν, κακοποιήθηκαν και υπέφεραν από το 1962 μέχρι και το 1996, δήλωσε ο κ. Ρ. Douglas Elliott, ο επικεφαλής δικηγόρος για τους ενάγοντες. Επίσης, επιλέξιμα για οικονομική αποζημίωση, που θα φτάνει μέχρι και τα 150.000 δολάρια, θα είναι τα άτομα, που αντιμετώπισαν σοβαρή ψυχολογική και σωματική βλάβη.

Μάλιστα, επειδή πολλά θύματα έχουν ήδη πεθάνει, 15 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για μια σειρά τιμητικών μέτρων στη μνήμη αυτών των ανθρώπων. Αυτά θα περιλαμβάνουν την κατασκευή εθνικού μνημείου στην Οτάβα και εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την ιστορία των διακρίσεων εις βάρος των gay και των τρανς ατόμων.




Δες και αυτό!