Ο Roy Moore εξισώνει την ισότητα στο γάμο με το νόμο υπέρ της δουλείας

25/10/2017
από

Ο υποψήφιος της γερουσίας της Αλαμπάμα, Roy Moore, που χρήζει της υποστήριξης του Donald Trump είναι απλά επικίνδυνος.

Σε συνέντευξή του στο “2019 Here I Stand podcast” συγκρίνει την απόφαση Dred Scott του 1857, η οποία επιβεβαίωνε τη δουλεία, με την απόφαση Obergefell του 2015, που νομιμοποιεί τον ισότητα στον γάμο:

«Το 1857 το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών είχε αποφασίσει ότι οι άνθρωποι με σκούρο χρπώμα δέρματος ήταν ιδιοκτησία των λευκών. Φυσικά αυτό έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και χρειάστηκε ένας εμφύλιος πόλεμος για να το ανατρέψει» , ανέφερε με χαλαρό ύφος.

Σημειώστε, ότι η απόφαση του Dred Scott στο δικαστήριο ήταν καταλύτης για τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε. Και συνεχίζει την σκέψη του ως εξής:

«Αλλά η απόφαση Obergefell του 2015 είναι ακόμη χειρότερη από μια άποψη, γιατί αναγκάζει τους ανθρώπους, όχι μόνο να αναγνωρίσουν τον γάμο, εκτός του θεσμού που ευλογείται από τον Θεό, αλλά ακόμη να αναγνωρίζεται και από κάθε πολιτεία. Σου λέει, ότι τώρα, εσύ θα πρέπει να καταργήσεις τον ορισμό του γάμου και να τον κάνεις να ισχύει ανάμεσα σε δύο άτομα του ίδιου φύλου» .

Περιέγραψε το δικαίωμα στην ισότητα στο γάμο ως επινοημένο δικαίωμα «που δεν υπάρχει στο Σύνταγμα» και ότι εξωθεί τους «Χριστιανούς να εγκαταλείψουν τη ανεξιθρησκία και την ελευθερία τους» .

Ο Moore είναι επικίνδυνος και τέτοιου είδους σχόλια δεν είναι πρώτη φορά που βγαίνουν από το στόμα του. Το 2015 είχε δήλωσε: «Ο σοδομισμός κηρύχθηκε παράνομος από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών το 1987. Ανέφερε ότι δεν υπήρχε κανένα δικαίωμα στο σύνταγμα για να διευρυνθεί για τα θεμελιώδη δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.»

Παρά τις αποτρόπαιες απόψεις του, ο Trump υποστήριξε δημοσίως τη υποψηφιότητά του για τη γερουσία των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει ένας «εξαίρετος γερουσιαστής» .

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μάλιστα, μάσησε τα λόγια του για το αν συμφωνεί με τις θέσεις του Moore, σε ερώτηση δημοσιογράφου την περασμένη εβδομάδα:

«Έκανε έναν πολύ μεγάλο αγώνα. Αναφορικά με τους κατοίκους της Αλαμπάμα – που μου αρέσουν πάρα πολύ και τους αρέσω κι εγώ πάρα πολύ – τους αρέσει ο Roy, αλλά θα μιλήσω μαζί του και μπορώ να σας απαντήσω τότε, εντάξει;»

Ο πραγματικός κίνδυνος έρχεται από τις εκλογές της γερουσίας της 12ης Δεκεμβρίου, οπότε αφενός αναμένουμε την απάντηση του Trump στην ερώτηση του δημοσιογράφου, που έμεινε αναπάντητη και αφετέρου το αποτέλεσμα των εκλογών.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!