Ρουμάνος Ορθόδοξος επίσκοπος παραιτείται μετά τη διαρροή βίντεο με 17χρονο

22/08/2017
από

Ρουμάνος ορθόδοξος επίσκοπος παραιτήθηκε μετά από ένα βίντεο, που τον δέιχνει να έχει σεξουαλική επαφή μ’ έναν 17χρονο μαθητή.

Ένα θολό βίντεο του επίσκοπου Corneliu Barladeanu κυκλοφόρησε online τον περασμένο μήνα. Δεν είναι σαφές εάν η αρχική έκδοση του βίντεο ήταν ευκρινής.

Ο 51χρονος επίσκοπος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή σε σεξουαλική πράξη και δεν έκανε κανένα σχόλιο, αλλά οι ηγεσία της εκκλησίας εξέδωσε δήλωση μετά από διήμερη Ιερά Σύνοδο.

Τελικά, ανακοίνωσε ότι ο Barladeanu παραιτήθηκε «για την ειρήνη και το καλό της εκκλησίας», όπως αναφέρει η Associated Press.

Η εκκλησία φοβόταν μια μακρά επίσημη έρευνα, που θα «παρατείνει την κατάσταση της αβεβαιότητας της επισκοπής της περιοχής του Huși» .

Ο Barladeanu δεν θα κατέχει πλέον επίσημη θέση, αλλά θα παραμείνει μοναχός.
Η εκκλησία υποστηρίζει ότι κι αν ακόμη ο Barladeanu ήταν με μια γυναίκα στο βίντεο, οι συνέπειες και πάλι θα εξακολουθούσαν να είναι οι ίδιες.

Η ορθόδοξη εκκλησία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην πολιτική ζωή της Ρουμανίας. Η επίσημη διδασκαλία της σχετικά με την ομοφυλοφιλία αναφέρει ότι «δεν υπάρχει ανεκτικότητα» και συνεχίζει ως εξής:

«Η Εκκλησία απορρίπτει την ακάθαρτη αγάπη, για να προωθήσει και να προστατεύσει την αγία αγάπη».

Μάλιστα, η εκκλησία μάζεψε περίπου 3 εκατομμύρια υπογραφές για την απαγόρευση των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ενώ τον Ιούλιο του 2016, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας έδωσε το πράσινο φως για την πρωτοβουλία να κινηθεί προς το Κοινοβούλιο.




Δες και αυτό!