Νέα καμπάνια στο Τορόντο καταπολεμά την τρανσφοβία

25/06/2017
από

Η καμπάνια υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Black Coalition for AIDS (Black CAP) για τη δημιουργία αφισών, που θα καταρρίπτουν τα στερεότυπα γύρω από το φύλο.

Οι αφίσες έχουν τοποθετηθεί σ’ ολόκληρη την πόλη και παρουσιάζουν χαμογελαστούς ανθρώπους σε ολόσωμες λήψεις με τη φράση “το φύλο μου ζει εδώ” να αναγράφεται στο ύψος του κεφαλιού και τη φράση “δεν είναι εδώ” να αναγράφεται στο ύψος της βουβωνικής χώρας.


Τα νεαρά άτομα με σκούρο δέρμα είναι μέρος του Τορόντο. Η τρανσφοβία δεν είναι” , αναγράφεται στο κάτω μέρος της διαφήμισης. Ο Robbie Ahmed, εκπρόσωπος της Black Cap, δήλωσε στο Now Toronto, ότι η εκστρατεία ευελπιστεί να προωθήσει την ορατότητα και τη διαθεματικότητα:

Εκτός από την ορατότητα, θέλαμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της διαθεματικότηας – την ιδέα ότι υπάρχουν πολλαπλές καταπιέσεις και εμπόδια που συνδυάζονται. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε, ότι άλλοι LGBTQ άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν παρόμοιους φραγμούς, αλλά οι νέοι άνθρωποι που έχουν σκούρο δέρμα σώματος έρχονται αντιμέτωποι με καταπιέσεις, που σχετίζονται και με το φύλο τους και τη φυλή ταυτότητα” .

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζούντιν Τρουντό, κήρυξε την έναρξη των εορτασμών του Pride νωρίτερα αυτό το μήνα και ύψωσε τις σημαίες των τρανς ατόμων και του ουράνιου τόξου στο Κοινοβούλιο. Μιλώντας στην τελετή ο Πρωθυπουργός επέμεινε ότι δεν θα σταματήσει να εργάζεται στο νομικό κομμάτι για την προστασία των LGBT ανθρώπων του Καναδά:

Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε αλλαγές για τα λάθη του παρελθόντος κι όχι απλώς να τα αμφισβητούμε. Η κυβέρνησή μας πιστεύει στην ισότητα και την ίση μεταχείριση όλων των Καναδών. Θα υπερασπιστούμε με πάθος τα δικαιώματα όλων των πολιτών μας, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή έκφρασης φύλου. Η ομοφοβία, η αμφιφοβία κι η τρανσφοβία είναι απαράδεκτες. Στον Καναδά έχουμε προχωρήσει πολύ, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, τόσο στον Καναδά όσο και σε όλο τον κόσμο” .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!