Γιατί τα Ben & Jerry’s απαγορεύουν 2 μπάλες παγωτού με την ίδια γεύση;

26/05/2017
από

Η εταιρεία παγωτού Ben & Jerry’s λέει στην αυστραλιανή κυβέρνηση ότι “Η αγάπη βγαίνει σε όλες τις γεύσεις!

Τα Ben & Jerry’s έχουν ξεκινήσει μια μοναδική εκστρατεία για να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία της αυστραλιανής κυβέρνησης να εισαγάγει την ισότητα στον γάμο.

Η εταιρία αρνείται στους πελάτες της να επιλέξουν παγωτό με την ίδια γεύση στο ίδιο μπολάκι/χωνάκι στην Αυστραλία μέχρι η χώρα να έχει ισότητα στο γάμο.

Οι έρευνες δείχνουν ότι το 72% του πληθυσμού υποστηρίζει τη νομιμοποίηση για την ισότητα στον γάμο.

Σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα τους, τα Ben & Jerry’s έγραψαν:

Φανταστείτε να κατευθυνθείτε προς το τοπικό κατάστημα παγωτού για να παραγγείλετε την αγαπημένη σας γεύση Cookie Dough επί δύο σε ένα χωνάκι. Αλλά μαθαίνετε ότι δεν επιτρέπεται – τα Ben & Jerry’s έχουν απαγορεύσει τις δύο μπάλες παγωτού με την ίδια γεύση στο ίδιο χωνάκι. Θα γινόσασταν έξαλλη/ος!

Αλλά αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με το πόσο εξαγριωτικό θα ήταν εάν σας έλεγαν ότι δεν επιτρέπεται να παντρευτείτε τον άνθρωπο που αγαπάτε. Γι’ αυτό κι εμείς απαγορεύουμε δύο κουταλιές από την ίδια γεύση και ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να μιλήσουν με τους βουλευτές και να τους πουν ότι έφτασε η ώρα να κάνουν τον γάμο ισότιμο! Η αγάπη βγαίνει σε όλες τις γεύσεις!

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Tony Abbot, υποσχέθηκε να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ισότητα στο γάμο κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας του. Ωστόσο, μετά από πολλούς μήνες συζητήσεων, τίποτα δεν έχει συμβεί κι η εταιρεία παγωτών χαρακτήρισε τα γεγονότα “μια δαπανηρή και περιττή άσκηση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την κοινότητα LGBTQI και δεν θα εγγυηθεί καν την ισότητα των γάμων” .

Τα Ben & Jerry’s θέλουν η κυβέρνηση να αναλάβει δράση πριν από τη λήξη της τρέχουσας συνεδρίασης στις 13 Ιουνίου. Η εταιρεία θα έχει ταχυδρομικές θυρίδες σε καθένα από τα καταστήματα της Αυστραλίας όπου οι πελάτες της μπορούν να στείλουν ταχυδρομικές κάρτες στους βουλευτές τους, προτρέποντάς τους να υποστηρίξουν την ισότητα στον γάμο.

Η δήλωση συνεχίζεται: “Στα Ben & Jerry’s αγαπάμε την αγάπη και πιστεύουμε, ότι οι κι περισσότεροι Αυστραλοί επίσης, καθώς πιστεύουν με βάσει σειρά ερευνών, ότι όλες/οι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται αν αυτό τις/τους κάνει ευτυχισμένες/ους, το άτομο που αγαπούν.

Το 2015, η εταιρεία ξεκίνησε ένα τηλεφωνικό κουτί σχεδιασμένο ώστε να επιτρέπει στους πελάτες τους να δείξουν την υποστήριξή τους για τον ομόφυλο γάμο.
Δες και αυτό!