Οι οργανώσεις προσπαθούν να φυγαδεύσουν τους gay απ΄την Τσετσενία

10/05/2017
από

Σχεδόν 4 gay άνδρες έχουν πεθάνει μέχρι τώρα στην Τσετσενία, μετά το κυνήγι που έχουν εξαπολύσει οι αρχές ενάντια στον gay πληθυσμό. Μόλις πρόσφατα ένας έφηβος δολοφονήθηκε από τον θείο του, ο οποίος τον πέταξε από το μπαλκόνι, για να ξεπλύνει την την ντροπή. Τώρα, το ρωσικό LGBT δίκτυο προσπαθεί να φυγαδεύσει τα gay άτομα απ’ τη χώρα. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με το δίκτυο NPR, τουλάχιστον, 40 άνδρες έχουν καταφέρει να διαφύγουν.

Μιλώντας στο ΝPR, η υπεύθυνη επικοινωνίας του ρωσικού LGBT δικτύου – που παραμένει ανώνυμη για προφανείς λόγους- δήλωσε ότι μια γραμμή υποστήριξης έχει στηθεί ώστε να μπορούν τα LGBT άτομα να καλέσουν και να ζητήσουν βοήθεια. “Λοιπόν, το πρώτο πράγμα για εμάς είναι φυσικά να τους φυγαδεύσουμε απ’ την Τσετσενία σ΄άλλα μέρη της Ρωσίας. Προσπαθούμε, όμως, να τους φυγαδεύσουμε κι απ’ τη Ρωσία γιατί για τους πιο πολλούς είναι τρομερά επικίνδυνο να μείνουν στη χώρα, αφού έχουν συγγενείς που προσπαθούν να τους βρουν και να τους σκοτώσουν κι εκτός Τσετσενίας”.

Η εκπρόσωπος μίλησε, επίσης, για όσα της αποκάλυψαν τα θύματα που ξέφυγαν, για τις συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. “Μας είπαν ότι τους έδερναν συχνά. Κάποιες φορές μέχρι θανάτου. Επίσης, ότι τους βασάνιζαν με ηλεκτρικό ρεύμα, ότι δεν τρέφονταν σωστά και ότι δεν είχαν καθόλου νερό”.

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι ακόμη κι όταν διαφεύγουν από την Τσετσενία, τα gay άτομα καταδιώκονται απ΄τους συγγενείς τους, οι οποίοι ενθαρρύνονται απ΄τις αρχές να ξεπλύνουν την ντροπή σκοτώνοντάς τα.




Δες και αυτό!