Εν ψυχρώ outing σε τρανς άτομο στο Survivor της Αμερικής

18/04/2017
από

Ο gay άνδρας που έκανε outing σε συμπαίκτη του στο reality show Survivor απολύθηκε από τη δουλειά του (real life).

Jeff Varner

Ο Varner εμπλέκεται «σε μια ειδησεογραφική ιστορία, με την οποία δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση» , ανέφεραν οι εργοδότες του.

Ο Jeff Varner αποκάλυψε την ταυτότητα φύλου του Zeke Smith κατά τη διάρκεια ενός meeting της ομάδας στο συμβούλιο, σε μία απελπισμένη προσπάθεια για να παραμείνει στο παιχνίδι. Επισημαίνοντας, ότι γίνονται παραπλανητικά πράγματα σ’ όλα τα επίπεδα, γύρισε στον Zeke και τον ρώτησε εν ψυχρώ: “Εσύ, γιατί δεν λες σε κανέναν ότι είσαι transgender;” .

Ως αποτέλεσμα, ο Varner, με κλειστή ψηφοφορία και χωρίς την τυπική ψηφοφορία από το συμβούλιο, αποχώρησε από το show.

Zeke Smith

Το Zene αποκάλυψε το πώς αισθάνθηκε την στιγμή εκείνη στην στήλη που έγραψε για την Hollywood Reporter:

Την ώρα που γύρισε ο Varner και με ρώτησε “εσύ γιατί δεν λες σε κανέναν ότι είσαι transgender;” τα φώτα έγιναν πιο φωτεινά. Οι κάμερες, αν κι ήταν 30 μέτρα μακριά, ξαφνικά ένιωσα ότι απείχαν μόλις μερικές ίντσες από το πρόσωπό μου. Όλοι οι ήχοι άρχισαν να χαμηλώνουν. Κάτι πρωτόγνωρο και βαθύ μέσα μου φώναζε: Τρέχα! Έχασα τον έλεγχο του σώματός μου, τα πόδια μου ανεξέλεγκτα άρχισαν να πηγαίνουν νευρικά πάνω-κάτω, ήθελα να φύγω, αλλά ο υπόλοιπος εαυτός μου καθόταν εκεί νεκρός σαν πέτρα. Στα αριστερά μου ήταν η άβυσσο. Ήξερα ότι δεν μπορούσα να ξεφύγω από αυτό που μόλις είχε συμβεί. Οι κάμερες θα με ακολουθούσαν, αν όχι εκείνη τη νύχτα, τότε μέχρι να αποκαλυφθεί τελικά η αλήθεια. Το τρέξιμο δεν ήταν επιλογή. Έτσι, έμεινα εκεί άδειος, σχεδόν σε κατάσταση trance, αγνοώντας το τι συνέβη γύρω μου, προσπαθώντας να φτιάξω ένα σχέδιο.”

Μετά το επεισόδιο της Τετάρτης (12 Απριλίου) ο Varner ενημερώθηκε, ότι απολύεται από την κτηματομεσιτική εταιρία στην οποία εργαζόταν. Οι εργοδότες του είπαν ότι “εμπλέκεται σε μία ιστορία με την οποία δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση.

Το θέμα πήρε δημοσιότητα κι ο Varner έγραψε στο Twitter ένα μήνυμα ζητώντας συγγνώμη:

Ζητώ βαθύτατα κι από καρδιάς συγνώμη για τον Zeke Smith, τους φίλους και τους συμμάχους του στη ζωή. Έκανα λάθος και δεν έχω καμία δικαιολογία γι ‘αυτό. Εγώ είμαι υπεύθυνος γι’ αυτήν την χειρότερη απόφαση της ζωής μου» .

Στην στήλη του στην Hollywood Reporter, ο Zene δήλωσε ακόμη:

Πολλά gay άτομα αισθάνονται τη στιγμή που κάνουν coming out ως μία από τις πιο απελευθερωτικές στιγμές της ζωής τους, γιατί το να μοιράζονται τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό τα κάνει να αισθάνονται πιο αυθεντικά. Συχνά, όμως, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο με τα τρανς άτομα.

34 Me to 33 Me “Dude, can you believe this? You’re playing with your heroes!” 33 Me to 34 Me “How are you fatter the second time around?” #Survivor Game Changers Premiere NEXT Wednesday 8:00 CBS

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zeke Smith (@zekerchief) στις

Όταν μοιραζόμαστε την ιστορία μας για το φύλο μας, πολλοί βλέπουν ότι είμαστε λιγότερο αυθεντικά άτομα – μας αμφισβητούν, εξερευνούν ή αρνούνται την ταυτότητά μας. Ως άτομο που δεν περνάω για τρανς με την πρώτη ματιά, έχω ένα σημαντικό προνόμιο, γιατί μπορώ να ελέγξω – έμαθα να ελέγχω έστω – το ποιος θα γνωρίζει για την ιστορία του φύλου μου και επίσης, γιατί δεν ζω τον ίδιο βαθμό διάκρισης ή ακόμη και βίας, που πολλά τρανς άτομα καλούνται να αντιμετωπίσουν, ειδικά οι μαύρες τρανς γυναίκες.

Η ιστορία του φύλου ενός ατόμου είναι προσωπική κι είναι στο χέρι τους, και μόνο, το αν θα την μοιραστούν ή το πότε, πώς και με ποιους θα την μοιραστούν. Το να κρατάς την ταυτότητα φύλου σου μυστική δεν είναι το ίδιο με το να είναι στη ντουλάπα ένα gay άτομο. Τα μόνα πρόσωπα που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι οι επαγγελματίες υγείας κι οι φίλοι που μοιράζεσαι γυμνός κάποιες στιγμές μαζί τους.

Ήξερα ότι οι ενέργειες του Varner, αν και στόχευαν εμένα, δεν είχαν καμία σχέση με μένα και τα πάντα ήταν δικό του θέμα. Οι δηλώσεις του δεν ήταν αποτέλεσμα των πράξεών μου, αλλά μια αντανάκλαση των προσωπικών του παθήσεων.

Όμως, με τον χαρακτηρισμό “παραπλανητικό”, ο Varner επικαλέστηκε ένα από τα πιο οδυνηρά στερεότυπα των τρανς ανθρώπων, ένα στερεότυπο που χρησιμοποιείται συχνά ως δικαιολογία για τη βία κι ακόμη και για τη δολοφονία. Ισχυριζόμενος ότι “ο Zeke δεν είναι ο τύπος, που πιστεύετε ότι είναι” κι ότι “υπάρχει εξαπάτηση σ’ όλα τα επίπεδα, που δεν αντιλαμβάνεστε” , ο Varner ουσιαστικά έλεγε, ότι δεν είμαι πραγματικός άνδρας κι ότι ζώντας απλά ως ο αυθεντικός εαυτός μου, είναι ένα κακό τέχνασμα. Στην πραγματικότητα, με το να είμαι ο Zeke, είμαι ο πιο ειλικρινής εαυτός μου – όπως και κάθε άλλο τρανς πρόσωπο που ζει την καθημερινότητά του.»

Don’t forget it. #WomensMarch

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zeke Smith (@zekerchief) στις

“Δεν πιστεύω ότι ο Varner μισεί τα τρανς άτομα, όπως δεν πιστεύω ότι οι συντηρητικοί πολιτικοί που επιτίθενται σε τρανς άτομα πραγματικά νοιάζονται για το πώς θα χρησιμοποιούμε το μπάνιο. Και για τους δύο, οι τρανς άνθρωποι είναι απλά ευκολότεροι στόχοι για όσους θέλουν να επικαλούνται την προκατάληψη για να κερδίσουν. Ευτυχώς, οι νίκες μου απέρριψαν την τακτική του μίσους και μετά από 18 μέρες πείνας κι ανταγωνισμού, όλοι ήξεραν ακριβώς τι άνθρωπος είμαι, ενώ μετά απ’ αυτό το Tribal Council, όλοι γνωρίζαμε ακριβώς τι άνθρωπος είναι ο Varner.

“Αλλά η συγχώρεση δεν προϋποθέτει φιλία, η συγχώρεση δεν απαιτεί να ξεχνάμε ή να συγχωρούμε τις ενέργειές του άλλου, η συγχώρεση δίνει ελπίδα. Ελπίζω στον Jeff Varner. Απλά επιλέγω να ελπίζω από μακριά, σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε είτε πρόκειται για επαναλαμβανόμενη ατυχία είτε για επιβλαβείς ενέργειες άλλων. Μπορούμε μόνο να ελέγξουμε τον τρόπο ανταπόκρισής μας. Εναπόκειται σ’ εμάς να αποφασίσουμε αν ο κίνδυνος θα μας καθορίσει ή αν θα τον ορίσουμε εμείς.

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!