“Yuri!!! On Ice” Μία μοναδική gay ερωτική ιστορία

18/04/2017
από

Τι γίνεται όταν ένας νεαρός ερωτεύεται τον προπονητή του;

Το “Yuri!!! on Ice” θα γίνει το νέο αγαπημένο anime των geek fan του είδους!

Η “gay” θεματική με τα anime μπορεί να ακούγεται λίγο οξύμωρος συνδυασμός, δεδομένης της πολύπλοκης ιστορίας του είδους, αλλά αυτή η επαναστατική σειρά κάνει αυτό, που πολλές άλλες, απλά δεν μπορούν: να αναπαραστήσουν μία gay ερωτική ιστορία με ρομαντισμό απλά κι όμορφα.

Αλλά τι είναι το “Yuri!!! on Ice” ;

Ο Yuri είναι ο νεαρός με τα καστανά μαλλιά που βλέπετε αριστερά στο παραπάνω gif, είναι επαγγελματίας καλλιτεχνικού πατινάζ στον πάγο, που επιστρέφει πίσω στην πατρίδα του, την Ιαπωνία, μετά από τη ντροπιαστική 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του περασμένου έτους. Δεδομένου ότι η πίεση κι ο ανταγωνισμός πέρασαν, ο εσωστρεφής και ντροπαλός 23χρονος νέος κάνει πρόβες μόνος του για να μπορέσει να φτάσει το είδωλό του μιμούμενος τις φιγούρες του επί πέντε χρόνια παγκόσμιο πρωταθλητή Viktor Nikiforov.

Μετά από μία από τις prive πρόβες του, ο Yuri ανακαλύπτει ότι κάποιος τον βιντεοσκόπησε κρυφά κι ανέβασε το βίντεο στο ίντερνετ, όπου πολύ γρήγορα έγινε viral. Το βίντεο δεν άργησε να φτάσει και στον ίδιο τον Viktor, ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα του στο καλλιτεχνικό πατινάζ ως αγωνιζόμενος, για να γίνει ο προπονητής του Yuri και να τον προετοιμάσει για τον επόμενο Παγκόσμιο Διαγωνισμό.

Ο Victor είναι μερικά χρόνια μεγαλύτερος από τον Yuri κι αισθάνεται πολύ άνετα με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Έτσι, ο Victor αντλεί πολύ μεγάλη ευχαρίστηση από την εσωστρέφεια του Yuri, ο οποίος κοκκινίζει σχεδόν κάθε φορά που μιλάει. Η χημεία μεταξύ τους είναι σαφής από την πρώτη στιγμή, ακόμα κι αν ο Yuri δεν ξέρει ακόμα πώς να το χωνέψει.

Όμως, ξαφνικά, ένας Ρώσος αντίπαλος, ο οποίος επίσης ονομάζεται, κατά τύχη, Yuri μαθαίνει για τα σχέδια του Viktor κι αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι την Ιαπωνία για να προκαλέσει τον Yuri σε μονομαχία πατινάζ. Ο νικητής θα κερδίσει τον Victor για προπονητή.

Ο Yuri για να καταφέρει να κρατήσει το είδωλό του και τον άνδρα που ερωτεύτηκε κοντά του, θα πρέπει για μία ακόμη φορά να αγωνιστεί και να βγει από την comfort zone του. Ο Viktor προκαλεί τους δύο αγωνιζόμενους μ’ ένα θέμα για παρουσίαση που δεν περιμένουν: “Αγάπη. Έρωτας. Ερωτική έλξη.

Ο πρωταγωνιστής είναι παρθένος και δυσκολεύεται. Δεν μπορεί να αποδώσει αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει και που δεν γνωρίζει. Τελικά, κατανοεί τον έρωτα ως το συναίσθημα που αισθάνεται ο ίδιος για τον Victor κι αρχίζει ν’ αναγνωρίζει ένα κομμάτι του εαυτού του και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό μέσα από την χορογραφία του.

Το “Yuri!!! On Ice” εκτός από μία πολύ ρομαντική ερωτική ιστορία είναι κι ένα ταξίδι με προορισμό την αυτογνωσία και την αποδοχή του εαυτού με πολύ όμορφο animation.

Δείτε το trailer:




Δες και αυτό!