Δημόσιο μαστίγωμα κι εξευτελισμός σε gay ζευγάρι στην Ινδονησία (βίντεο)

12/04/2017
από

Η ποινή του δημόσιου μαστιγώματος (100 φορές ο καθένας) επιβλήθηκε σε δύο gay άνδρες από την Ινδονησία, επειδή έκαναν σεξ.

Το περιστατικό συνέβη στην ημιαυτόνομη περιοχή Ασέχ, όταν ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλε σ’ ένα σπίτι και εντόπισε τους δύο gay άνδρες, 20 και 24 ετών, να επιδίδονται σε σεξουαλική πράξη. Οι τοπικοί νόμοι επιτρέπουν τις συλλήψεις από πολίτες και οι δύο άνδρες κρατούνται από την αστυνομία.

Σε βίντεο που τραβήχτηκαν από κινητά τηλέφωνα, εμφανίζονται κάτοικοι της περιοχής να χαστουκίζουν έναν από τους δύο νεαρούς άνδρες, καθώς ο ίδιος κάθεται γυμνός στο έδαφος, περιμένοντας την αστυνομία να τον συλλάβει.

https://youtu.be/EmJwJ8_PYPs?t=29

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, λέγοντας ότι μία τέτοιου είδους τιμωρία αποτελεί βασανιστήριο.

Η ποινή αυτή επιβάλλεται ήδη για εγκλήματα μοιχείας, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που θεωρείται ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο σε περίπτωση ομοφυλίας.

Το Ασέχ είναι η μοναδική περιοχή στην Ινδονησία, που επιτρέπει στις τοπικές αρχές να διατηρούν και να εφαρμόζουν παράλληλους νόμους.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!