Η κινηματογραφική δράση Gros Plan, επιστρέφει και φέτος στην Αθήνα, αυτό το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου στην πλατεία Μαβίλη και τον πολιτιστικό χώρο ΤΗΕ ΒΟΧ με ελεύθερη είσοδο.

Το Gros Plan με λίγα λόγια:
Βλέπεις ταινία! Ψηφίζεις! Βραβεύεις!
Θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα επιλογής των ταινιών που προβάλλονται στις ελληνικές αίθουσες στον υπέρτατο κριτή, το κοινό, το Gros Plan διαλέγει 4 ταινίες από όλο τον κόσμο, που έχουν διακριθεί σε φεστιβάλ αλλά δεν έχουν ακόμα βρει διανομή στις ελληνικές αίθουσες. Οι ταινίες προβάλλονται σε αποκλειστική πρεμιέρα σε ένα ειδικά επιλεγμένο κοινό με ελεύθερη είσοδο και στο τέλος της προβολής οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιολογήσουν, να ψηφίσουν και να βραβεύσουν την καλύτερη ταινία.

Ο κινηματογράφος στα χέρια σου!
Τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων του κοινού θα δημοσιοποιηθούν στους Έλληνες διανομείς κινηματογραφικών ταινιών καθώς και στους διοργανωτές κινηματογραφικών φεστιβάλ με σκοπό οι ταινίες να αποκτήσουν διανομή στην Ελλάδα κι έτσι το κοινό έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το κινηματογραφικό τοπίο της.

Σημειώστε ότι οι ταινίες προβάλλονται με Αγγλικούς υπότιτλους.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

19.30 EL GUSTO (Safinez Bousbia, Ιρλανία/Αλγερία, 2012, 93’): Η ιστορία τους χώρισε, αλλά η ιστορία τους επανένωσε. Η ταινία «El Gusto» αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας Εβραίων και Μουσουλμάνων μουσικών που χωρίσανε πριν 50 χρόνια αλλά σήμερα έχουν επανενωθεί να μοιραστούν την κοινή τους αγάπη και πάθος: τη μουσική Chaabi (παραδοσιακή μουσική της Αλγερίας).

21.30 ONE OF US (Stephan Richter, Αυστρία, 2016, 86’): Έτοιμοι για το οτιδήποτε. Ένα βράδυ ο Τζούλιαν και, ο κολλητός του, ο Μάρκο κάνουν διάρρηξη σε ένα σουπερμάρκετ γεμάτο από πολλά υποσχόμενα προϊόντα. Αυτό που τους οδηγεί είναι η επιθυμία τους να ξεφύγουν από την αστική ανία που τους διακατέχει. Μια στιγμή παιδικής ελευθερίας θα τους αναγκάσει να ωριμάσουν απότομα και σκληρά.
Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα.

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

19.30 GO HOME (Jihane Chouaib, Γαλλία/Λίβανος, 2016, 98’): Τι σημαίνει να ανήκεις κάπου; Η Νάντα επιστρέφει σπίτι. Τουλάχιστον αυτό θέλει. Όταν θα επιστρέψει στο Λίβανο, πλέον νιώθει ότι είναι μια ξένη στην ίδια της τη χώρα. Υπάρχει όμως ακόμη ένα μέρος που μπορεί να αποκαλεί σπίτι της: ένα εγκαταλειμμένο σπίτι σε κατάρρευση, στοιχειωμένο από την παρουσία του παππού της που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Κάτι συνέβη σε αυτό το σπίτι, κάτι βίαιο. Προσπαθώντας να ανακαλύψει την αλήθεια, η Νάντα θα ανακαλύψει τον εαυτό της.

21.30 YOU’LL NEVER BE ALONE (Alex Anwandter, Χιλή, 2016, 81’): Τίποτα δεν μας κάνει να νιώθουμε τόσο μόνοι όσο τα μυστικά μας. Όταν ο Πάμπλο πέφτει θύμα μιας ομοφοβικής επίθεσης, ο πατέρας του, ο Χουάν, καλείται να επιλέξει είτε να πληρώσει τα υπέρογκα ποσά για την ιατρική του περίθαλψη ή να επιδιώξει να γίνει συνέταιρος στην εταιρεία που δουλεύει. Σύντομα θα βιώσει και ο ίδιος προδοσίες και θα μάθει ότι ο κόσμος μπορεί να είναι το ίδιο βίαιος και με αυτόν. Ο Χουάν έχει κάνει πολλά λάθη στη ζωή του, αλλά ο γιος του μπορεί ακόμη να σωθεί.

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 23 Μαρτίου συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Gros Plan, www.grosplan.org. Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν δωρεάν τη δράση θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά έως τις 24 Μαρτίου.


Gros Plan: Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, Είσοδος: Ελεύθερη
The BOX: Δορυλαίου 12, Πλ. Μαβίλη, Αθήνα