Λεσβία εξαναγκάστηκε σε γάμο, χώρισε & επιβαρύνεται με 15.250 € αποζημίωση

16/03/2017
από
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Λεσβία εξαναγκάστηκε να αφήσει την κοπέλα της για να παντρευτεί και γύρισε πίσω σ’ εκείνη λίγες μέρες μετά μετανιωμένη.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην Ταϊβάν, όπου η οικογένειά της κοπέλας επέμενε, ότι ήταν καθήκον της να συνάψει ετερόφυλο γάμο για να δημιουργήσει οικογένεια.

Έτσι, αντάλλαξε όρκους μ’ έναν άνδρα, παρά τη θέλησή της, υπέγραψε τα έγγραφα και το ίδιο βράδυ τον άφησε κι έφυγε.

Ο γαμπρός, όμως εξοργίστηκε και της έκανε μήνυση ύψους Tw $ 500.000, δηλαδή 15.250 €, για τα έξοδα του γάμου, «τα χρήματα αρραβώνα» και τον συναισθηματικό πόνο που υπέστη. Η απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου στα βόρεια της Hsinchu αποφάσισε, ότι η κοπέλα θα πρέπει να πληρώσει.

Η Apple Daily αναφέρει, ότι η γυναίκα ήταν ειλικρινής από την αρχή με τον γαμπρό. Του είχε κάνει coming out το πρώτο βράδυ των αρραβώνων τους και του είχε εξηγήσει ότι κάνει αυτό το βήμα επειδή την έχουν εξαναγκάσει οι γονείς της. «Έβγαινε με τον ενάγοντα για να καταλαγιάσει τις ανησυχίες της μητέρας της», αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.

Αυτή η ιστορία έχει προκαλέσει την υποστήριξη από πολύ κόσμο για τον ομόφυλο γάμο στην Ταϊβάν. Ενώ η ισότητα στο γάμο φαίνεται σαν κάτι μακρινό, υπάρχουν ελπίδες να μπορέσει να νομιμοποιηθεί από τον επόμενο κιόλας χρόνο.

Η Ταϊβάν είναι σε διαδικασία εξέτασης δύο προτάσεων για την ισότητα στο γάμο με σχετική τροποποίηση του Αστικού Κώδικα, που πρόκειται να ψηφιστεί. Φαίνεται ότι  τώρα τελευταία δεν είναι όλα άσχημα στην Ταϊβάν. Πρόσφατα, ένα ζευγάρι λεσβιών έκανε μια τελετή για να γιορτάσει την αγάπη τους. Ενώ ο πατέρας μίας νύφης αρνήθηκε να την συνοδεύσει και να την παραδώσει στη μέλλουσα γυναίκα της κι αντ’ αυτού το έκανε το αφεντικό της.




Δες και αυτό!