Βανδαλισμοί & πολλαπλές επιθέσεις σε LGBT οργανώσεις στις ΗΠΑ

13/03/2017
από

Στην Πολυπολιτισμική LGBT  οργάνωση της Washington, Casa Ruby συνέβη το πιο πρόσφατο περιστατικό βανδαλισμού και επίθεσης μίσους.

Με ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οργάνωση ενημέρωσε το κοινό για την επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους στα γραφεία της:

Συναγερμός! Συναγερμός!
Η LGBT οργάνωσή μας Casa Ruby έπεσε μόλις τώρα θύμα βανδαλισμών κι ένα άτομο από το προσωπικό δέχτηκε τρανφοβική επίθεση 2 μέρες μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Muriel Bowser, που αναφέρει αύξηση 100% σε εγκλήματα μίσους εναντίον των τρανς ατόμων. Η βία είναι πραγματική, 7 τρανς γυναίκες δολοφονήθηκαν (σ.σ.σε εθνικό επίπεδο το 2017), κάπως έτσι αρχίζει όλο αυτό και αρνούμαστε να είμαστε οι επόμενες.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανακοίνωση δείχνουν το μέγεθος του μίσους εκείνων που οργάνωσαν την επίθεση καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Η οργάνωση έχει δεχτεί πολύ υποστήριξη από τον κόσμο, που ρωτά αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να βοηθήσει.

Πέρσι, η Deeniquia Dodds, μαύρη τρανς γυναίκα, που ήταν μέλος της Casa Ruby, πυροβολήθηκε θανάσιμα.


Δυστυχώς όμως, δεν είναι μόνο η Casa Ruby. Oι επιθέσεις αυτές είναι συχνές στις ΗΠΑ, ενώ πολλές είναι οι οργανώσεις που υποφέρουν από πολλαπλές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με το “Νότιο Νομικό Κέντρο για την Φτώχεια” (SPLC), έχουν συγκεντρωθεί 1.372 αναφορές περιστατικών μίσους από την ημέρα των εκλογών και μετά, δηλαδή μόλις από τις Φεβρουάριο μέχρι σήμερα. Τα περιστατικά αυτά είτε αναφέρονται απευθείας στην SPLC μέσω της σελίδας της #ReportHate ή συλλέγονται από την ειδησιογραφία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επιθέσεις μίσους, που οι δράστες έχουν ως κίνητρο τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου και αφορούν σε LGBT άτομα ή οργανώσεις βρίσκονται στην 4η θέση:


Επίθεση στο LGBT Center of Central PA στο Harrisburg, ΗΠΑ.


Απειλητικό μήνυμα σε οικογένεια στο Oregon που έγραφε “Δεν μπορείτε να προστατευτείτε άλλο queers” :


Το γραφείο της Garden State Equality στο Asbury Park στο New Jersey  δέχτηκε επίσης επίθεση στις αρχές του μήνα.

Στο παράθυρο τα μέλη της οργάνωσης άφησαν το εξής μήνυμα:

“Η LGBT κοινότητα είναι πολύ πιο δυνατή από αυτό το διάφανο γυαλί. Δεν σπάμε από τις επιθέσεις. Ζήστε την ζωή σας με αγάπη και κρατήστε το μίσος έξω από το New Jersey. Ευχαριστούμε.”




Δες και αυτό!