Λογαριασμός προεκλογικής καμπάνιας του DeSantis δημοσίευσε αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ βίντεο

04/07/2023
από
Ένας λογαριασμός της προεκλογικής εκστρατείας του Ron DeSantis αναδημοσίευσε ένα περίεργο αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ βίντεο την ημέρα λήξης του Μήνα Υπερηφάνειας, εδραιώνοντας την ήδη γνωστή συντηρητική και ομοφοβική στάση το υποψήφιου για την προεδρεία. 

Το War Room του DeSantis – ο λογαριασμός της προεκλογικής εκστρατείας «Rapid Response» του κυβερνήτη της Φλόριντα – αναδημοσίευσε το βίντεο από έναν άλλο λογαριασμό στο Twitter με το όνομα «Proud Elephant», με τη λεζάντα: «Για να ολοκληρώσουμε τον “Μήνα Υπερηφάνειας”, ας ακούσουμε από τον πολιτικό που έκανε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο Ρεπουμπλικανό για να τον γιορτάσει…».

Το βίντεο αντιπαραβάλλει τον DeSantis με τον Trump, χρησιμοποιώντας εικόνες που απεικονίζουν τα πρόσφατα αντί-ΛΟΑΤΚΙ μέτρα που θέσπισε ο DeSantis στη Φλόριντα,  παρουσιάζοντας τον έτσι ως πιο ιδανικό υποψήφιο.

Τα αποσπάσματα δείχνουν την υποτιθέμενη υποστήριξη του προηγούμενου προέδρου στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, με επιχειρήματα όπως το να επιτρέψει στην Caitlyn Jenner, ως μια τρανς γυναίκα, να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα που αντιστοιχεί στην ταυτότητα φύλου της στον Πύργο Trump. Επίσης, η δήθεν θετική στάση του απεικονίζεται από φιλικά προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα tweets του Trump (δεν έχει αποδειχθεί η αυθεντικότητα τους), και η επιλογή του να συμπεριλάβει τρανς γυναίκες στον διαγωνισμό ομορφιάς που του άνηκε, Miss Universe.

Στη συνέχεια, το βίντεο περνάει σε μια εικόνα του Ron DeSantis, η οποία έχει μονταριστεί έτσι ώστε να βγαίνουν αστραπές από τα μάτια του, ενώ φωτογραφίες του που διαδηλώνει είναι μονταρισμένες δίπλα-δίπλα με αποσπάσματα του μυθοπλαστικού κατά συρροή δολοφόνου από το American Psycho, Patrick Bateman, ο οποίος έχει γίνει ένα διαστρεβλωμένο σύμβολο αρρενωπότητας μεταξύ των ακροδεξιών ομάδων.

Το βίντεο προκάλεσε άμεση κριτική ακόμα και από το πολύ συντηρητικό κομμάτι των Ρεπουμπλικάνων, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης Log Cabin Republicans, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως η «μεγαλύτερη ρεπουμπλικανική οργάνωση της χώρας που είναι αφιερωμένη στην εκπροσώπηση των ΛΟΑΤ συντηρητικών».

«Το σημερινό μήνυμα από την αίθουσα πολέμου της εκστρατείας του DeSantis είναι διχαστικό και απελπιστικό. Οι Ρεπουμπλικάνοι και άλλοι συντηρητικοί με κοινή λογική γνωρίζουν ότι ο Ron Desantis έχει αποξενώσει τους ψηφοφόρους», ανέφερε η ομάδα σε ένα tweet, προσθέτοντας ότι η «ακραία ρητορική του DeSantis έχει μόλις περάσει σε ομοφοβικό έδαφος».
Δες και αυτό!