Ο Trump υπόσχεται «Ημέρα Χριστιανικής Ορατότητας»

04/04/2024
από
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, υποσχέθηκε ότι η ημέρα των αμερικανικών εκλογών θα είναι «Ημέρα Χριστιανικής Ορατότητας», μετά την επίσημη δήλωση του Joe Biden για την Ημέρα Τρανς Ορατότητας, η οποία συνέπεσε φέτος με την Κυριακή του Πάσχα (31 Μαρτίου).

Στις 31 Μαρτίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, εξέδωσε ξεχωριστά μηνύματα για την αναγνώριση τόσο της Ημέρας Τρανς Ορατότητας όσο και της Κυριακής του Πάσχα.

Για τον εορτασμό της Ημέρας, ο πρόεδρος επαίνεσε το «εξαιρετικό θάρρος και τη συνεισφορά» των τρανς Αμερικανών και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να «σχηματίσει μια πιο τέλεια Ένωση – όπου όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι και αντιμετωπίζονται ισότιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους».

Το γραφείο της προεκλογικής εκστρατείας του Trump έσπευσε να καταδικάσει το μήνυμα του Biden, χαρακτηρίζοντάς το «αποκρουστικό και προσβλητικό», παρά το γεγονός ότι ο Biden δημοσίευσε σχετικό μήνυμα και για το Πάσχα.

Η εθνική εκπρόσωπος Τύπου του Trump, Karoline Leavitt, έφτασε στο σημείο να απαιτήσει μια απολογία από την πλευρά του προέδρου.

Τώρα, ως απάντηση, ο πρώην πρόεδρος υποσχέθηκε να δημιουργήσει μια «Ημέρα Χριστιανικής Ορατότητας».

Την Τρίτη (2 Απριλίου), κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν, ο Trump κατέκρινε ξανά τη δήλωση του Biden για την Ημέρα Τρανς Ορατότητας, χαρακτηρίζοντάς τη «απόλυτη ασέβεια προς τους Χριστιανούς».

Συνέχισε λέγοντας ότι η 5η Νοεμβρίου, που είναι η ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ, θα πρέπει να ονομαστεί «Ημέρα Χριστιανικής Ορατότητας». Και συγκεκριμένα είπε: «Η 5η Νοεμβρίου, θα να ονομάζεται κάπως αλλιώς. Ξέρετε, θα ονομάζεται Ημέρα Χριστιανικής Ορατότητας».

Ο Trump, ο οποίος ξεκίνησε την προεδρική του υποψηφιότητα για το 2024 υποσχόμενος να απαγορεύσει την υγειονομική περίθαλψη για την επιβεβαίωση του φύλου για τα νέα τρανς άτομα, επιτιθέμενος στα νοσοκομεία που παρέχουν τέτοιες θεραπείες και πιέζοντας για έναν ομοσπονδιακό νόμο που θα αναγνωρίζει μόνο δύο φύλα, αν επανεκλεγεί, έλαβε δυνατό χειροκρότημα μετά την πρόταση.
Δες και αυτό!