Ο Trump υπόσχεται να σταματήσει τη χρηματοδότηση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης

31/10/2023
από
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, δεσμεύτηκε να αποσύρει τις χρηματοδοτήσεις σε σχολεία που διδάσκουν κριτική φυλετική θεωρία και αυτό που ονόμασε ως «τρανς παραφροσύνη», σε περίπτωση που επανεκλεγεί το 2024.

Σε ομιλία του στην πολιτεία της Αϊόβας, ο Donald Trump ισχυρίστηκε ότι θα εμποδίσει την ΛΟΑΤΚΙ+ και γύρω από τη φυλή εκπαίδευση στα σχολεία.

«Θα υπογράψω επίσης ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα για τη διακοπή της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης κάθε σχολείου που προωθεί την κριτική φυλετική θεωρία, την τρανς παραφροσύνη και άλλο ακατάλληλο φυλετικό, σεξουαλικό ή πολιτικό περιεχόμενο στα παιδιά μας», δήλωσε στη σκηνή.

Ο πρώην πρόεδρος έχει ξανά δηλώσει την αντίθεση του σε αυτού του είδους την εκπαίδευση, αναφέροντάς την ως «τοξική προπαγάνδα».

«Δίδασκαν στα παιδιά να μισούν τη χώρα μας, και δεν πρόκειται να το επιτρέψω αυτό», είπε σχετικά με την εκπαίδευση κατά των προκαταλήψεων που δίδασκε τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους για θέματα όπως το λευκό προνόμιο.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, ο Trump ασχολείται όλο και περισσότερο με θέματα που απασχολούν την τρανς κοινότητα, καθώς όπως έχει ισχυριστεί, οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι ενδιαφέρονται περισσότερο για τον περιορισμό των τρανς δικαιωμάτων παρά για τη μείωση των φόρων.

Τον Ιανουάριο, σε βίντεο της καμπάνιας του, ο ίδιος απείλησε να καταργήσει τη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο σε όλα τα τρανς άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, κάτι που σημαίνει ότι η ιατρική φυλομετάβαση θα ήταν αδύνατη σε όλες τις ΗΠΑ.

«Θα υπογράψω ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα που θα δίνει εντολή σε κάθε ομοσπονδιακή υπηρεσία να σταματήσει όλα τα προγράμματα που προωθούν την έννοια της φυλομετάβασης σε οποιαδήποτε ηλικία», δήλωσε.

«Στη συνέχεια θα ζητήσω από το Κογκρέσο να σταματήσει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την προώθηση ή την πληρωμή αυτών των διαδικασιών».

ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές, ωστόσο, υποστήριξαν ότι είναι σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που επανεκλεγεί ο Donald Trump.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) Anthony D Romero δήλωσε: «Εάν ο Donald Trump πιστεύει ότι μια δεύτερη θητεία θα του επιτρέψει να συνεχίσει τις αντισυνταγματικές και αντιαμερικανικές πολιτικές της πρώτης θητείας του, η ACLU θα είναι έτοιμη να αντιδράσει σε κάθε ευκαιρία».
Δες και αυτό!