“Η Πεντάμορφη και το Τέρας” κατάλληλη για 16+ στη Ρωσία

09/03/2017
από

Η καινούργια ταινία της DisneyΗ Πεντάμορφη και το Τέρας” χαρακτηρίστηκε από τον Ρώσο νομοθέτη κ. Vitaly Milonov ως προϊόν που προωθεί την “ξεδιάντροπη προπαγάνδα της αμαρτίας.

Ο νομοθέτης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, κ. Vladimir Medinsky, δηλώνοντας ότι η ταινία θεωρείται ακατάλληλη και περιέχει «γκέι προπαγάνδα» , που μπορεί να παραβιάζει το νόμο που ψηφίστηκε το 2013, σύμφωνα με το CNN.

Δεν υπάρχουν ενημερώσεις σε σχέση με την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού ακόμα, αλλά η πρεμιέρα της ταινίας είναι στις 16 Μαρτίου.

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» κατατάσσεται στην κατηγορία Γονικής Συναίνεσης μετά τη δήλωση του σκηνοθέτη Bill Condon ότι θα υπάρχει μία gay στιγμή ανάμεσα στον Lefou (Josh Gad) και τον Gaston (Luke Evans).


Σε συνέντευξη που έδωσε o σκηνοθέτης στο Attitude δήλωσε: «Με την προβολή μίας ομόφυλης έλξης σε μία έστω μικρή στιγμή στην ταινία, η παραγωγή περνάει το μήνυμα ότι πρόκειται για κάτι φυσικό και κανονικό – κι αυτό είναι ένα μήνυμα που θα φτάσει σε κάθε χώρα του κόσμου, ακόμη και σε χώρες που το να είναι κανείς γκέι είναι ακόμη απαγορευτικό ή και παράνομο».

Ο κ. Vyacheslav Telnov, επικεφαλής του τμήματος ταινιών του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, δήλωσε: “Θα εκδοθεί κανονικά άδεια διανομής της ταινίας χωρίς προβλήματα. Όμως, το ελάχιστο όριο ηλικίας θα είναι 16 ετών» , κατατάσσοντας την ταινία σε βαθμό καταλληλότητας 3 κατηγορίες πιο ψηλά από την προκαθορισμένη.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!