Η 1η βωβή LGBT ταινία της Ινδίας δείχνει τη δύναμη του να είσαι gay

07/03/2017
από

Μπορεί να γίνει αναπαράσταση της πίεσης που αισθάνεται κάποιο άτομο λόγω της προκατάληψης που υφίσταται, χωρίς να ειπωθεί ούτε μια λέξη;

Αυτή είναι η αποστολή της νέας ταινίας, που αναπαριστά τι θα πει για έναν άνδρα να ερωτεύεται έναν άλλον άνδρα – χωρίς να ειπωθεί τίποτα.

Η ταινία Sisak αφηγείται την ιστορία δύο ανδρών, που ονομάζονται μόνο «Α» και «Ζ», όπου ερωτεύονται σ’ ένα τρένο της Ινδίας.

Η ομοφυλοφιλία αποτελεί ακόμη ποινικό αδίκημα στην Ινδία, παρά το γεγονός ότι πολλές ευυπόληπτες και διάσημες προσωπικότητες της χώρα στέκονται ενάντια στο νόμο, με πρώτο και καλύτερο τον πρίγκιπα, που είναι κι ο ίδιος γκέι.


Ο σκηνοθέτης της ταινίας Faraz Arif Ansari δήλωσε: «Με απέρριπταν όλες σχεδόν οι εταιρίες παραγωγής της χώρας. Τους άρεσε το σενάριο, αλλά τότε δεν είχαν το θάρρος να κάνουν μια κοινωνικο-πολιτική σάτιρα για την ομοφυλοφιλία.

Η απόρριψη οδήγησε τον Ansari να περάσει πολύ χρόνο στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βομβάης, όπου ανακάλυψε έναν καινούργιο κόσμο. Έτσι, η νέα ταινία του αφηγείται την ιστορία μόνο με τη γλώσσα της αγάπης.

Η ταινία Sisak είναι η 1η στο είδος του βωβού κινηματογράφου LGBTQ στην Ινδία.

Μέσα στους γρήγορους ρυθμούς του πολυσύχναστου περιβάλλοντος των τρένων στη Βομβάη, εκτυλίσσεται ένα ειδύλλιο, που αναπτύσσεται αργά και συγκλονιστικά, μέσα από σιωπές και την ήσυχη άνεση ενός σιδηροδρομικού ταξιδιού.


Η σιωπή σε όλη την ταινία, εξηγεί ο σκηνοθέτης, υπάρχει για να δείξει πώς ζει αθόρυβα η LGBT κοινότητα σε ολόκληρη την Ινδία, καθώς συνεχίζεται να αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Η σιωπή κάνει τον πιο διαπεραστικό ήχο» , σημειώνει και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι
Η σιωπή είναι κάτι που παραβιάζεται πολύ στη ζωή μας, στις ταινίες που παρακολουθούμε και στις ταινίες που φτιάχνουμε, η σιωπή υπάρχει μόλις και μετά βίας.

Και προσθέτει: «[Είναι] μια πολιτική δήλωση για την κατάσταση της LGBTQI κοινότητας στην Ινδία, όπου υπάρχει κατάσταση τεράστια ανάγκη να ακουστεί από την κοινότητα.

Πηγή: Pinknews




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!