Επιτέλους ένα (ακόμη) βιβλίο που συγκεντρώνει ΌΛΕΣ τις μορφές των οικογενειών

04/02/2017

Το να βρεις παιδικά-εκπαιδευτικά βιβλία στα ελληνικά, που ν’ αναφέρονται στις μορφές της οικογένειας, χωρίς όμως να διακρίνουν αυτές με ΛΟΑΤΚΙ γονείς, είναι κάτι πραγματικά σπάνιο.

Πριν λίγο καιρό οι εκδόσεις Ίκαρος, κυκλοφόρησαν “Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις Οικογένειες” (The great big book of Families), της Mary Hoffman. Η μετάφραση έγινε απ΄τον Αντώνη Παπαθεοδόπουλο, ενώ σ΄αυτό φιλοξενούνται σκίτσα της Ros Asquith.

 

“Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις Οικογένειες, ένα διασκεδαστικό βιβλίο που συγκεντρώνει όλες τις μορφές των οικογενειών και τη ζωή τους. Από τα σπίτια και το σχολείο, μέχρι τις διακοπές, το φαγητό και τα ρούχα… Κάθε οικογένεια είναι συναρπαστικά διαφορετική!”

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Υπάρχουν οικογένειες μεγάλες, μικρές, χαρούμενες, λυπημένες, πλούσιες, φτωχές, ήσυχες, φασαριόζικες, θυμωμένες, ευδιάθετες, αγχωμένες ή χαλαρές. Οι περισσότερες είναι κάποιες φορές λίγο απ’ όλα αυτά.

Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις Οικογένειες, με χιούμορ και ευαισθησία, εξερευνά τις διάφορες μορφές της οικογένειας σήμερα, και γίνεται υπέροχη αφορμή για συζήτηση γύρω από ευαίσθητα θέματα, ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους.

Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση της Ros Asquith συμπληρώνεται τέλεια με τα κείμενα της Mary Hoffman, δημιουργώντας ένα βιβλίο που τα παιδιά θα αγαπήσουν και θα θέλουν να διαβάζουν ξανά και ξανά.

Το πιο μεγάλο βιβλίο για τις Οικογένειες, κέρδισε το School Library Association Information Book Award στην κατηγορία κάτω των 7, την πρώτη χρονιά που θεσμοθετήθηκε το βραβείο, το 2011 και ήταν στη μακρά λίστα για το NASEN Award,

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

Το βιβλίο σχολίασε κι η οργάνωση “Οικογένειες Ουράνιο Τόξο”, γράφοντας στο Facebook:

“Επιτέλους έγινε η αρχή! Οι εκδόσεις Ίκαρος έκαναν το βήμα και έχουμε ένα βιβλίο που περιλαμβάνει και τις δικές μας οικογένειες μεταφρασμένο στα ελληνικά.
Καιρός ήταν!”

Η συγκεκριμένη οργάνωση ήταν η μόνη στην Ελλάδα που έχει κυκλοφορήσει 3 βιβλία, που έχουν ως στόχο να δείξουν πόσο μεγάλο μπορεί να είναι το φάσμα των πιθανών οικογενειακών δομών, μέσα στις οποίες μπορεί να μεγαλώνει ένα παιδί και ταυτόχρονα παρά την κοινωνική δυσφορία και τα στερεότυπα να είναι ένα ευτυχισμένο παιδί.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!