Γονείς στην Ινδία προτείνουν “διορθωτικό βιασμό” για τον gay γιο τους

18/01/2017
από

Τη διαδικασία του “διορθωτικού βιασμού” πρότειναν οι γονείς ενός νεαρού όταν έμαθαν ότι είναι gay.

Ο νεαρός άνδρας από την Ινδία υπέστη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, όταν οι γονείς του ανακάλυψαν ότι είναι gay και συγκατοικεί με έναν άλλον άνδρα.

Η India Times ενημερώθηκε για το περιστατικό από την LGBTI οργάνωση “The Humsafar Trust”, μία από τις παλαιότερες και πλέον αξιόπιστες οργανώσεις, γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, και μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι οι γονείς του προσέλαβαν ντόπιους εγκληματίες για να παρενοχλήσουν και να κακοποιήσουν το παιδί τους.

Στη συνέχεια ο νεαρός μεταφέρθηκε από τους γονείς τους στον γιατρό, ώστε να ξεκινήσει “θεραπεία”. Ωστόσο, ο γιατρός διαβεβαίωσε, ότι δεν χρήζει οποιασδήποτε θεραπείας και προσπάθησε να εξηγήσει στους γονείς, πως δεν υπάρχει τίποτα το αφύσικο σχετικά με την ομοφυλοφιλία.

Δυστυχώς όμως, η οικογένεια του νεαρού δεν αποδέχτηκε την διαβεβαίωση του γιατρού και πρότεινε, ότι πιθανόν ένας διορθωτικός βιασμός να τον βοηθούσε. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης του νεαρού άνδρα.

Η βία απέναντι στην LGBTQ κοινότητα είναι πολύ συχνή στην Ινδία. Μάλιστα, υπάρχει διάταξη στον Ινδικό Ποινικό Κώδικα (ενότητα 377), όπου ο ομόφυλος σεξουαλικός προσανατολισμός ποινικοποιείται, με αποτέλεσμα οι ομοφυλόφιλοι να μην μπορούν να ζήσουν ελεύθερα.

Ο νεαρός δήλωσε, ότι δεν θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, δεν ενδιαφέρεται να παίξει το χαρτί του θύματος προς τους δημοσιογράφους, ωστόσο, αυτό το έγκλημά οικογενειακής τιμής, όπως το χαρακτήρισε, έχει σοβαρό αντίκτυπο στην LGBT κοινότητα. Ο σύντροφός του πρόσθεσε: “Ο πόνος είναι αληθινός, οι δυσκολίες και τα κλάματα πολλά και μερικές φορές φτάνεις στο σημείο να αισθάνεσαι τόσο λίγος για να ζεις ή να πάρεις ανάσα, γιατί δεν υπάρχει νόημα πια να υπάρχεις“.

Επισημαίνει ακόμη, ότι παρόλο, που οι γονείς κατάφεραν τελικά να χωρίσουν το ζευγάρι για μερικές μέρες, σήμερα οι δυο τους είναι πάλι μαζί:

Η αγάπη μας κράτησε δυνατούς, η ψυχική μας δύναμη είναι το καύσιμο για να μην εγκαταλείψουμε. Προς το παρόν μένουμε μαζί κι έχουμε ο ένας τον άλλον.




Δες και αυτό!