Η Betsy DeVos αποτελεί απειλή για τα LGBTQ παιδιά στην Αμερική

18/01/2017
από

Η υποψήφια Γραμματέας Εκπαίδευσης, που συμμετέχει στο πολιτικό σχήμα του Donald Trump είναι γνωστή για την αντι-gay ιδεολογία της και αποτελεί κίνδυνο για τις LGBTQ μαθήτριες και μαθητές. Ο λόγος για την Betsy DeVos, η οποία χρηματοδότησε την προσπάθεια υπονόμευσης της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ μέλη της οικογένειάς της έγιναν χορηγοί για την αντι-gay καμπάνια. Αυτό το γεγονός κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προστασία των LGBTQ μαθητριών/μαθητών απέναντι στο μίσος και την θρησκοληψία.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκφράζουν ανησυχία, ότι τα δικαιώματα, που έχουν κατοχυρωθεί όλα αυτά τα χρόνια για την προστασία των LGBTQ μαθητριών και μαθητών διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο κατάργησης.

Δυστυχώς, για τα LGBTQ παιδιά το σχολείο πολλές φορές είναι ένα σκληρό περιβάλλον, που δεν τους επιτρέπει να εκφράσουν ανοιχτά κι ελεύθερα τον εαυτό τους, μακριά από το bulling και την κακοποίηση. Γι’ αυτό εκπαιδευτικοί, νομικοί, γονείς και φίλοι έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν, ότι όλα τα παιδιά αισθάνονται ασφάλεια, αποδοχή και υποστήριξη μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Η Γραμματέας Εκπαίδευσης θα πρέπει να ασπάζεται και να υπερασπίζεται αυτές τις αξίες για όλα τα παιδιά και να μάχεται για ένα σχολείο ασφαλές, υποστηρικτικό και συμπεριληπτικό.

Το 2000 η DeVos κι ο σύζυγός της χρηματοδότησαν πολλά εκατομμύρια δολάρια για την πρωτοβουλία ψηφοφορίας με σκοπό τη δημιουργία ιδιωτικών κουπονιών σε σχολεία του Μίσιγκαν. Οι ψηφοφόροι απέρριψαν την πρόταση, όμως εκείνη συνέχισε τις πιέσεις με καμπάνια για μηδέν δημόσια εκπαίδευση και μηδέν γνώση για το πώς να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον στο σχολείο.

Πώς είναι δυνατόν οι LGBTQ μαθήτριες και μαθητές να αισθάνονται ασφαλείς με μία Γραμματέα Εκπαίδευσης, η οποία πιστεύει, ότι χρήζουν θεραπείας; Η DeVos απειλεί να ακυρώσει την σημαντική προσπάθεια προόδου, που έγινε από την κυβέρνηση Obama για την εξασφάλιση ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για τα LGBTQ παιδιά.

Το αίσθημα ανησυχίας ακολουθούν μία σειρά ερωτημάτων: Όταν αναλάβει τα καθήκοντά της θα αποκηρύξει την antigay ιδεολογία και πρακτική της; Θα συνεχίσει ακόμη να πιστεύει στη “διορθωτική θεραπεία” των LGBTQ ατόμων; Πώς σκέφτεται να προστατεύσει τις trans μαθήτριες και τους trans μαθητές;

Κατά την ακρόασή της την επόμενη εβδομάδα, οι γερουσιαστές θα πρέπει να σχεδιάσουν μια σαφή διαχωριστική γραμμή μεταξύ της Betsy DeVos και των LGBTQ μαθητών και μαθητριών.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!