Έξι μήνες μετά την επίθεση στο Ορλάντο

13/12/2016

Ήταν πριν από έξι μήνες όταν ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε στο gay κλαμπ Pulse, σκοτώντας 49 άτομα.

Χθες, συγγενείς, φίλοι και κάποιοι από τους 53 επιζήσαντες συγκεντρώθηκαν έξω από το μαγαζί στις 2 τα ξημερώματα, την ώρα που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

“Είναι μια έντονη στιγμή”, σχολιάζει ο Torres, ένα από τα θύματα που κατάφεραν να ξεφύγουν.

“Είναι γιορτές… τώρα θα τις περάσουν για πρώτη φορά χωρίς τους αγαπημένους τους και είναι σκληρό για τον καθένα. Πολύ σκληρό”.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, διαβάστηκαν τα ονόματα των 49 θυμάτων ενώ υπήρχε και ένα κερί για το καθένα.

“Νιώθω σαν να ήταν εχθές”, δηλώνει Danny Weaver που έχασε δύο φίλους του εκείνη τη βραδιά.

“Προσπαθώ να μιλήσω στο κόσμο και να πω πως όλα θα πάνε κάλα. Ότι θα το ξεπεράσουμε. Τους δίνω και μια αγκαλιά. Είναι το μόνο που μπορώ να κάνω…”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!