Το 10ο έτος της σχέσης του γιόρτασε ένα gay ζευγάρι πιγκουίνων

06/11/2016

Το 10ο έτος της σχέσης του ως gay ζευγάρι γιόρτασαν δύο αξιολάτρευτοι Humboldt πιγκουίνοι.

Ο Dotty και ο Zee ζουν μαζί εδώ και μία δεκαετία στο Bremerhaven ζωολογικό κήπο στη Γερμανία.

Στην αρχή οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί το ζευγάρι δεν μεγάλωνε την οικογένειά του, παρότι είχαν χτίσει τη φωλιά τους εδώ και έναν χρόνο.

Ένα τεστ DNA όμως το 2005 έδειξε ότι και οι δύο πιγκουίνοι είναι αρσενικοί. Το 2009, ο ζωολογικός έδωσε στο ζευγάρι ένα αυγό που το είχε εγκαταλείψει η μητέρα του.

Οι δύο νέοι γονείς ανέλαβαν την κοινή ευθύνη της επώασης του αυγού και το μεγάλωμα του νεοσσού.

Ο Dotty και ο Zee δεν είναι το μόνο gay ζευγάρι στο Bremerhaven ζωολογικό κήπο. Από τα 10 ζεύγη πιγκουίνων τα τρία είναι μεταξύ αρσενικών.

Ένας κτηνίατρος στο ζωολογικό κήπο δήλωσε στο Animal Planet: “Αυτό είναι ένα από τα πλέον απειλούμενα είδη στον κόσμο με μόνο 2000 απ΄αυτά να έχουν απομείνει”.

Όταν ο ζωολογικός κήπος πρόσθεσε 6 θηλυκά Humboldts από τη Σουηδία για την ενθάρρυνση της αναπαραγωγής, τα ομόφυλα ζευγάρια αρνήθηκαν να σπάσουν τον δεσμό τους.

“Τα τρία gay ζευγάρια έμειναν μαζί και αυτό μας δείχνει ότι σχέσεις τους είναι πραγματικά ισχυρές”, πρόσθεσε ο κτηνίατρος.

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η ομοφυλοφιλία εμφανίζεται σε περισσότερα από 450 είδη ζώων.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!