Νταρντάνιασμα Week 7: «Το Παιδί μου είναι ΝτραγκΚουήν, κυρ-Αντρέα μου»

RuPaul’s Drag Race: Family that drags together, stays together!

Μια ανάσα πριν τη στέψη, η ΡουΠώλα καλεί τα σόγια των κουήνς για ένα δακρύβρεχτο drag makeover challenge. Ποιος ταιριαστότερος λοιπόν για προτελευταίος γκεστ σχολιαστής της χρονιάς από το facebook group των νταρντανών, από τη δική μου «Κόρη», τον game blogger Πάνο Στεργιόπουλο! Υιοθετημένος ή long-lost love child of my loins, χου νόους. Χάσταγκ #nepotism

 

Νταρντάνιασμα Archives:

Week 6 – Week 5 – Week 4 – Week 3Week 2Week 1Intro

 

12524388_1005984369449890_3449010049143623953_n

Καλωσόρισες Κόρη! Κάνε μια στροφή και συστήσου στο κοινό του Antivirus!

Aπευθύνω θερμό και εγκάρδιο αγωνιστικό χαιρετισμό που τον επιβάλλει το αριστερό παρελθόν μου, και καλώς σας βρήκα! *κάνει στροφή όλο εργατιά*

Στητά! Μην καμπουριάζεις! #pageant_mom_mode. Συστήσου στον κόσμο, μη ντρέπεσαι!

Μάλιστα! Με λένε Πάνο, είμαι 26 χρονών, είμαι dropout της Ιατρικής και αγαπημένο μου χρώμα είναι το πράσινο των φύλλων της Ακακίας. Στον ελεύθερο μου χρόνο χτυπιέμαι ακούγοντας Björk και σκανδιναβικό metal, και ότι μένει το περνάω σταυροπόδι μπροστά απο κάποια κονσόλα της Nintendo. Να πω και για παγκόσμια ειρήνη και τέτοια;

Μόνο αν είναι με αυθεντική Λουιζιάνα προφορά!

Ελπίζω να μην υπονοείς κάτι για τον ταπεινό μα συνάμα περήφανο και μαρτυρικό τόπο καταγωγής μου; *triggered*

Α μπα, το λέμε τώρα ότι είμαστε από χωριό; Δεν ντρεπόμαστε για τη Λάρ’σα;

Λαμία! Και δεν είναι χωριό. Ιστορική πρωτεύουσα νομού! Έχουμε βγάλει και μια Μιμιέ, κι ας προσπαθεί να μας την πάρει η Καρδίτσα, ας είν’ καλά το ΠΟΠ.

10391706_10156706641370054_2751656747258336256_nΝα κάνουμε και μια μικρή εισαγωγή γιατί «Κόρη». Ξεκίνησε σαν inside joke πριν 2 χρόνια, πλέον όμως έχουμε περάσει σε μια φάση όπου συστηνόμαστε όντως παντού ως Μάνα και Κόρη, εμπνευσμένοι από την υπέροχη παράδοση των “drag families”, όπου μια πιο έμπειρη αλλά ακόμα young-passing “drag mother” υιοθετεί μια νεαρότερη άπειρη αλλά τσαχπίνα στην οικογένεια ή αλλιώς το “House” της!

Haus of Mercury represent! Είναι υπέροχη αίσθηση να είσαι σε κατάμεστο πολυκατάστημα του Συντάγματος (δε λέμε όνομα, σιγά μην τους διαφημίσουμε κιόλας) και να σου φωνάζει τύπος κάπου-σ’έχω-ματαδεί από την απέναντι άκρη “Αααα, η Κόρη!” γιατί κανονικό όνομα δεν έμαθε ποτέ. Όχι, αλήθεια.

 

Όπως λέει συχνά η Ρου, σαν αδερφές “we get to choose our families”. Μίλα μας για τη σχέση σου με το σόου. Πότε ξεκίνησες να βλέπεις drag race;

Ξεκίνησα να βλέπω τη χρονιά που προβάλλονταν η 4η σεζόν, μια απο τις πιο δύσκολες χρονιές της ζωής μου, για υπαρξιακούς και μη λόγους και η Μοιράζ’ Βελόνες ήταν η σκοτεινή μα συνάμα fabulous νότα που χρειαζόμουν για να ξεκολλήσω απ’το βούρκο. Η απογείωση βέβαια για μένα ήρθε με την 5η σεζόν και μπορώ να πω πως δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι τώρα χωρίς αυτό το σόου και χωρίς αυτές τις γενναίες, λαμπερές αμαζόνες on heels. Drag changes lives!

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου;

Jinkx Monsoon, Katya Zamolodchikova και Adore Delano. Όλες τις λατρεύω, αλλά μ’αυτές τις τρείς θα’θελα να κάνω άπειρες συζητήσεις για τα πάντα, απο το περιβάλλον μέχρι τις Αμερικανικές εκλογές και τη διαστρέβλωση των θέσεων του Νίτσε απο σύγχρονους φιλοσόφους.

Από μένα το πήρες το καλό γούστο. It is known. Πάμε στα του επεισοδίου.
14590252_10210601497055337_1661428987229562214_n

I’m Looking for a Strong Family Resemblance

Το drag makeover είναι ένα από τα στανταράκια τσάλλεντζες κάθε σεζόν, χωρίς να μπορώ να καταλάβω το λόγο. Σπάνια βλέπουμε εντυπωσιακές μεταμορφώσεις, ακόμα και οι πιο ταλαντούχες κουήνες εδώ πάντα σκοντάφτουν και μας παραδίδουν τερατουργήματα. Oι περισσότερες γνωρίζουν μόνο να μεταμορφώνουν τη δική τους φάτσα, και η δική τους φάτσα δεν μεταφράζεται σχεδόν ποτέ ομαλά σε ένα διαφορετικό πρόσωπο για το “strong family resemblance” που ζητάει κάθε φορά η Ρου. Ακόμα κι αν αυτό το πρόσωπο στην προκειμένη είναι όντως family.

Και γω αρχικά δεν καταλάβαινα γιατί πρέπει να υπάρχει στο All-Stars το συγκεκριμένο challenge. Καλώς ή κακώς έχουν όλες πλέον ένα συγκεκριμένο brand που πουλάνε στον κόσμο. Το αποτέλεσμα τη δικαιώνει βέβαια τη Ρου, γιατί είδαμε πολύ δυνατή τηλεόραση.

Ξαναζήσαμε ένδοξες μέρες RuPaul’s Drag U… #not

[Ghetto]Gurl, that really was a rough spot![/Ghetto]

Το κόνσεπτ του επεισοδίου δεν είναι για όλες Μάνα-Κόρη. Η Αλάσκα με την Κάτυα είναι οι μόνες με τις actual μανάδες τους εκεί. Η Ρόξξξυ έχει εκεί τη Γιαγιά της που τη μεγάλωσε (γιατί Πουτάνα ΟΑΣΑ), και η Ντήτοξ με την Αλύσσα υποδέχονται τις αδερφές τους, επειδή την εβδομάδα που γυρίζεται το επεισόδιο είχαν και οι δυο τους την επέτειο θανάτου των γονιών τους.

Είμαι άνθρωπος που κλαίει εύκολα, ειδικά άμα βλέπει άλλον άνθρωπο να κλαίει (κλάμα συμπαράστασης ένα πράγμα) και με διέλυσε λίγο αυτό το 3λεπτο το μοιρολόι. Δεν έχω δει πιο στενάχωρο πράγμα απο κλαίουσα Αλύσσα, ήταν σαν να κλαίγανε όλα τα λούτρινα απο το παιδικό μου δωμάτιο και σαν να έχασε τα χρώματά του το ουράνιο τόξο.

 

Mom Ranker

Δεν θα’πρεπε, αλλά ας κάνουμε rank τις μανάδες και αδερφάδες, από πιο awesome σε πιο yawnsome!

TOP σίγουρα: Mother Russia ή όπως τη συστήνει η Katya, “I hate that fucking cunt” <3

Έμεινα άφωνος με μαμά Κάτυας. Είδαμε απο που πήρε πέρα απο το bone structure, κι αυτόν τον σουρεάλ κυνισμό της η γλυκειά μας μπάμπουσκα. “And who am I?” Και κει που βούρκωσε όταν ευχαριστούσε τη Ρού για το mentoring στο άγχος της Κάτυα στην 7η σεζόν. Άει στην ευχή με συγκίνησε η σιχαμένη.

Μάνα Ρωσία για αληθινή νικήτρια του All-Stars!

Δεν ενθουσιάστηκα με τα υπόλοιπα σόγια. Μοιάζουν λίγο σα να μη θέλουν να είναι εκεί ή τις έχει φάει το άγχος, δεν ξέρω. Με εξαίρεση πάντα τη μάνα της Αλάσκα, που είναι ο ορισμός της pageant mom. Σκιάχτηκα, περίμενα να βγάλει το μπιμπερό με το go-go juice και ν’αρχίσει να κυνηγάει την Αλάσκα στο werk room για να πιεί.

Με ξανακέρδισε για λίγα δευτερόλεπτα η Αλάσκα με το “I won four challenges mom“. Αντί για sensitive moment, ήταν όμως απλά προπομπός για το spoiled brat edit που θα ακολουθούσε…

Γλυκύτατη η γιαγιάκα Ρόξυ, αλλά έμοιαζε περισσότερο σαν να ΜΗΝ ήξερε που είναι. Τύπου τη μαζέψανε απ’το πάρκο που τάϊζε τα περιστέρια με το νυχτικό της. Και το read που πέταξε για τη Μαμά Ρωσία; Μιεχ, σαν να της το ψιθύρισε η shady εγγονή της.

Aν η γιαγια της Ρόξξξυ ειχε καρουλια θα ηταν τρενο ρηαλνες.

Μετά έρχονται οι αδερφές Αλύσσας και Ντήτοξ. Ενοχλήθηκα με το δακρύβρεχτο του θέματος σε αυτό το επεισόδιο με τις χαμένες μανάδες. Σαν να έχουν κουμπί ΝΤΡΑΜΑ ολες και δείκτη “τηαρς” που μολις σκαει η Ρου, βάζει μονη της δαχτυλο και το γυρνάει στο 11. Forced.

Να μπει το πιτ κρου με τα εβιάν, μην αφυδατωθούν. Γαμώτο, δε σκότωνε πριν μπει κανα συγγενή η Κάτυα να έχει δικαίωμα στο δάκρυ;

‘Εχει ντεσαβαντάζ. Εγώ την Αλάσκα περίμενα στο διάλειμμα για διαφημίσεις, να τραβήξει τη μάνα της πίσω από κανά ψεύτικο χάρτινο τουβλότοιχο και να τη σφάξει για να μπορεί να βγει μετά να κλαίει κι αυτή με τις άλλες, αλλά τύπου Penelope από SNL. «Αχ, Αλύσσα, σαν πέρυσι τέτοια μέρα έχασες τη μάνα σου, sooo; Κι εγώ, αλλά σήμερα μόλις. Πριν λίγο. Soooo, πιο πένθος εγώ, εεεε;» και να γυρίζει τη μπούκλα.

Αχ, Penelope! “Και τραβιόμουν απ’το φέρετρο, και είχα φέρει και τη μαντολινάτα του Δήμου”, κα Φωτεινή realness. Όσο το βλέπαμε πάντως, σου έλεγα πως δεν ήθελα να φύγει η Αλύσσα απόψε, με τόσο κλάμα θα ήταν βάναυσο. Βέβαια απ’το να φύγει η Κάτυα, στη ρόδα του τρακτέρ η Αλύσσα, χέστηκα, με το συμπάθειο.

Κι εγώ σου’λεγα, ποια σκυλα θα τη διωξει την επετειο του θανατου της μανας της; Και με ολες τις αλλες μαναδες εκεί… Που να ξέραμε.

Να πούμε εδώ πως για πολύ κόσμο την παράσταση έκλεψε η Anastasia (η γνωστή ντε, με τα καλλυντικά, η χορηγός). “My name is Anastasia Soare and I’ve come to fix your eyebrows”, αυτό το entrance μου θύμησε γιατί αγαπώ αυτό το show.

ANTM το καταντήσαμε, κάθε χορηγός να έχει και δικό του segment. Του χρόνου θα μπει κανάς χορηγός με κινέζικα ινστιτούτα ομορφιάς να τις βάλει challenge να κάνουν anal bleaching στο Pit Crew. Για μένα αληθινή show stealer, η πουτάνα η Aubrey Plaza. Ατάκα, ατάκα, ατάκα, σαρδόνιο χαμόγελο του Χάρου. Αδικούνται τέτοιοι υπερ-γκεστ, όπως και ο Graham Norton, σε σεζόν που δεν τους βλέπουμε να κάνουν καν deliberate.

 

Ώρα για Κούκλα-Πανούκλα, Μάνα-Κόρη Edition!

14_alyssa

Alyssa & Ava Edwards

“Everything I love about Alyssa” λέει η άλλη… Δηλαδή, κορσεδακι και σουτιεν και ριχτό από πάνω. Για τρίτη φορά σε 7 επεισόδια. Ε όχι, ένα λουκ όλη τη χρονιά. Τέλειο family resemblance αλλά ΘΑΜΜΕΝΗ η αδερφή σ’αυτή την περούκα, σαν να βλέπω Honey Boo Boo child. Το custom dead mom-sploitation ύφασμα με τις δακρύβρεχτες σκέψεις για πήγε τόσο άκλαφτο. Πανούκλα.

Everything I love about Alyssa, αλλά την Adore την έσειρε γυμνή πίσω απ’την άμαξα στο πρώτο επεισόδιο για τον ίδιο λόγο. Σαν την Κύπρο με κατάντησε η Βυζάζ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! H Αva μου έμοιαζε σχεδόν ενοχλημένη που ήταν εκεί. Και νομίζω πέρασε και στο runway αυτό, πέρα απο το τετριμένο ντύσιμο της Αλύσσα, που δυστυχώς για μένα ποτέ δεν το είχε. Δεν είναι για το ντύσιμο της iconic όμως, κακά τα ψέματα. Με βαριά καρδιά, πανούκλα.

15_alaska

Alaska & Hawaii

Ήταν επαναπαυμένη η Αλάσκα απο τις νίκες της; Την επηρέασε με την παρουσία της η mother darling; Είχαν κοτόψειρες τα κατσιασμένα feather boa που φορούσανε; Δεν ξέρω τι έφταιγε αλλά ξέρω τι μου θύμισε η Αλάσκα με τη μαμά της. Για όποιον έχει δει Dolce Vita (δε σε θέλω στη ζωή μου αν δεν έχεις δεί, όποιος κι αν είσαι): Αφροδίτη που ήσουν Βαγγέλης. Ριαλνες πάντα. Πανούκλα ολούθε.

 

Πρώτα απ’όλα ΠΟΣΟ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να πει οποιοσδήποτε “hawaiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeee”! Όλες μέσα στη σεζόν κάπου βρήκανε να χώσουν τα δίδυμα black&white contrast φορέματα από το μάλλον ακυρωμένο runway theme (δες lipsync και comedy challenge στο RuVenge), αλλά ήταν και πάλι πάνω σε νταρντανοσώματα. Πνίγηκε μέσα στο τσίτι η έρμη μάνα και ρίξαμε από πάνω και την καπελαδούρα για ταφόπλακα και συνθετική καούκα τζάμπο για λέλουδα. Πανούκλα.

 

Detox & D-Rama

Συγνώμη, αλλά ποια φέρνει ΔΥΟ Marco-Marco τουαλέτες μαζί της στον διαγωνισμό; Δεν ξέρω κατά πόσο είναι δίκαιο να την κρίνουμε καν κόντρα στις άλλες όταν φοράει κάτι που δεν είναι δικό της στυλ αλλά τόσο δυνατό trademark του σχεδιαστή. Μόνο για το family resemblance makeup θα πω ΚΟΥΚΛΑ, είναι και η μόνη που τολμησε actual drag makeup.

Το λέγαμε και μαζί όσο βλέπαμε, σιγουράκι το οτι βάφανε απο μικρές η μια την άλλη, τόσο καλό το αποτέλεσμα, προσωπάρες αλφάδι, σπατουλαριστές. Τώρα για τα ρούχα δεν έχω πολλά να πω. Ήθελα κάτι πιο fashion-forward απο Detox, ειδικά το ταγιέρ της φιλολόγου στην αρχή το βρήκα πολύ safe. Και τα δύο σύνολα όμως κολακεύαν την καμπυλωτή D-rama, που ήταν και το ζητούμενο. Κουκλίτσες, κουκλίτσες!

 

17_katya

Katya & Svetlana Borisnova

Η Παπαρήγα η Καλή! Ακόμα και ντυμένη χωρίατισσα μάνα από το [insert Russian city name], φρόντισε η μάνα της να βγει μια κουκλάρα.

Παιδί μου τσαρίνα και η μάνα, το ένιωθε! Είχε ύφος, είχε πυγμή, τα είχε όλα, κι ας μας εκμυστηρεύτηκε η Katya στο Rucall οτι την είχε φάει το άγχος. Μου άρεσε και το ασπρόμαυρο το μπαρόβιο “Κεράshει ποτό” realness του Voguing, αλλά με απογειώσανε με το regal ‘70s πλεκτό και τη βλάχα με το bedazzled σφυροδρέπανο. Και το μανιταροκέφαλο της Κάτυα, πόσο υπέροχο. Απο τα αγαπημένα μου runways στην ιστορία του διαγωνισμού. Κλάμα και με τη Ρου που δε μπορούσε να πει το Borisovna και ζήσαμε στιγμές Travolta “Adele Dazeem” στα Όσκαρ. ΟΥΤΕ στη λεζάντα του entrance το είχανε γράψει σωστά!

 

18_roxxxy

Roxxxy & Raquel Andrews

Ξεκάθαρα εκδικείται την γιαγιούλα που γέννησε τη σκύλα που την παράτησε μικρή στη στάση λεωφορείου. Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί να ντύσει την κακομοίρα σαν καναπέ από διαφήμιση αρώματος της Coco Montrese. Ως γνωστόν, όποια δεν έχει μάνα, έχει κάρτα απεριορίστων ΟΑΣΑ. ΠΑΝΟΥΚΛΑ.

14516542_340676066281093_8816160376976624524_n

Δεν ξέρω πόσο αντικειμενικός μπορώ να είμαι με τη Ρόξυ, μου ήταν και εξακολουθεί να μου είναι αδιάφορη. Έπρεπε να προσπαθήσει για μια φορά στη ζωή της να κάνει κάτι διαφορετικό που θα βοηθούσε και τη γλυκιά γιαγιούλα. Καλό να έχεις trademark αλλά σκέψου ποιον συνοδεύεις στο ρημάδι το runway.

Πόσο άβολο να εφαρμόζεις το ίδιο ακριβώς μεηκαπ που βάζει η εικοσάχρονη με μαγουλάρες πάνω στο πρόσωπο 70χρονης; Thick & Juicy couture δεν μεταφράζεται καλά στο Bones & Prune-ey

Δεν είπα να βγούνε και με τα πι, αλλά μπορούσε να κάνει κάτι πιο age-appropriate, όσο κι αν σιχαίνομαι αυτό τον όρο. Όχι πάντως αυτό το ξέψυχο το voguing και τα πεταχτά νεκροφιλάκια στην κάμερα.

To golden standard σε αυτό το τσάλλεντζ θα είναι πάντα το Τζινκξάκι με τον βετ της.

Πες τα, πες τα! Δούλεψε ΜΕ τον παρτενέρ της και ΓΙΑ τον παρτενέρ της, και δεν την ένοιαξε να πάρει αυτή το spotlight.

Το ανάποδο από ότι έκανε στο Vogue runway, οπου ντύθηκαν ασορτί extras από τα Χρυσά Κορίτσια. ΓΙΑΤΙ; Το οποίο μου θυμίζει:

 

Vogue Runway LIGHTNING ROUND:

13_roxxxy

Roxxxy:

Madonna στα ΚΑΠΗ still voguing it realness!
Η γιαγιά μας η καλή, κάνει runway δίχως πι.

9_alasa

Alaska:

Go back to Anus where you belong!

Κάνει party το χθές και με πονά.

Stop relying on those props!

Detox:

O ορισμός του Mister Sisters.

Τι σκατά, έχει φέρει ΟΛΕΣ τις περούκες και τα φορέματα της εις διπλούν;

8_alyssa

Alyssa:

H&M σωρός από πεταμένα ρούχα στο κλείσιμο μετά από διήμερο εκπτώσεων 80%.

Έπεσε στο καλάθι με τα εκπτωτικά όταν ήτανε μικρή.

12_katya

Katya:

Έντυσε τη μάνα της Ρωσίδα πουτάνα για το runway και πάλι βγήκε πως το έκανε με αγάπη!

Οι (ρωσίδες) πουτάνες είναι οι καλύτερες μανάδες.

 

Our Top Koukla of the Week is…

Κάτυα και Σβετλάνα. Πανέμορφες, αστείες και με runway που δεν είχε απλά κάτι να πει, τ’αυτιά σου έπαιρνε. Drag ορόσημο για το προλεταριάτο.

Ρωσσία. Σφυριά. Δρεπάνια. Περεστρόικα. Επανάσταση. Στάλιν. Νυφοπάζαρο. Έρπης.

 

#CHOICES:

Κάτυα και Ντήτοξ, our top two queens. Και όλες οι άλλες… ΜΠΟΤΤΟΜ! Σχιζοφρένιασμα αυτό το μονά-ζυγά κάθε βδομάδα για το αν θα έχουμε bottom 2 ή bottom 3. Αλλά σιγά μην έβαζε η παραγωγή πιθανότητες να μην έχει στορυλάην με Rolaskatox στον τελικό. Τσάκω μια Αλύσσα bottom 3 να χαίρεσαι!

Εγώ χάρηκα με Αλάσκα στον πάτο, μπας και της κοβόταν λίγο το υφάκι, ΚΑΨΤΕ ΤΗΝ… before global warming does it anyway! Ψιλοψιλιαστήκαμε όλοι τη δουλειά μόλις είδαμε Αλύσσα στο μπότομ και με Ρολάσκατοξ απέναντι, αλλά είχα μια κρυφή ελπίδα οτι η Detox ή και η ίδια η Roxxxy (που πλέον έχει απο ένα x στο όνομα της για κάθε φορά που έπρεπε να φύγει) θα αναγνωρίζανε το άβολο το πράγματος και θα κρατούσανε την Αλύσσα.

Στο Untucked έχουμε ένα απίστευτα πιο άβολο σεκάνς με το breakdown της Αλάσκα επειδή είναι υποψήφια για αποχώρηση. Δεν ήταν ούτε στη σεζόν της ποττέ πριν μπόττομ, οπότε μιλάμε για σοκ στον οργανισμό. Τύπου το νερντάκι της ταξης η απουσιολόγα που παίρνει πρώτη φορα κάτω από τη βάση και ανατρέπονται οι αξίες της ζωής της.

Με το που πετάει περούκα και πατούμενο και αρχίζει να ξεστομίζει τα τέρατα τα βγαλμένα απ’το My Super Sweet 16, ενα σόκ το έπαθα. Villain edit στην διαγωνιζόμενη-που-την-πάμε-για-νίκη-φορσέ; Τι συμβαίνει εδώ; ΟΛ ΣΤΑΡΣ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;

Είναι αριστουργηματικό distraction storytelling 301. Master class στο editorial shade. Χτίζεις όλη τη σεζόν το χρυσό φαβορί σου με εξευτελιστικά προφανή τρόπο, την ανεβάζεις στον ουρανό, για να τη γκρεμίσεις μετά βάναυσα σε surprise twist villain edit reveal μια ανάσα πριν το τέλος και να αναδείξεις άλλη μια λατρεμένη underdog που περίμενε στοϊκά μια ολάκερη σεζόν.

Πρέπει να θυμηθούμε βέβαια και την Αλάσκα του πρώτου επεισοδίου της 5ης σεζόν. Tantrum απο το πρώτο επεισόδιο για να μη βρέξει το μαλλί, ενώ δηλώνεις πως την περίμενες μια ζωή την ευκαιρία. Μεγάλη άρα η πιθανότητα να ήταν αληθινό το ξέσπασμα. Σε κάθε περίπτωση τους βγάζω το καπέλο, κι ας είναι όλο στημένο – είναι ένα haiku.

 

 

Για το λίπσυνκ, έχουμε πραγματικά να πούμε κάτι;


Βλέπω μια Κάτυα να ξεκινάει με shtick και κωμωδία και χαίρομαι, σου λέει την προηγούμενη βδομάδα τα’δωσα όλα και εκτός του οτι έμεινα στον άσο, ούτε οι κάμερες δε με πήρανε, οπότε ας δοκιμάσω κάτι πιο τσατσαλιάρικο. Έλα μου όμως που στα μισά την πιάνει η παραίτηση. Και έχουμε μια Detox να ξεχωρίζει κάνοντας ουσιαστικά το ΙΔΙΟ Γ******ΝΟ πράγμα που έκανε σε κάθε lipsync δυο σεζόν τώρα, με το χείλι το παραγεμισμένο να τρεμοπαίζει και με την κάλτσα να γλιστράει απ’το σουτιέν. Άβολο, και δεν ξέρω τι έπαθε η γλυκιά ματριόσκα.

Πραγματικά, να είσαι η Κάτυα και να βλέπεις κάθε βδομάδα τα δεκαχίλιαρα να περνούν από μπροστά σου και να φεύγουν σε ξένα μπούστα.

 

SASHAY AWAY

H Detox βγάζει το κραγιόν και γράφει… ΑΛΥΣΣΑ!

Η αιτιολόγηση με σκοτώνει: “δεν διωχνω την Αλασκα επειδη ειναι η πρωτη της φορα μποττομ και ηταν καλη τις αλλες φορες. Δεν διωχνω την Ροξξξυ επειδη αν και ηταν μποττομ καθε αλλη φορα, σημερα δεν ηταν η χειροτερη, γιατι ήταν η αλασκα”. Είναι δυο διαφορετικές λογικές, consistency vs performance, που η καθεμιά αντικρούει την άλλη. Και καταλήγει να διώχνει την Αλύσσα που δεν είναι η χειρότερη σε καμιά από τις δυο εκδοχές. Πες μωρη οτι ψηφιζεις τις φιλες σου μεσα. ηλιθια.


Δεν έχει δει καμιά το Μean Girls να δει τι παθαίνει η κλίκα των Plastics στο τέλος; Και απ’την Ντίτοξ περίμενα να ξέρει απο Plastics.

Εντωμεταξύ στη Ρόξυ περισσότερο ζημιά κάνουν πλέον παρά καλό που την κρατάνε, έχει καταντήσει ανέκδοτο. Πέντε απ’τις επτά βδομάδες στον πάτο! Το πρώτο power bottom του διαγωνισμού. Άμα είχε μυαλό, έπρεπε να αποχωρήσει οικειοθελώς, ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΗΡΩΙΔΑ. Roxxy Andr-ούτσου.

Roxxαρίνα Μπουμπουλίνα. Η μούρη που ενέπνευσε χίλια memes.

14590252_10210601497055337_1661428987229562214_n

Είναι μια συγκινητικη lifetime movie ολη η σεζον, που ειναι η αλλη ετοιμοθανατη 6 βδομαδες, παρακαλα να τη βγάλουν από το get-yer-life support και δεν τη διωχνουν. Ευθανασια ζηταει. “PLEASE, KILL ME” / “nooo ure our sisteeeeer”

Εγώ πάλι έφτιαξα αυτό:

 

14610635_1128607997187526_469464343_n

Αν δεν ήσουν σπλάχνο μου και τρίχες από το μούσι μου, σε παντρευόμουν.

 

QUEEN OF SNAKES vs MOTHER RUSSIA

Πάμε για κλείσιμο. Σε 2 μέρες έχουμε στέψη και έχουν ανατραπεί τα πάντα! Προβλέπεις οτί θα αρκέσει ο ΤΥΦΩΝΑΣ από likes και retweets των fans για να χάσει η Αλάσκα το στέμμα μετά από αυτή τη σεζόν που μέχρι πριν δυο βδομάδες φαινόταν αναπόφευκτη η επικράτηση της;

Αν η Κάτυα λάμψει και στο τελικό challenge, έχει πολλές πιθανότητες να βουτήξει το στέμα, δεδομένουν πάντα πως η Ρου ανοίγει και κανα insta όταν αποφασίζει. Έχουμε δυο μεστωμένες queens, με μεγάλα fanbases, με τη διαφορά όμως πως η μια απ’αυτές είχε μέχρι στιγμής τα πάντα στο διαγωνισμό να δουλεύουν υπέρ της, απο τους ρόλους στα challenges μέχρι και τις νίκες στα lipsync.

Αν δεν είχε κάνει αυτή την επιλογή με την Αλύσσα η Αλάσκα την περασμένη εβδομάδα, λες να μην είχε αυτό το ρεύμα εναντίον της ή ήταν ήδη ο κόσμος αρνητικά προδιαθετημένος εναντίον της λόγω του υπερβολικού editing υπέρ της;

Ο κόσμος απήυδησε με την υπερπροώθηση τη στιγμή που η Αλάσκα έδειξε πως τον καβάλησε τον κάλαμο. Το breakdown στο τέλος του επεισοδίου, σκηνοθετημένο ή όχι, αρκούσε για να ανοίξει ο ασκός με τα φίδια. Αν ήταν σεμνή και ταπεινή μέχρι τέλους, θα το έπαιρνε το στέμα, και κιχ κανείς δε θα ΄καμε, κι ας βαφτίζαμε για πάντα αυτή τη σεζόν Alaska’s Drag Race. Ποιός θα αρνηθεί πως είναι μια υπερταλαντούχα queen; Αλλά πρώτον δεν είναι η μόνη εκει μέσα, και δεύτερον δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει άξια εκπρόσωπος του θεσμού με τέτοιες συμπεριφορές.

Όσο και αν την λατρεύω σαν καλλιτέχνη, δεν τη σέβομαι πια σαν περσόνα, αλλά είναι κάτι που έγινε πολύ αργά και μεθοδικά σαν σπάσιμο. Από το τρίτο επεισόδιο και μετά είμαι αμετανόητα #TeamKatya για την νίκη, και δεν νομίζω οτι είναι μόνο το underdog εφέ, είναι απλά πιο χαλαρή και ανθρώπινη και αγνή/ειλικρινής με τον παρανοϊκό, ξέτσουλο τρόπο της. Είναι μια χωρίς προφάσεις θεότρελη περσόνα που δίνει κάθε μέρα της βδομάδας κάτι απόλυτα ορίτζιναλ και quotable, εκεί που άλλες κουήνς ξεζουμίζουν ακόμα ατάκες από διαφημίσεις καλλυντικών πενταετίας.

Ότι και να λέμε πάντως, όσες αναλύσεις και να κάνουμε, όσα κατεβατά κι αν γράψουμε στα σόσιαλ, η μάμα Ρου κερνάει και η μάμα Ρου πίνει – το στέμα θα πάει εκεί που θέλει αυτή.

Γι’ αυτό κι εγώ θα κλείσω με λόγια σοφίας: Και τι θα προκύψει; Η νύχτα θα ντείξει...

Τους υπόλοιπους σας περιμένουμε την Παρασκευή το βράδυ στα δυο viewing parties που χοστάρουμε σε Αθήνα ΚΑΙ πρώτη φορά Θεσσαλονίκη, και στο facebook group των νταρντανών το ίδιο βράδυ για σχολιασμό.

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!