Νταρντάνιασμα week 5: Ruvenge of the Drag Queens ή η Σαντ Μπαλάντα της Φωφούς!

Οι αποχωρήσασες drag queens της RuPaul επιστρέφουν για την εκδίκηση τους σε ένα κωμικό stand-up special μπροστά σε κοινό από drag celebrities!

Πέμπτη εβδομάδα στον Μαραθώνιο υπεργαματωσύνης που είναι η All-Stars σεζόν του RuPaul’s Drag Race με γκεστ τον άνθρωπο-σπαμ, την επιλαχούσα Miss Cont- (και Cunt-) του ελληνικού γκρουπ των νταρντανών, Νεκτάριο Μεταλλίδη.

 

Νταρντάνιασμα Archives:

Week 4 – Week 3Week 2Week 1Intro

 

14456880_10209488572307792_700286616_o

Νεκτάριε, ευχαριστώ που βρήκες χρόνο να μιλήσουμε ανάμεσα στα ποστ σου για drag queens! Πες μας κι εσύ, από πότε είσαι φαν του Drag Race;

Λοιποοοοον. Εγώ είμαι τραγικά νέος φαν του drag race. Η παράνοια ξεκίνησε όταν περίπου πέρσι τέτοια εποχή μου πετάχτηκε στα προτεινόμενα βιντεάκια του youtube ένα με την Raven στο show της Queen Latifa. Αφού λοιπόν το είδα το αμέσως επόμενο προτεινόμενο ήταν η πρεμιέρα της σαιζόν 6. Η Adore μπαίνει στο workroom και μια εποχή τρελού καρναβαλιού ξεκίνησε για μένα. Τις είδα ολες τις σαιζόν προς τα πίσω μέσα σε 2 μέρες. Έβλεπα γυναίκα στον δρόμο και τσέκαρα αν ηταν tight το tuck. Ήθελα να πάρω πινέλα να αρχίζω να βάφω μέχρι και τους κάδους. Και όλη αυτή η παράνοια διοχετεύεται με τεράστια αποτυχία για μένα και κούραση για τα μελη, στο γκρουπ μας.

 

Αγαπημένες κουήνες;

Η Venus D’ Lite. Ειναι τόσο όμορφη,τόσο ταλαντούχα, με εκρηκτικά runw…. οκ το γονάτισα.

Σχεδόν αστραπιαία μου έρχεται η Bianca στο μυαλό πριν τελειώσει η ερώτηση. Είναι ενα υπερταλαντουχο και πανέξυπνο πλάσμα. Drag veteran εδώ και 20+ χρόνια νομίζω είναι η ιδανικότερη drag mother όλων των baby drag queens out there. Είναι γενικά αυτή που θα πάρει το μαγαζί άμα η Ρου βγει στην σύνταξη.

Γενικά έχω μια κλίση στις comedy queens οπότε θα πω Jinkx, Bob, Katya, Trixie. Alyssa την θέλω να βγαίνουμε για καφέ και Adore γιατί θέλω να την παντρευτώ.

 

Είσαι και ηχηρός υποστηρικτής της νέας ελληνικής σκηνής του drag στην Αθήνα. Έχεις κάποια λιπσυνκ που έχεις σαν αγαπημένα σου από τις δικές μας κουήνες;

Νομίζω το καλύτερο που έχω δει είναι της συμπεθέρας μου (προφανώς) aka Φιλοθέης το mashup Τζελα -Τιτανικός. Το αμέσως επόμενο ήταν από τα queer theatre awards το Be Italian από την Holly Grace όπου ενα jaw drop το πάθαμε όλοι.

1b

Πως σου έχει φανεί η σεζόν του All-Stars ως τώρα; Έχεις μια αγαπημένη στιγμή;

Αυτή η σαιζόν του All stars ειναι η πληρωμένη απάντηση των παραγωγών προς όλους μας που κραζαμε το πρώτο. Πήραν και το αίμα τους πίσω αλλά και συνεχίζουν και παίρνουν το δικό μας κι εμείς το δίνουμε με χαρά. Μας έκαναν να μην θέλουμε να δούμε άλλη καινούρια. Μόνο all stars από δω και πέρα. Αγαπημένη μου στιγμή ήταν το lipsync Tati-Alyssa αλλά θα το σχολιάσουμε παρακάτω.

 

Φαβορί σου;

Gurl. Alaska. Εχει μπει με τανκς μέσα και μπαζουκα και δεν φεύγει χωρίς στέμμα.

 

RuCap

as2_205_episode

Πρήβιουσλυ στις #dardanes: η Ρόξξυ έδιωξε την Κόκο και ράγισε μια φιλία, το Αντοράκι μπούχτισε κι έφυγε μόνο του, η Αλάσκα έδιωξε την Τατιάννα και χάλασε ένα γερό comeback, η Αλύσσα έδιωξε την Τζίντζερ για την Κάτυα και η Φωφώ φαγώθηκε πως χάλασε τους κανόνες του παιχνιδιού, και συνέχισε να το λέει και αφού η Αλάσκα (πάλι) έδιωξε την Αλύσσα. Μόνο που η Αλύσσα και οι τρεις άλλες εκδιωχθήσασες είχαν στήσει πόζα Ντάηναστυ πίσω από τον καθρέφτη διπλής όψεως του Werk Room και σε μια στιγμή κλασσικά αχρείαστου και άρα γαμάτου όσο δεν πάει ντράμα όβερλόαντ αποκαλύφθησαν τύπου νταν νταν ΝΤΑΝ πως επιστρέφουν σε αυτό το επεισόδιο για να πάρουν το RuVenge τους (ελληνιστί ΡουΚδίκηση) από τις κούηνες που τις έδιωξαν και το RuDemption (ελληνιστί… Ρουξιλέωση;; ΡούΜα τους πίσω; Η γλώσσα μας υποφέρει στα Ru Puns γι’αυτό δεν μας μιλούσε η Ρου όταν ήρθε διακοπές, language barrier) για τα τραγικά σεκάνς bad acting στο τέλος κάθε προηγούμενου επεισοδίου όταν μαθαίνουν οτί μπορεί να γυρίσουν… ΟΥΦ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ

Και ΝΑ γιατί δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρουμε να κάνουμε το Νταρντάνιασμα σε vlog.

Ναι κοίτα αυτό με τους κανόνες ήταν από την αρχή καταδικασμένο. Ήταν μια άτυπη συμφωνία μεταξύ τους γιατί μολις είχαν μπει, ηταν πολλές,κάτι η ζεστη κατι τα λόγια του παπα,γενικώς επικρατούσε μια χαρά στο στρουμφοχωριό. Όταν ομως σφιξαν οι κωλοι προφανώς και η κάθε μια θα το παίξει φουλ στρατηγικά και καλά θα κάνει αν με ρωτάς γιατί με τον σταυρό στο χέρι μόνο οι παπάδες έβγαλαν λεφτά. Βέβαια αυτήν την εβδομάδα καμιά δεν πήρε εκδίκηση απο πουθενά αλλά δε βαριέσαι. Οι επιστροφές μας έκατσαν καλά. Η Κοκο λείπει καιρό και θα ηταν άδικο και η Τζιντζερ πιστεύω δεν έχει απολύτως τίποτα περισσότερο να δώσει.

Πραγματικά άσκοπος ο διακανονισμός. Ούτε καν η ίδια η Ρου δεν κρίνει αξιολογικά και κάνει του κεφαλιού της ανάλογα με συμπάθειες και potential και (ναι μαρή Αλύσσα) consistency.

 

Φωφώγκεητ

Ξεκινώντας από το mirror moment, όλη η συζήτηση της εβδομάδας θα γίνει αναγκαστικά γύρω από το διάσημο πλέον, και τραβηγμένο, Φωφώγκεητ 3 (4; 5;): Phi Phi vs Shady Producers Being Shady. Πρώτα απ’όλα, εσύ τι θέση παίρνεις;

Αριστερό χαφ (έλα και το str8 reference μακρυά απο μας).

Χαφλπαφ. 

Η Φι γενικά πρέπει να καταλάβει οτι δεν ταιριάζει σε αυτόν τον χώρο. Για τον λόγο του οτι πρέπει σε αυτόν τον χώρο να το βουλώνεις (και δίκιο να έχεις) και να κάνεις τους πάντες να σε συμπαθούν. Εκτός αν μπορείς να εισαι η Bianca που τους κράζει όλους κι ουρλιαζουν από χαρά. Τότε να είσαι η Bianca. Αλλά αφού δεν είσαι, κλεισ’το, πάρε την αναγνωρισιμότητα που σου δόθηκε και καντην κορδέλες. Μην επιμένεις με τόση λύσσα να φτιάξεις τα κακώς κείμενα της showbiz. Χιλιάδες προσπάθησαν και κάηκαν.

Είναι πολύ ενδιαφέρον reality TV case study αυτή η σεζόν. Παίρνεις έναν χαρακτήρα ο οποίος στη σεζόν του ήταν ξεκάθαρα και αμετανόητα villain, ούτε η ίδια δεν έχει προσπαθήσει να τα φορτώσει στο edit και είναι ίσως η πιο λατρεμένα μισητή όλων των ρηάλιτη έβερ. Τη φέρνεις πίσω στην All-Stars σεζόν με την υπόσχεση character rudemption, λοιπόν. Και είναι κάτι το οποίο η ίδια πιστεύει και θέλει, ακόμα και αν δεν έχει καταφέρει να περιορίσει τελείως τα κακά της χούγια, όσον αφορά το να είναι επικριτική και να μην έχει φίλτρο όταν κάνει σχόλια στις άλλες κουήνς. Και μόλις την έχεις μέσα, τη ΓΑΜΑΣ στο editing, πουσάρεις κάθε επεισόδιο σχεδόν όλο πάνω της και κόβεις-ράβεις και άλλες κουήνς να σχολιάζουν για το πως γυρνάει τριγύρω και βάζει λόγια και δεν έχει αλλάξει.

Someone has to bring home the bacon. Με τα μαλλιά μας πλεξουδες και να τρέχουμε ανεμελες με τις κιλότες μας στα λιβάδια ντόρος δεν γίνεται άρα λεφτά δεν μπαίνουν.

To be fair, εγώ προσωπικά δεν το είδα πουθενά αυτό. Να βάζει λόγια. Όπου μίλησε, για μένα είχε και δίκιο. Η Ρόξξυ και η Αλάσκα στο δεύτερο επεισόδιο είχαν όντως θέμα με τους ρόλους τους, και η Αλύσσα βελτιώθηκε μετά το σχόλιο, ενώ η Ρόξξυ μάλλον ήταν καταδικασμένη έτσι κι αλλιώς. Πιο μετά στο ρανγουαιη με τις baddest bitches in herstory της ρίχνει ένα meh σχολιάκι, αλλά πάλι το βλέπω σαν απλά να είναι αγγούρω, όχι στρατηγική. Γιατί, και δώσε σημασία, έχουμε δει τη Φωφώ να είναι στρατηγικά σκύλα και μηχαννοράφω και, ένα πολύ βασικό θα σου πω… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ. Είναι οδοστρωτήρας κακίας, είναι ένα τεράστιο αμόνι Acme που πέφτει πάνω σου και σε λιώνει και σου λέει από πάνω πως δεν σου αξίζει να είσαι ο λεκές κάτω από το τι-σκατα-φτιάχνουν-τα-αμόνια, είναι η “this is a show for talented people και εσύ τι δουλειά έχεις εδώ” στα μούτρα σου και ο τύπος που μόλις κάνει την κακία θα βγει να την πει στο confessional.

Να μου βγαίνει τότε λοιπόν η Τατιάννα βαλτή από ποιος-ξέρει-ποιον-παραγωγό να σχολιάζει οτί πήγε η Φωφώ και μίλησε στην Ντήτοξ και της τα είπε η Ντήτοξ χωρίς να έχουμε βίντεο-απόδειξη από ένα δωμάτιο με χίλιες δυο κάμερες και όλες τις κουήνς καλωδιωμένες. Ε, μου βρωμάει περισσότερο κι από το κεφάλι της Πόρκτσοπ που ξέχασαν να πετάξουν στα σκουπίδια μετά το τελευταίο shequel.

rupauls-drag-race-all-stars-season-2-episode-4-porkchop

Και η Alyssa και η Roxie (με ένα x γιατί αδυνατισε) είπαν ότι την Ρωτήσαμε και μας είπε την γνώμη της. Επίσης το meh στην Alyssa ήταν ξεκάθαρα χιουμοριστικό. Όμως η Φι έχει ένα κακό (ένα… #understatement) δεν έχει τρόπο να μιλήσει. Σου λέει Καλημέρα και νομίζεις ότι θέλει να παίξετε μπουνιδια. Τώρα για το άλλα είπα στην Detox άλλα στην Tati απόδειξη δεν έχουμε,την αφήσαμε σε άλλη τσάντα αλλά καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Για φαντάσου ξαφνικά να σε λένε Σταυρούλα…Χίλιες φορές γκαβη.

Προσωπικά, ενώ τη ΜΙΣΟΥΣΑ στη σεζόν της, εδώ την έχω όχι μόνο καρασυμπαθήσει, αλλά ένιωσα και ένα connection. Βοηθάει σίγουρα και όλη η στροφή που έχει κάνει στο drag της και το αγκάλιασμα του inner party city / nerd της, αλλά είναι και το μοντάζ. Τέτοια over the top ξεδιάντροπη στοχοποίηση ή ενώνει όλο τον κόσμο υπέρ σου σαν άμυνα στο θύμα (δες Jinkx Monsoon) ή δυστυχώς εδώ αν έχεις ένοχο παρελθόν και δεν ξέρεις να πλασαριστείς, αναζωπυρώνει το μίσος και τη φανατίλα. Να γιατί λέω πως είναι όλο τρελό case study. Εγώ εκεί που όλοι φωνάζουν BITCH DIE BITCH, βλέπω μόνο μια κακοστραβομουτσουνιασμένη νυφίτσα που την έχουν στρυμώξει στη γωνία και τη βαράνε εξαιτίας της φήμης της, χωρίς συναίσθηση. Και αυτή χυμάει και νυχιάζει παντού και γρυλίζει τα πλέον φτιαγμένα δόντια της και τουιτάρει και τα κάνει χειρότερα, προφανώς.

Ναι κι ένα θλιμμένο μπουζούκι παίζει στα στενά της Πλάκας κι ο Βασιλάκης Καϊλας γκεστ σταρ να γυαλίζει τις μπότες της Αλάσκα. Νομίζω οτι η υπερβολική σου συμπάθεια προς την Φι είναι κυρίως από αντίδραση. Ναι οκ το 365 days of drag είναι πολύ φιλόδοξο αλλά όλοι ξέρουμε οτι δεν το κάνει μόνη της το οποίο δεν με ενοχλεί και τόσο,all star είναι,τάχει τα σκάει καλά κάνει και την βάφουν και την ραβουν και την χτενιζουν.

Ε δεν είναι και η μόνη. Δεν φαντάζομαι καμιά κουήνα μετά το Drag Race να παίρνει ραπτομηχανή. Εκτός αν είσαι η Βιβιάννα και κάνεις καριέρα σαν προσωπική δούλα-γκαρσόνα-RedBullGopher της Αλύσσα για μια θέση σαν έστω παρακόρη στο Haus of Edwards. Dragerella.

Όμως μην την βγάζουμε και οσιομαρτυρα Καπιτωνος και Μαρινικης μεγάλη η χάρη τους. Είναι ένα άτομο χωρίς υπέρμετρα ταλέντα που όμως νομίζει οτι έχει που θέλει σχεδόν με ψυχαναγκαστική παράνοια να πάνε όλα όπως τα έχει σκεφτεί κι οργανώσει στο κεφάλι της αλλιώς χάνει την γη κάτω απ’τα high heels της και στρέφεται εναντίον όλων.

Μετά το τελευταίο επεισόδιο, θα την έλεγα κι έτσι. Οσία Φωφώ, η μετανοούσα όφις. Γιορτάζει της μεταμορφώσεως με τις υπόλοιπες ντραγκ-γίες. Αυτό το στιγμιότυπο πχ που λέει πως όνειρο της είναι να την αγαπήσουν όλοι, με τόση αθώα γλύκα σαν να μην έχει ξανακούσει και καεί από editing, με έλιωσε. Βοηθάει και η Ρου με συνεχόμενα τουήτς κάθε μέρα που την κλωτσάει όσο είναι στο χώμα και κράζει βοήθεια. Θεωρείς πως αντιδράει ντιβίστικα μετά την ανακοίνωση της Φωφούς οτί δεν θα πάει στο Reunion ή είναι απλό πατροπαράδοτο hatebaiting για likes;

14502903_10210262731142485_3609661210099594774_n

Κοίτα βοήθεια δεν ζητάει. Έχει πάρει την απόσταση της,σήκωσε την σημαία της κι έκανε την απόσχιση της. Θυμήσου εποχές nails κακή ώρα που αντέξαμε και αυτήν την συμφορά σαν γκρουπ (γελάνε κάτι λάχανα που έχω στο ψυγείο).

#ΝταρντάνιασμαUntucked. Ή και όχι.

Η Ρου όμως οκ. Την πρώτη φορά είχε πλάκα,την δεύτερη άντε αλλά δεν χρειάζεται. Είσαι Η Ρου. Τι ανάγκη το έχεις αυτό το παιχνίδι. Εσύ πρέπει να σταθείς στο ύψος σου στο 3.57 , να τινάξεις μαλλί, να πεις ηταν ολα τους παιδιά μου και να αφήσεις ένα δάκρυ να αργοκυλησει στο αυλακωμενο σου μετωπο. Άσε που με τόση εμπλοκή της Ρου με κάνει να πιστεύω ότι μπορεί να είναι και στημένη αυτή η κόντρα…; Ή και οχι..

Η άλλη μεγάλη κόντρα που στήθηκε από τους παραγωγούς σε αυτό το επεισόδιο είναι Φωφώ-Αλύσσα. Εγώ τείνω κι εδώ να πάρω το μέρος της Φωφούς. Της λέει βασικα οτί έχει preferential treatment από τους κριτές και κάτι που σε άλλη κουήν θα το έκραζαν, εκείνη παίρνει πάσο. Συμφωνείς;

Το preferential treatment δεν είναι κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά (βλ.Adore θα σε κρατήσω με το ζόρι γιατί κάτι βλέπω) αλλά αυτό νομίζω συμβαίνει με την Alyssa λίγο ασυνείδητα. Είναι μέσα στις αποθη….studio του wow κάθε μέρα. Και πάλι όμως wrong queen mama. Η Alyssa είναι πιο γυαλισμενη κι από την φαλάκρα της Ρου στα Emmy.

Κάνουμε και ωραίο segway στα του main challenge.

 

Image result for alyssa phi phi

Comedy Queens

Εδώ οι κουήνς έπρεπε να κάνουν ζευγάρια για να παρουσιάσουν ένα comedy routine.

Ξεκινώ από την Αλύσσα γιατί μου κολλάει με το παραπάνω. Με την Αλάσκα παρουσιάζουν μια αλλόκοτη αποδόμηση του concept του stand-up routine το οποίο με καμιά δύναμη δεν περιέχει αστεία, αλλά απλά ανακυκλώνει ατάκες που έχει πετάξει η Αλύσσα στα προηγούμενα 4 επεισόδια. Σαν να βλέπω την καριέρα της Μπιάνκα μετά της σεζόν της, σε πιο ξαναζεσταμένη pizza. Fan. Και πάλι όμως από κάτω σκίζονται όλοι και λατρεύουν, με αντιδράσεις LMAO που αν δεν είναι προϊόν editing θα αρχίσω να ανησυχώ για την ψυχική υγεία τους. Και είναι το ίδιο ακριβώς πάλι με το performance στο Snatch Game. Απλά πετούσε έτοιμες ατάκες από την ταινία χωρίς να βγάζει νόημα, αλλά είπε η Ru (και συμφωνούσα τότε μαζί της) it doesn’t make sense, but it sure is entertaining. Πότε σταματάει το charisma και αρχίζει το laziness; Γιατί νομίζω πλέον επαναφύεται και η ίδια επίσημα στο «ο,τι και να κάνω με αγαπούν και θα το λατρέψουν».

Έχουμε δει οτι το drag race λατρεύει τα στερεότυπα. Γενικά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ οτι για να είσαι αστείος πρέπει να μιλάς πιο πολύ κι απ’την Serena Chacha (wow φλασιά!!!) και να είναι η routine σου στάβλοι της Εριετας Ζαϊμη. Καταιγισμός από ατάκες. Η Αλάσκα ήθελε να δώσει περισσότερο χώρο στην κουηνα που το κεφάλι της ήταν at stake γι’αυτό και παιζόταν το παιχνίδι απόκρισης. Btw Michele γέλα λίγο μωρή γίδα… Lazy δεν είναι σε καμία περίπτωση αλλά αφού αυτό πουλάει,όπως φάνηκε,αυτό θα δώσεις.



Ανακυκλώνοντας όμως τα “tomfoolery” και το “BEAST” (που ανάθεμα αν κατάλαβα γιατί γελούσαν ούτε καν στο reading challenge) και ακόμα και το “the hills have eyes”; Είναι τα τρία ίδια ακριβώς μη-αστεία που έχει ξαναπεί. The rolodex of meh.

Μα αυτό είναι το θέμα.Ούτε εγώ τα κατάλαβα αλλά It’s not for us to get. Δεν είμαστε εμείς η Επιτροπή. Αφού η Ρου όμως κυλιέται κάτω με το BEAST είναι ώρα για πειράματα; Το παίζεις safe full extra με 8 καρμπιρατερ κάνεις κι ένα τάμα στον Άγιο Τρύφωνα και βγαίνεις. Δεν είναι το drag race χωρος για ινσταλεισο της Αμπραμοβιτς.

See me with them hands, αυτό θα πω μόνο. Η τολμούσα νικά.

Να πχ. Η Tati σε αχαρτογραφητα νερά. Υπάρχει αυτό σαν έκφραση έτσι; Τέσπα. Βγήκε τα δωσε όλα,μεταξύ μας πράγματα που δεν ξέραμε καν πώς έχει Γιατί μην ξεχνάμε κι αυτή τι κωλοπαιδακι ήταν στην σαιζόν της και βγήκε το απόλυτο γκανιαν του επεισοδίου..

vlcsnap-2016-09-24-08h50m39s622

Όπως και στο talent show, εδώ τόλμησαν με τη Detox ένα καινούριο concept, καινούριους ρόλους και τολμηρά στα όρια του επιτρεπτού αστεία, σε ένα τσάλλεντζ όπου όλες οι άλλες επαναπάυθηκαν στην ασφάλεια των περασμένων τους επιτυχιών (Coco, Alyssa, Katya, Ginger και η Phi Phi).

Η Detox σε ξεκάθαρο ρόλο δεύτερο βιολί έδωσε ο,τι πάσα είχε και το Tατιανακι ωραίο άνετο με ταγιέρ σφιχτό σε ίσια γραμμή έπαιξε μπαλίτσα. Ιιιιισως το μονο που ήταν σιγουρακι ηταν η εναλλαγή της φωνής (που πέρασε τελείως απαρατήρητο στο επικό you’re welcome μετά από 3 απανωτά thank you στο πρώτο επεισόδιο) αλλά who cares!!! *tosses cards in the air*

Το μπασσάρισμα της φωνής είναι το trademark move της, όπως τα χείλη της Detox και το tonguepop της Αλύσσα, το έκανε και στο Same Parts. Ελπίζω να μην το κουράσει κι αυτή, όπως η D.

Νομίζω πως ξέρει τι κάνει. Φαίνεται κι από το πότε πετάει το #choices

vlcsnap-2016-09-17-10h43m28s480

H Ginger με την Katya έκαναν ένα σκετς πάνω στο “αταίριαστο ζευγάρι” της φιλίας τους, το οποίο θεωρώ πως πετσοκόφτηκε λίγο από το editing και από τις κριτικές μετά.

Ναι όντως νομίζω οτι είδαμε πολύ λίγο. Γενικά η Katya έχει δείξει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί καθόλου καλά συγκεκριμένα πλαίσια. Δηλαδή stand up comedy no, timeless videos of her just talking YAAAAAASSSS και προφανώς πεθαίνεις στο γέλιο γιατί συνειδητοποιείς οτι απλά από ένα σημείο και μετά έχει χάσει κάθε υποτυπώδη έννοια ειρμού και λέει οτι της έρθει which makes it funny. Η Ginger οκ έχει γεννηθεί 87 χρονών και μας δίνει παλιό καλό bar comedy χωρίς τίποτα το exciting.

Η Κατυα ακριβώς για αυτό το λόγο θα είχε επωφεληθεί περισσότερο από ζευγάρωμα με την Alaska σε ίδιο μοτίβο. Σκέψου την Katya να απαντάει στις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις που είχε η Αλύσσα και να ξεχύνεται σε κάθε φορά πιο τρελό Non-Sequitur. Τώρα εδώ με τη Ginger σαν όντως να έκανε tone down για να χωρέσει στην στενή expected φόρμουλα του setup-punchline και του μπρος-πίσω. Κυρίως μάλλον για να μην την επισκιάσει τελείως. Η Ginger είναι πολύ καλή insult comic στο επίπεδο (ή και λίγο καλύτερη) της Bianca, αλλά δεν το έχει δείξει μέσα στο παιχνίδι – και πάλι το αστείο με το “hey self” άξιζε μεγαλύτερης ανταπόκρισης.

Καλύτερη της Bianca στο οτι δεν χρησιμοποιεί τα ίδια αστεία από την μεταπολίτευση. Αλλά οκ αν έχεις δει και τις δύο όπως και την Bob στο youtube το απίστευτα δυνατό τους χαρτί είναι το γρήγορο interaction με το κοινό. Όταν όμως έχεις από την μια την Ρου απο την άλλη 7 κάμερες κι απο κάτω την Πορκτσοπ που σε κοιτάει σαν την πεθερά που της είπαν οτι η νύφη είναι στερφα ε και η Joan Rivers να ήσουν θα μαζευοσουν.

14445968_946399118838549_5266086672380849248_n

Ελα κολλησε. Πάμε και στα Low Points του επεισοδίου. Coco με Phi Phi. Εγώ εκτίμησα τι πήγαν να κάνουν και ήταν δυο ωραία στημένοι χαρακτήρες για σκετς του SNL που τους έλειπαν όμως έτοιμα zingers και αστεία. Αν και πάλι έβγαλαν αρκετό γέλιο στο κοινό, οι κριτές τους θέρισαν. Και επιστρέφω πάλι εδώ στα double standards που λέγαμε. Ακούς κριτική «αυτό που κάνατε δεν ήταν stand up» όταν μόλις δόξαζαν Αλύσσα.

vlcsnap-2016-09-17-10h43m28s480

Ναι και συμφωνώ. Δεν ήταν stand up comedy. Αλλά αυτό δεν θα ένοιαζε κανέναν αν αυτό που βλέπαμε ήταν όντως αστείο. Η coco έπαιξε μια πάρα πολύ κακή version του χαρακτήρα που έχει φτιάξει. Μόλις βγήκε με το padding Μίρκα Παπακωνσταντίνου με γονάτισε και μετά απλά βαρέθηκα. Επίσης Kudos στην Φι για το ρισκο του να βγει με αυτό το βδέλυγμα για outfit. Μόνο αυτό. Το υπόλοιπο ήταν Kostas Kudos. Αλλά και πάλι. Ήταν σαν να έβλεπα κακή πρόβα πρωτοετών στιν Ίασμο. Πήγαν να κάνουν κάτι πιο δύσκολο από stand up comedy και δεν τους βγήκε.

 

Τελευταία και καταϊδρωμένη, χρειάζεται καν να μιλήσουμε για τη Ρόξξυ σαν MC;

vlcsnap-2016-09-17-10h43m28s480

Μόνο η πρώτη εμφάνιση της σαν Tossa Salad ήταν καλή. Τα υπόλοιπα ήταν άβολα να τα βλέπεις. Ήθελες να πας να την αγκαλιάσεις να της δώσεις ενα ροξακι (get it?) να γλυκαθει και να της πεις έλα δεν πειράζει πάμε για ύπνο τώρα. Γενικά όμως έχει γίνει υπεργλυκια και την αγαπώ πλέον.

Το πούλησε άγρια το «δεν είμαι αστεία αλλά το ξέρω και το λέω» αλλά δεν παύει να το κάνει βαρετό as fuck, απλά βαρετό as fuck με αυτογνωσία. Δίκαια πέφτει στο bottom two, μαζί με το μέτριο Φωφάκι.

14457368_10157523275185054_5201134197207543747_n

Εδώ έρχεται και το mini-rant που είχα νωρίτερα στη βδομάδα για την Αλύσσα και κάτι που βλέπω σαν διπροσωπία. Αλλους λογους δινει για το πως θα κρίνει, consistency, το πως θα φερθούν στο τετ α τετ, και μετά διώχνει την Φωφώ αντί για την Ρόξξξυ, σε μια βδομάδα που ήταν σαφώς καλύτερη από το flatline της Ρόξξξυ, και μια βδομάδα μετά από τότε που ήταν τοπ 2, ενώ η Ρόξξξυ είχε ήδη αν όχι παντρευτεί, έστω αρραβωνιαστεί ή κάνει σοβαρά προκαταρκτικά με τον λάκκο.

Ναι αλλά μεσολαβησε ο καθρέφτης. Όσο αδεκαστος μπαρας και να θες να το παίξεις όταν σε ξεξατινιαζουν δεν θα το παίξεις Θεοδώρα η αυτοκράτειρα των φτωχών και καταφρονεμένων (Πόσο θα γαμαγε να έκανε η Alyssa στο σνατς την Ντενίση). Θα δώσεις πόνο κι άσε τον κόσμο να λέει, ο κόσμος είναι κακός. Επίσης ήταν λίγο η φάση άντε να φεύγει η κνητισσα να μένουμε οι δαπιτισες να μιλήσουμε για το ποια φασωσε ο Βαγγέλης από το Χημικό προχθές στην Παολα.

Πόσο πόνο έχεις δώσει. Με ενοχλεί και πάλι η υποκρισία αυτή. Βγες και πες το. Με τσάντισε η κατέ και θα φύγει. Άσε τα αντικειμενικά. Γυρνάμε στο πρώτο point. Φωφώ was right about her. Αλλά που είναι η δική της ΡουΚδίκηση (θα το πουλάω αυτό το pun μέχρι να αγοράσει επιτέλους κάποιος)

We’re drag queens in a fucking competition,the worst thing than that is prison έλεγε μια θεια μου στην Καρούταινα. Η εκδίκηση της είναι έξω από το race. Αν μπορεί ας το γυρίσει όλο αυτό υπερ της. Όλοι ξέρουμε οτι είναι μαριονέτες εκεί μέσα και η ρου ο puppet master αλλά με τον τρόπο που έχει το δίκιο της το χάνει. Πάμε όμως παρακάτω. Αρκετά με την Φιφι εχω να απλώσω.

Ε δεν έμεινε και τίποτα… πέρα από το ΠΙΟ ΓΑΜΗΣΤΕΡΟ ΛΙΠΣΥΝΚ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ!

Image result for alyssa tatianna

Αλύσσα εναντίον Τάτι και τα μαλλιά στα κάγκελα.

Και τα μυαλά στο μπλέντερ. Νομίζω με Γκάντζα -Τζοσλυν το πιο γαμηστερο ΤΩΝ ΣΕΖΌΝ.

Κι ετοιμοθανατος να ήσουν σου έδωσε ζωή για 5 χρόνια. Το λιπσυνκ αυτό ήταν Χριστούγεννα στην Disneyland. Ήταν η πλάκα που σου κάνει η μάνα σου οτι έχετε μπάμιες ενω ψήνει παϊδάκια. Ήταν το ξεχασμένο πενηνταρικο που βρισκεις σε κάποια τσέπη. Ήταν ο λόγος που το lipsync for your LIFE θα κατουράει σαν κονσεπτ του for your legacy.

Εδώ είναι καλό σημείο να κάνουμε ρετροσπεκτίβα στα καλύτερα synchronised lipsyncs όλων των σεζόν. Ποιο ψηφίζεις; Στο αντίστοιχο poll των νταρντανών, ΘΕΡΙΣΕ η Τζόσλυν με την Γουώνκ Γουώνκ, 90 ψήφους και όλες οι άλλες ψίχουλα, συμπεριλαμβανομένου του θαυματουργού σου αυτής της εβδομάδας. Και να σου πω και κάτι, ΑΥΤΟ ναι, μου έδωσε τότε ζωή. Ήταν ΓΚΑΣΠ μόμεντ που έμεινε, κι ας το είχαν ξανακάνει πριν τόσες και τόσες και ίσως πιο εντυπωσιακά, αυτό ήταν που έμεινε στην ιστορία.

Τα ηλίθια κορίτσια ψηφίζω με πόδια χέρια!!

Image result for laganja joslyn

Στο τωρινό, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό και 2-3 viewings, το ξέχασα ήδη. Έβλεπα δυο κουήνς που είχαν ακριβώς τις ίδιες κινήσεις και η μια ακολουθούσε εναλλάξ την άλλη κίνηση προς κίνηση. Σίγουρα η Τατιάννα άξιζε περισσότερο τη νίκη, κυρίως επειδή δεν την έχουμε ξαναδεί να θερίζει έτσι, όπως η Αλύσσα η οποία έχει κάψει μετά τη σεζόν της πια κάθε πιθανή εκδοχή του «πέφτω κάτω στο πάτωμα» και έχει περάσει σε γεωμετρικές συνιστώσες μπας και βγάλει νέο trademark. Στην τελική, η Τατιάννα έδειξε οτί έχει πολλές εκπλήξεις ακόμα ενώ η Αλύσσα επιβεβαίωσε την υπεροχή της.

Ο,τι και να λες ,θυμάσαι τι έγινε στο viewing party στο Big μετά το τελος του lipsync που ουρλιαζαμε “και τις δύο,και τις δύο”.

Ούτε στο Προδρομος Τσακας τέτοια αγωνία. Το υπεραξιζανε και η Αη Βασιρου μας έφερε τα δώρα.

Η Ru, οπως και οι περισσότερες νταρντάνες μας και στο Big και στο γκρουπ  λέει κι αυτή οτί είναι και οι δύο εξίσου καλές και τις βάζει και τις 2 ξανά μέσα, με δικαίωμα να βγάλουν η καθεμιά από το παιχνίδι όποια θέλει. Πόσο εκ του ασφαλούς κίνηση βεβαια, όταν έχεις Φωφώ με Ρόξξυ στον πάτο, και ξέρεις ήδη από την παραγωγή οτί και οι δυο έχουν επιλέξει Φωφώ! #ShadyRuBeingRu

When you were a vocal Tatianna stan from the beginning and last night happened

Αυτό είναι σπεκιουλεισο ή το ξέρουμε σαν δεδονενο;

Μετρημένα αυγά μάνα μου. ΑΥΤΟ είναι σπεκιολέησον όμως και το λατρεύω:

14448921_10157988975585497_99833124262332689_n

Πριν κλείσουμε, ποια πιστεύεις οτί θα είναι η τελική τριάδα;

Αλάσκα, Ντιτοξ, Κατυα.

Εγώ πάλι λέω είναι επιτέλους η χρονιά που θα δούμε μια ruturned queen να φτάνει τριάδα, και αυτή θα είναι η Τατιάννα. Για Αλάσκα και Κάτυα, no duh.

Της το εύχομαι και καλή πρόοδο αλλά δεν το βλέπω να συμβαίνει δυστυχώς.

Αυτή την αντίδραση έχω μόνο: 

Image result for phi phi

Σ’ευχαριστώ Νεκτάριε για άλλο ένα μαραθώνιο νταρντάνιασμα! Τρεις βδομάδες έμειναν μόνο για τον Μεγάλο Τελικό και τη Στέψη της Alas— All-Star νικήτριας!

Ε καλά μεγάλη μπουκιά φάε… το έχεις ακούσει το σενάριο που λέει σε περίπτωση στέψης Αλάσκα το χάνει γιατί ο πρώην της λικαρε ολη την σαιζόν και δεν έπρεπε να μιλήσει οπότε το στέμμα πάει στην Κοκο.

Δεν ξέρω τι παράξενο αλφάβητο είναι αυτό που συλλαβίζει έτσι το «Κάτυα» αλλά όπως και να έρθει τέτοια στέψη θα τη δεχτώ.

Μπον νουι μεζ ανφαν. Και μην ξεχνάτε είμαι εδώ για να βρίσκετε πάντα το όνομα μου πρώτη πρώτη ειδοποίηση στο κινητό σας μολις ξυπνάτε και να σας σπάω τα νεύρα.

 

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




Δες και αυτό!