Νταρντάνιασμα Week 3: οι drag queens της RuPaul μεταμορφώνονται στις Baddest Bitches in Herstory!

Κάθε βδομάδα ξεκοκκαλίζουμε το νέο επεισόδιο της EMMY AWARD WINNING τηλεοπτικής σειράς της RuPaul!

Emmy Award αγαπητές νταρντάνες μου. Το νιώσαμε σήμερα το πρωί σαν μια νίκη όλων μας, και είναι testament αυτό στη φοβερή περσόνα αυτής της queen που έχει αναδειχθεί σε “Mama Ru” όλων των drag queens και gays παγκοσμίως. This was Herstory today.

Μιλώντας για “Herstory”, tο μεγάλο challenge αυτή τη βδομάδα στο τρίτο επεισόδιο του RuPaul’s Drag Race All-Stars είναι ένα “lipsync extravaganza”. Oι κουήνες καλούνται να παραστήσουν τις μεγαλύτερες δυναμικές γυναικείες περσόνες της ιστορίας (αγγλιστί “baddest bitches in Herstory”), ξεκινώντας από την Εύα και φτάνοντας, για κάποιο λόγο, στην Πριγκήπισσα Νταϊάνα.

Ταιριαστά κι εμείς, ξεκινάμε το Νταρντάνιασμα της εβδομάδας με καλεσμένη τη δική μας Εύα, την Εύα των νταρντανών, the other Eva, Εύα Παπαδάκη. Η Εύα είναι ένα από τα “founding members” του ελληνικού φαν γκρουπ και εδώ και κάτι χρόνια το πιο λαοφιλές μέλος του.

 The Other Eve

Ωωωωω

Ευα, πότε ξεκίνησες να βλέπεις Drag Race;

Αμέσως μετά το τέλος της 4ης σεζόν, μετά από παραίνεση του κοινού μας φίλου Άρη Πάουερμποη που μου έστειλε το video του Glamazon με το σχόλιο “πρέπει να το δεις, είναι τόσο εσύ.” – and the rest as they say is herstory!

(Αξεπέραστο getting ready τραγούδι το Glamazon μετά από τόσο καιρό)

Μετά από το “The Sexy Getting Ready Song” έχει κάποιον ανταγωνισμό αλλα ναι! Ποια είναι η αγαπημένη σου κουήν;

Πόσο χρόνο έχεις; Το πρώτο μου drag crush ήταν η Manila Luzon (που μου έχει μείνει απωθήμενο γιατί δεν κατάφερα να τη δω ποτέ). Αν με ρώταγες τώρα, θα ήμουν κάπου ανάμεσα στην Κάτυα και τη δική σου all time favorite, την Τζινκξ.

Ζούσες πολλά χρόνια Αμερική και είχες την τύχη να γνωρίσεις πολλές από τις κουήνες από κοντά. Ποια σου έχε αφήσει την πιο ζεστή εντύπωση;

Δε νομίζω ότι θα εκπλαγεί κανείς αν πω την Jujubee. Την πρώτη φορά που την είδα έκανε ένα lipsync στο Euphoria της Loreen, το οποίο αναγνωρίσαμε από ένα γεμάτο μαγαζί μόνο εγώ κι άλλη μία φίλη μου Ευρωπαία. Το υπόλοιπο κοινό ήταν Eurovision-illiterate κι είχαμε ένα μικρό bonding moment πάνω σε αυτό. Γενικά οι περισσότερες κουήνες (με μία δύο εξαιρέσεις) είναι πολύ καλές κι ευγενικές από κοντά, αλλά η Juju μου έκανε εντύπωση γιατί ενώ δεν είχε καμία υποχρέωση φαινόταν να ενδιαφέρεται να κάνει ακσουαλ συζήτηση.

14101561_10154506211164910_1288176383_n

Θυμάσαι και κάποιο ευτράπελο;

(Δεν) θυμάμαι τη βραδιά που είδα την Αλάσκα. Γενικά, στα shows που τις βλέπαμε έβγαιναν στο τέλος της βραδιάς οπότε είχες άπλετο χρόνο να γίνεις σκουπίδι πριν τις δεις. Απ’τα λίγα που θυμάμαι είναι να τις δίνω ένα 20δόλλαρο tip, να το παίρνει το δευτερόλεπτο που το μετάνιωσα και μετά να το αποχαιρετάω για πάντα :(

Bonus μια ιστορία που δεν μου ζήτησες: Εκτός από τα Ru girls, πηγαίναμε πολύ συχνά σε ένα άλλο μαγαζί με ντόπιες, εγχώριες κουήνες. Ένα βράδυ πριν φύγω λοιπόν θυμάμαι μια κούηνα που έκανε κατακόρυφα και τούμπες σε ένα τραγούδι της Μπρίτνεη και μου είχε εντυπωθεί σαν περφόρμανς, αλλά δεν θυμόμουν πώς την έλεγαν. Μήνες μετά την είδα στα promos της 7ης σεζόν και τέλικα έμαθα πως την έλεγαν Katya Zamolodchikova. (και ναι χρειάστηκε να το γκουγκλάρω για να δω πως γράφεται)

Πως σου φαίνεται η σεζόν μέχρι στιγμής;

Θα σου πω ότι δε μου πάει η καρδιά να τη λέω Ωλ Σταρζ Δύο, γιατί αυτο υποδηλώνει κάποια σχέση με το Ωλ Σταρζ Ένα (and giirl, that really was a rough spot.) Tρία επεισόδια in κι έχουμε ήδη instant classic moments, gif για τρεις γενέες και άπειρους καβγάδες μέσα στο fandom.

Νομίζω αυτή η σεζόν πρόκειται να μας καταστρέψει τη σειρά για κάθε επόμενη χρονιά. Ήδη η πρόσφατη 8η (την οποία θεωρούσαμε και ψιλοκαλή) έχει σβήσει τελείως από τη μνήμη…

Φωφώγκεητ 2

Στα του επεισοδίου! Όπως κάθε εβδομάδα πλέον, ξεκινάμε με την απαραίτητη σεκάνς «Φωφώγκεητ». Με ακόμα πιο βαρύ έντιτινγκ αυτή τη βδομάδα, και τη Φωφώ την ίδια να σκούζει σε κάθε σόσιαλ πως είναι θύμα των shady producers, εσυ τι ανάγνωση κάνεις;

Koίτα, στην 4η σεζόν, κανένα editing δε θα μπορούσε να κάνει την Φι να φαίνεται περισσότερο άσχημα από τον ίδιο της τον εαυτό. Τώρα, είχε κάποια χρόνια να μεγαλώσει, να ωριμάσει και να φάει τις χλαπάτσες της αλλά όσο δέρμα κι αν πετάξει, η bitchy και calculating της πλευρά θεωρώ πως υπάρχει ακόμα (αν δεν κάνω λάθος την έχουν κάνει call out 4 εκ των 9 υπόλοιπων του cast). Από την άλλη τρώμε εδώ και δύο εβδομάδες στη μάπα ένα εντιτινγκ κατ εμέ λίγο προσβλητικό προς την νοημοσύνη μας. Καλά κάνει και μιλάει, όπως και να έχει είναι μια συμπεριφορά ~*authentic~* προς τον χαρακτήρα της και μας κάνει να ασχολούμαστε μαζί της. Η καημένη η Ρόξξξι ας πούμε είναι τόσο φοβισμένη μην την κακοχαρακτηρίσουμε που έχει πάθει Κάντι Χο – σ’αυτό το επεισόδιο ειδικά ήταν εντελώς ανύπαρκτη.


Εγώ τη νιώθω φέτος τη Φωφώ. Πετάει τα σχόλια της ναι, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι τόσο calculating όσο δείχνει το editing και λένε οι υπόλοιπες, ή αν απλά είναι η ίδια τόσο ηλιθιωδώς ειλικρινής και αφιλτράριστη με τις άλλες. Στις κομμένες σκηνές κάθε επεισοδίου που βγαίνουν στο logotv.com φαίνεται σταθερά μια άλλη πλευρά της Φωφούς, όπου βοηθάει τις άλλες κουήνς και σιγά σιγά χτίζει και μια απίστευτη χημεία με την Κάτυα (με την οποία τα είχαν πριν 4 χρόνια; Πολύς κόσμος is shipping hard right now). Η ίδια η Adore βγήκε και είπε οτί ο μόνος λόγος που δεν αποχώρησε από το πρώτο λίπσυνκ είναι οτί την κράτησε η Φωφώ που στεκόταν δίπλα της – τη στιγμή δηλαδή που ήταν και οι δυο τους ανταγωνίστριες. Εγώ φέτος παραμένω #teamPhiPhi, ας κάνει οτί θέλει το editing.

 

Baddest Bitches in Herstory

Το challenge του επεισοδίου, η δεδομένη πλέον μουσικοχορευτική παρωδία υπερπαραγωγή του Lucian Piane κάθε χρονιάς, συνεχίζει το δυνατό τρία-στα-τρία σερί της σεζόν των Ωλ-Σταρς. Οι κουήνς κάνουν λιπσυνκ (σοφά και ευτυχώς δεν χρειάζεται να ξανακούσουμε Αλύσσα να τραγουδά) και χορογραφίες σε 7 από τις μεγάλες γυναίκες της ιστορίας: Εύα, Ωραία Ελένη, Μεγάλη Αικατερίνη, Μαρία Αντουανέτα, η καουμπόισσα Άννι Όουκλυ, Εβίτα Περόν, Πριγκίπισσα Νταϊάνα. Κάθε μια έχει το δικό της κομμάτι με κάποιο μικρό τουίστ στον τρόπο που τη βλέπει η ιστορία: η κατινάρα Εβίτα που κομπάζει πως το έκανε καλύτερα από τη Μαντόνα, η Ωραία Ελένη που μόλις ανοίγει το στόμα της βγάζει τερατώδη χέβι μέταλ νταρκίλα, η Εύα που την παράτησε η Αδάμ για τον Steve…

Θεωρώ είναι η πρώτη φορά σε challenge όπου ΟΛΕΣ ήταν εξαιρετικές στους ρόλους τους, και αναγκαστικά οι κριτές πέρασαν σε ψειρίσματα. Συμφωνείς, Ευα; 

Να πω αρχικά ότι την πρώτη φορά που το είδα η αντίδραση μου ήταν ένα μεγάλο μπλεεεεεεεεεεεεε, τουλάχιστον όσον αφορά το υλικό πάνω στο οποίο είχαν να δουλέψουν οι κουήνες. Θεωρώ ότι ο Λούσιαν Πιάνι εδώ τεμπέλιασε πάρα πολύ (οι στίχοι του κομματιού της Ωραίας Ελένης ήταν λίτεραλι “You’re not Helen of Troy, I’m Helen of Troy” σε λούπα) και μιας και κάθε κομμάτι ήταν φτιαγμένο individually δεν έδεναν και πάρα πολύ ωραία μεταξύ τους.

Παρ’όλα αυτά σε repeated viewing άλλαξα λίγο γνώμη και μου το έσωσε λίγο αυτό που λες κι εσύ: ότι ήταν όλες εξαιρετικές σε αυτό που τις δόθηκε. Κρίμα που δε μπορούσαμε να έχουμε τον Λούσιαν στο μπότομ του ή και -insert αστείο για τον Λούσιαν και το μπότομινκ-.

Ποιες ξεχώρισαν για σένα; Για μένα stand-outs ήταν όλο το νούμερο της Αλάσκα μόνο και μόνο για sheer attitude, η τρομερή ενέργεια που εβγαλε από το πουθενά η Φωφώκα, κι ας μην ειχε στίχους που λες και συ, και φυσικά η Alyssa καουμπόισσα από το Τέξας.

Το επεισόδιο ήταν της Αλύσσας από την αρχή (αν και όταν σκέφτεσαι Άννι Όκλι σίγουρα δε σκέφτεσαι μαλλί από little miss Dallas και pageant γκλάμουρ) και η Αλάσκα μου έδωσε όλα τα Britney at the VMAs teas που χρειαζόμουν στη ζωή μου. Τη Ντίτοξ τη βαριέμαι λίγο αλλά οκ, μπορώ να καταλάβω γιατί κατέληξε στο top. Αλλά τη βαριέμαι, κι αυτή και το Stabilo φρυδόμαλλό της.

Η Κάτυα με την Τζίντζερ βρέθηκαν στο μπόττομ δύο.

Υπήρχαν άλλες που άξιζαν τη μοίρα τους;

Καημένη Τζίντζερ.

Καημένη, κατακαημένη Τζίντζερ.

Μόνο αυτή θα μπορούσε να πάρει την κριτική “σου αξίζει να έχεις δικό σου show στο Broadway” και στο ίδιο επεισόδιο να βρεθεί στο chopping block. Υποφέρει από το ίδιο πράγμα που υπέφερε και στην σεζόν της και αυτό που την έστειλε σπίτι τελικά: είναι μια εξαιρετικά ταλαντούχα, έξυπνη κι οξυδερκής κουήνα, με ένα ελάττωμα: δεν είναι exciting. Δεν έχει το star power που η Κάτυα π.χ. Έχει με τα καντάρια και μας έκανε όλους να καρδιοχτυπούμε μην τυχόν και μας φύγει ενώ γνωρίζαμε αντικειμενικά ότι βάσει των κανόνων που συμφώνησαν τα κορίτσια, το “δίκαιο” θα ήταν να αποχωρήσει αυτή.

Η Τζίντζι ναι, φεύγει άδικα εδώ αλλά φεύγει και άκλαφτη. Για να απαντήσω και στο άλλο κομμάτι της ερώτησης όμως, δε ξέρω ποια θα έβαζα στη θέση της- ίσως τη Ρόξξξι που έπαιξε την Εβίτα σε ένα τόνο με το αψυχολόγητα γουρλωμένο μάτι.

Κάπως μου έδεσε η κατινιά αυτή για την Εβίτα παραδόξως. Η δική μου σκέψη είναι οτί η Κάτυα αδικήθηκε. Δεν είχε τόσο αβανταδόρικο ρόλο όσο κάποιες. Και όπως μάθαμε στη συνέχεια από την ίδια, ενώ από όλες είχε ζητηθεί να φέρουν τα φορέματα έτοιμα απο το σπίτι για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα τους, εκείνης της τον άλλαξαν λίγο πριν μπει μέσα. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό το ζαρωμένο φοδρέ νυφικό που τζούρνεψε από τον τάφο της γιαγιάς κάποιας φίλης της.

Και δε το σιδέρωσε κιόλας.

Συμφωνώ ότι αδικήθηκε (από πότε η Νταϊάνα είναι bad bitch???) κι επίσης επειδή η Κάτυα μας έχει γενικότερα αντίληψη, φοβήθηκε λίγο να το “τραβήξει” στο interpretation, και καλά έκανε αν θες τη γνώμη μου (που θα την πάρεις ούτως ή άλλως).

Με τον ίδιο γνώμονα, ποιες είχαν τα πιο ενδιαφέροντα interpretations των χαρακτήρων τους σαν κοστούμια;

Kανένα κοστούμι δε με τρέλανε ιδιαίτερα για να είμαι ειλικρινής. Ίσως να μιλάγαμε για την Neon Αντουανέτα της Ντίτοξ αν δεν είχαμε δει την Robbie Turner να φοράει ένα αντίστοιχο κομμάτι στην 8η σεζόν. Oκεη η εκτέλεση ήταν μακράν καλυτερη αλλά το ξανάδαμε. *NEEEEXT*

Είχαν κάποιες κουήνς πιο αβανταδόρικα κομμάτια από άλλες; Και υπήρχαν άλλες που δεν είχαν μεγάλη αβάντα αλλά κατάφεραν να το γυρίσουν;

Ε σίγουρα! Το κομμάτι της Ντίτοξ ήταν γραμμένο εντελώς πάνω της, όπως και της Τζίντζερ και σε ένα βαθμό της Αλύσσας. Η Φιφη είχε δύσκολο κομμάτι και το έφερε εις πέρας, αλλά δεν ξέρω πραγματικά ποια θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά με το κομμάτι της Κάτυας.

Νομίζω Adore θα το είχε σκίσει. Επίσης, Adore σημερινή να προσπαθεί να ντυθεί Πριγκίπισσα, θα έβγαινε με κανα δερμάτινο πάνω από το νυφικό όπως τότε στο τσάλλεντζ του makeover. Runaway British Bride.

Κομμάτι του challenge ήταν όσο είναι στο «μπαλέτο» του κομματιού μιας άλλης κουήν να «κλέψουν» την παράσταση. Ποιες το κατάφεραν καλύτερα;

Εδώ θέλω να βάλεις αυτό το τζιφ, αυτή είναι η απάντησή μου

Overacting στο Θεό αλλά it sure is entertainting!

Ώρα για το Runway

Μετά από μια ανασκόπηση στην ιστορία, η Ru ζητάει από τις κουήνς να της δείξουν τι προβλέπουν για το «Μέλλον του Drag»! Είσαι έτοιμη να παίξουμε «Κούκλα ή Πανούκλα»;

Eίμαι εδώ, είμαι εγώ και είμαι έτοιμη

PhiPhi o’Hara

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Νομίζω αυτή είναι ακριβώς η αισθητική που μπήκε μέσα στο παιχνίδι για να δείξει και να υποστηρίξει η Φωφώ. Ένας original cosplay χαρακτήρας, υλοποιημένος ΑΨΟΓΑ και με εντυπωσιακά props και μικρές λεπτομέρειες σε ιδανικά proportions. Δεν έχω λόγια, ΚΟΥΚΛΑ.

Όταν το πρωτοείδα, σκέφτηκα πως θα γίνει χαμός με αυτό το look, απίστευτα ballsy (αν και tucked) να βγεις έτσι στο runway μπροστά στη μάμα ρου και στην κενωνια και φοβερά δημιουργικό, όπως μας έχει συνηθίσει πλέον η Φίφω. ΠΑΡ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ και μην πέσεις να με φας, δεν μου δημιούργησε προσωπικά τόσο excitement. Δηλαδή το βλέπω. Το αναγνωρίζω. Το ακούω. Αλλά δε θα το σκέφτομαι κιόλας τα βράδια. Κούκλα αλλά όχι με καπς, για το έφφορτ.

Ίσως εμείς ερχόμαστε και από geek background, ξέρουμε τι είναι το cosplay, και το εκτιμάμε. Σκέψου όμως την τυπική αδερφή viewer η οποία εδώ πρώτη φορά βλέπει τέτοιο cosplay που δεν κατάφερε να μας δώσει όπως είχε υποσχεθεί στην 8η η Dax. Είναι landmark για το σόου αυτή η εμφάνιση.

Μωρέ τη σκέφτομαι και συμφωνώ ότι είναι landmark, αλλά άμα ψάξω την αλήθεια μου δε μου δημιούργησε αυτό το *gasp* moment όπως π.χ. Το ποσταποκαλκαλοπτικ της Σάρον που ήταν και αν θες, το μεγαλύτερο turning point του show ως τώρα.

Fake-ass geek girl!

At least I am a geek girl bitch!

Ή και όχι. Go back to Moustakas where you belong!

Ουατέβα girl. Να συνεχίσουμε ή θα με έχεις εδώ όλο το βράδυ;

Detox

3_detox

Η ίδια βγήκε και δήλωσε μετά πως ΔΕΝ εμπνεύστηκε από το Πέμπτο Στοιχείο αλλά από τα αισθησιακά androids του Hajime Sorayama. Εγώ πάλι βλέπω μόνο ασημί bodypaint και από πάνω μια φτηνή απομίμηση Γκωτιέ με ένα baldcap κολλημένο όπως όπως με ασημί μονωτική ταινία, και εκνευρίζομαι που δεν το διάβασε κανείς για βρώμα. Ρομποτικό sex bride του Voldemort, γιατί;

Image result for detox drag race

Και σωστά εκτελεσμένο να ήταν (που δεν είναι) δείχνει παντελή έλλειψη προσωπικής έμπνευσης, να αντιγράψεις απλά ένα εμβληματικό ρούχο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Επίσης, επιτέλους να πάψει το body painting να θεωρείται αυτόματα SLAY. Μετά το finale look της Bianca ως ζωντανό διαμάντι, δύσκολα θα ξαναεντυπωσιαστούμε. ΠΑΝΟΥΚΛΑ για αντίδραση.

Και πάλι εδώ (δημιουργώ θεματική βλέπεις) θα μιλήσω για excitement. Ήταν σοφή η κίνηση της να βγάλει το πομ πομ απ’το κεφάλι το δευτερόλεπτο που μπήκε μέσα γιατί πριν προλάβεις να καταγράψεις το lewk-boom! Curveball.

Κι αυτό είναι που κάνει καλύτερα η Ντίτοξ, ξέρει να χτίζει αυτά τα moments (γι’αυτό δε τη θάψαμε και για τα μπόνγκος της και την παραφωνία της στο πρώτο επεισόδιο.) Χαζομάρα της που αρνείται την εξόφθαλμη αναφορά στη Leeloo (έχουμε και μάτια) αλλά η Ντίτοξ είναι από μόνη της alien οπότε είναι φουλ στα νερά της. ΚΟΥΚΛΑ.

Θα μαλλιοτραβηχτούμε, Παπαδάκη;

Roxxxy Andrews

Queen Ami-dala-alla-yalla-tis-paraskevis-to-gala. To drag του μέλλοντος είναι λίγο από προπερσινη Beyonce και πολύ από Shannel season 1; Όχι. Πανούκλα.

Κάτι λέει για το επίπεδο της σεζόν που θεωρούμε ένα τέτοιο lewk basic. Γενικά το mug της Ρόξξξυς θέλω να της το βγάλω και να το φορέσω και ειδικά το προχθεσινό (περσινό) ήταν πανέμορφο και υπέροχα περίτεχνο. Το υπόλοιπο όμως και παρά την αναφορά στον Mugler (always welcome)… eh. Πανούκλα.

Alyssa Edwards

4_alyssa

Έχει κάτι από «αποφάγια δείπνου Thanksgiving» που τυλίγουν τη γαλοπούλα σε αλουμινόχαρτο σε σχήμα πέρδικας, αλλά μου βγάζει μια υπέροχη Donnie Darko αισθητική σαν σύνολο και μου αρέσει η ιδέα οτί φοράει το κουφάρι ενός ασημένιου μεταλλικού κτήνους από το μέλλον. Κούκλα.

(επίσης, σκέφτομαι οτί αυτό το ρούχο είναι τι είχε στο μυαλό του να κάνει ο Ντέρρικ στο επεισόδιο με τον Μάγο του Οζ που μας έδωσε το διάσημο Φόρεμα με τις Πουτσόβατες)

Αχ, hemmy. Μου λείπει λίγο ο Ντέρικ (λίγο όμως). Και τώρα που το λες συμφωνώ πολύ με τη Donnie Darko αισθητική, αλλά δεν την βλέπω την Αλύσσα να το έχει δει καν. Μου έδωσε πολλά Laganja teas για να είμαι ειλικρινής -ξέρεις σε ποιο λουκ αναφέρομαι- αλλά με μακράν καλύτερη εκτέλεση. Κι αυτή η μπότα! Κινούμενο κάταγμα and I’m here for it. Moυ θυμίζει τα μικράτα μου στο Underworld. Κούκλα και άξια νικήτρια και μπράβο της.

It’s a boot on top of a boot on top of a boot! Bootception.

I’mma toot this boot.

Ginger Minj

Not a cute look με τόσους πολλούς τρόπους. Το “Miss Piggy in Space” που ακούστηκε ήταν ευγενικός τρόπος να μην πουν “hog body”. Αν είσαι large queen δεν μπορείς να φοράς κάτι με τόσο λάθος αναλογίες για το σώμα σου. Και ξεκινάει το κακό από την περούκα κιόλας, ως τα προχειροκολλημένα φώτα τα οποία νόμιζε οτί θα έκαναν το wow factor. Extra από σκηνή μπουρδέλου σε τσόντα της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο διάστημα. ΠΑΝΟΥΚΛΑ.

Θα μπορούσα να ξεκινήσω κάπου εδώ ένα rant στο πλαίσιο του “φοράς ο,τι θέλεις, όποτε θέλεις no matter the body type” και το πιστεύω πραγματικά – τη λάτρεψα στο προηγούμενο επεισόδιο- αλλά την αλήθεια την είπε η Κάτυα: it’s still pretty damn ugly. Τα φώτα ίσως κάτι να κάνανε σε ένα σκοτεινό club αλλά είναι ξεκάθαρη περίπτωση Judy Jetson hooker απ’το dollar store. ΠΑΝΟΥΚΛΑMιας και το είπαμε, μπορείς λίγο να φανταστείς τη -νικήτρια!- Μπομπ σε αυτό το runway με το ρομποτ κοστουμάκι της από το Άμαζον;

Katya

Το θάψανε, αλλά εγώ λάτρεψα την αισθητική Πριγκίπισσα Λεία Ντισκομπάλα και την αλλόκοτη δήλωση για το πόσο matronly αντί για oversexualized θα είναι το μέλλον του drag. Rosie από τους Jersons αντί για Sex Robots from Mars. Σέηφ Κούκλα.

Π-ά-ν-ο-υ-κ-λ-α, όσο και να με πονάει να το παραδεχτώ. Το θεώρησα χειρότερο κι από το Hello Kitty couture που την έστειλε σπίτι στην 7. Η μούρη και το μαλλί τρωγόσαντο αλλά το φόρεμα είχε τόσο μη κολακευτική εφαρμογή, και let me tell you a story για τις κάλτσες πάνω από τις γόβες… no.

Alaska Thunderfuck 5000

1_alaska

Η μόνη ίσως που όντως άκουσε το challenge και δεν κατάλαβε μόνο “future” αλλά μας έδωσε την extreme εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει στο μέλλον το τωρινό της drag: τερατώδη νύχια, μαλλιά τυφώνας, απόκοσμο makeup και αντί για ομιλία, άναρθρες κραυγές. Το ρούχο σαν ρούχο δεν μου είπε όμως απολύτως τίποτα. Θα ήταν υπέροχη δήλωση να έβγαινε με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά ολόγυμνη. Αγαπώ το κόνσεπτ, περίμενα παραπάνω. Σέηφ Κούκλα.

Μου άρεσε φοβερά από το λαιμό και πάνω και πόσο Αλάσκα επιλογή οι κραυγές. Sidenote εδώ, αλλά η απάντηση της Ρου με ακόμα δυνατότερη κραυγή – είναι η κορυφή του monster food chain after all- ήταν η αγαπημένη μου στιγμή του επεισοδίου. Γενικά η ΜάμαΡου είναι πιο χαλαρή εδώ και απαλλαγμένη κι απ’το φορτίο του judging δείχνει σχεδόν -σχεδόν!- ανθρώπινη.

Κάποιοι κακοήθεις θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν κι αυτό που είπε στην Κάτυα σαν preferential treatment, οι stan της όμως (όχι εγώ, κάτι φίλοι) το εκτίμησαν ιδιαίτερα. 

Πιστεύω έχει να κάνει με την «τσατσιά» που της έκαναν με την last minute αλλαγή στον ρόλο, η οποία βαραίνει και την ποιότητα αυτού που είδαμε και κρίθηκε. Η Κάτυα εξάλλου δεν μας είχε δώσει ποτέ σε δυο σεζόν κάτι αντίστοιχα τσαπατσούλικο. Εγώ λέω πάντως έπρεπε να είχε κρατήσει έστω την ουρά πίσω και στην ανάγκη να την είχε τυλιγμένη στο χέρι για τα χορευτικά πριν το δικό της.

Πίσω στην Αλάσκα όμως, θεωρώ ότι με κάλυψες με το ρούχο αλλά την έχω δει αρκετές φορές γυμνή (και πιο γυμνή ίσως απ’ότι θα ήθελα) οπότε με καλύπτει. Κούκλα.

Η ΤΟΠ ΚΟΥΚΛΑ της εβδομάδας είναι…

Για μένα η Φωφώ. Και όχι μόνο επειδή είναι όντως η μόνη που δεν έκανε την αυτόματη ανάγνωση Μέλλον = Ασήμι.

Σίγουρα κερδίζει στον τομέα δημιουργικότητα η Φι αλλά εγώ θα το δώσω στη Ντίτοξ γιατί δύο εβομάδες στη σειρά με έκανε να σταματήσω οτιδήποτε άλλο έκανα και να της δώσω την αμέριστη προσοχή μου – και δεν είναι εύκολο για την ADD millennial ιδιοσυγκρασία μου

Attention grabbing δεν ισούται ποιότητα. Εγώ για αυτό το αναθεματισμένο baldcap από μονωτική δεν μπορώ να το σκεφτώ καν.

To ακούω αλλά το chrome ματζαφλάρι στη μουρή ήταν τέλειο, δώσε της κάτι.

Θα της αναγνωρίσω οτί είχε άλλη μια τέλεια ευκαιρία (μετά τις τόσες πλαστικές) να φορέσει μια μύτη διαφορετική από την original δική της και συνέχισε να επιλέγει το ίδιο σχήμα. There’s an emotional story somewhere there.

Σε παραπέμπω στο αντίστοιχο τραγούδι από τις αδικοχαμένες DWV.

https://www.youtube.com/watch?v=VLZT-QIO-fY

 

Στο τελικό Lipsync

…η Alyssa με την Detox μας δίνουν ένα περφόρμανς που σε άλλες περιπτώσεις θα το έλεγες στα όρια του double elimination.

Ποιος θα το έλεγε ότι δέκα χιλιάρικα δεν θα ήταν αρκετό κίνητρο; Η αλήθεια είναι ότι τη φωτιά που σου βάζει στον κώλο η προοπτική του elimination δε συγκρίνεται με τίποτα. Κρίμα που “κάηκε” έτσι ένα τραγούδι που θεωρώ είχε αρκετό potential να μας δώσει ένα iconic lipsync. Ωραίο το twist αλλά είμαι έτοιμη για την επιστροφή του LSFYL.

 

Η Alyssa κερδίζει και η επιλογή της είναι…

…να σώσει την Katya! Γιατί όμως; Το σκεπτικό της που μας λέει είναι οτί η Katya έχει περισσότερα να δώσει από την Ginger, αν και αντικειμενικά ήταν η χειρότερη του challenge. Είναι η πρώτη που σπάει το άτυπο pact μεταξύ των κοριτσιών να ψηφίζουν αξιολογικά με βάση το challenge κάθε επεισοδίου. Το περίμενα να γίνει αργά ή γρήγορα, αλλά πίστευα οτί θα το έκανε κάποια ύπουλη για να διώξει μια μεγάλη απειλή, όχι για να την κρατήσει μέσα, όπως κάνει εδώ η Αλύσσα. Πως το εξηγείς εσύ; Γιατί να σκεφτεί σαν παραγωγός και σαν φαν αντί για υποψήφια τοπ 3;

Μπορείς να δώσεις πολλές αναγνώσεις σε αυτό, από την πιο απλή και αφελή (δεν της πήγαινε η καρδιά της) μέχρι και άλλες πιο καχύποπτες (προσπάθησε να κερδίσει ποντάκια σώζοντας the people’s princess). Αλλά αν είναι μία από τις κουήνες που θα μπορούσε να διώξει την Κάτυα χωρίς να νιώσει τα απόνερα στην καριέρα της -R.I.P. Kennedy Davenport- είναι η Αλύσσα και είχε τη χρυσή ευκαιρία να το κάνει, οπότε αν υπάρχει κάποιο προσωπικό συμφέρον για την ίδια δύσκολα φαίνεται στην προκειμένη.

Αρα… just dumb move?

Όχι απαραίτητα, θεωρώ όμως ότι ήταν ειλικρινές, με την έννοια ότι αποφασίσε να σώσει την πιο δυνατή competitor κι όχι απαραίτητα αυτή που ήταν πιο δυνατή στο challenge. Εξάλλου η Αλύσσα έχει μεγαλώσει μέσα σε διαγωνισμούς και pageants. Σίγουρα θα προτιμούσε να κερδίσει επειδή είναι όντως η καλύτερη και όχι επειδή της δώθηκε η ευκαιρία να πετάξει τον μεγαλύτερο της ανταγωνισμό under the bus σε μιά αδύναμή του στιγμή.

Προβλέπω όμως ότι οι συμπαίκτρίες της δεν συμμερίζονται ακριβώς αυτή της την άποψη και δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενες με την επιλογή της. Εσύ, π.χ. Τι όνομα πιστεύεις ότι γράφει το κραγιονάκι της Ντίτοξ;

Δεν είναι χαζή η Ντήτοξ. Μπορεί να πήγε μετά και να έκλεψε και το δεύτερο κραγιονάκι Κάτυα από το κουτί της Αλύσσα για να είναι σίγουρη οτί δεν θα της έφευγε στο λίπσυνκ. Here’s an opinion tho. Παίζει πολύ η θεωρία συνομωσίας οτί και με το νέο σύστημα, η Ρου διατηρεί τον έλεγχο του παιχνιδιού, επειδή ξέρει ποια κουήνα έχει επιλέξει η κάθε μια από τις τοπ 2 για αποχώρηση, πριν κάνει την επιλογή της για νικήτρια. Σε ένα τόσο αμφίρροπο ή βαρετό λίπσυνκ όπως αυτό, βλέπω γιατί θα έγερνε η ζυγαριά προς την Αλύσσα για νίκη, ώστε να μείνει το ratings magnet που ειναι η Katya περισσότερες βδομάδες.

Mπορεί να μην ήταν και McArthur Park και δε ξέρω τι πιστεύω γι’αυτή τη θεωρία, αλλά νομίζω η Αλύσσα το είχε στο τσεπάκι της άνετα, αν όχι με τα jump splits της, σίγουρα με την εισαγωγή σε φάση “Τώρα όλα τα μάτια εδώ μπίτσεζ”. Αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί αλλά όταν η Ντίτοξ είπε ότι την έχει την Αλύσσα, οκ γελάνε κι οι πέτρες.

Στο σύμπαν της Τζίντζερ πάντως, την έδιωξε η Αλύσσα επειδή «παίζει βρώμικα» και είναι ο ισχυρότερος ανταγωνισμός της. Νομίζω γέλασε και η κουρτίνα μου.

 

Αυτά για την εβδομάδα! Σε ευχαριστώ πολύ Εύα μας, the other Eva, Queen Congeniality!

Τους υπόλοιπους, σας περιμένουμε το επόμενο Δευτερότριτο για το 4ο επεισόδιο και “Drag Movie Shequels” και καθημερινά στο facebook group των νταρντανών! Τα viewing parties της σειράς θα συνεχιστούν από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Big Bar με το πολυαναμενόμενο “Ruvenge of the Queens”!

Nα’σαι καλά αγόρι μου κι η Παναγιά μαζί σου.

 

Μανώλης Βαμβούνης

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.




Δες και αυτό!