Το βραβείο ορατότητας του Colton Haynes και η ομιλία που συγκίνησε τους πάντες

31/08/2016
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Το βραβείο ορατότητας (Visibility Award) δέχθηκε ο ηθοποιός Colton Haynes από το Human Rights Campaign (ΗRC), παρουσιάζοντας έναν συγκινητικό λόγο σχετικά με το coming out του ως gay. 

“Μου πήρε αρκετό καιρό για να φτάσω μέχρι εδώ. Είναι μια ταπεινή εμπειρία να λαμβάνω αυτό το βραβείο από το HRC και να γνωρίζω ότι πρόκειται για την ορατότητά μου. Ποτέ δεν αποφάσισα να γίνω gay. Ήρθε τόσο φυσικά όπως και το χρώμα των ματιών μου. Αλλά είναι δικό μου θέμα να είμαι ειλικρινής και ανοιχτός με τον καθένα. Και γι΄αυτό είμαι εδώ σήμερα και γι΄αυτό είναι τόσο μοναδικό για εμένα.

Μου ζητήθηκε να παίξω τόσους διαφορετικούς ρόλους ως ηθοποιός, αλλά σήμερα μπορώ στην ουσία να είμαι ο εαυτός μου για πρώτη φορά.

Είναι απίστευτο, αισθάνομαι εξαιρετικά τυχερός. Αισθάνομαι τυχερός γιατί γνωρίζω ότι έχουμε μια θαρραλέα, ενωμένη κοινότητα που πιστεύει ότι η ισότητα είναι ένα δικαίωμα που το έχουμε όλοι από τη στιγμή που γεννιόμαστε. Δεν είναι ένα σλόγκαν.

Δεν αισθάνομαι ότι αξίζω πολύ αυτή την αναγνώριση. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν έρθει πριν από εμένα και ανέβασαν τον πήχη ως LGBT φωνές και παραδείγματα, και περπατάω στα παπούτσια τους και ακολουθώ το παράδειγμά τους.

Αντίθετα θα δεχθώ αυτό το βραβείο ως μια υπόσχεση. Η υπόσχεσή μου είναι απλή και αληθινή. Και δεν την κάνω σ΄εσάς – την κάνω στην επόμενη LGBT γενιά και εύχομαι το παράδειγμά μου να τους δώσει την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα να είναι αυτοί που είναι για τους ίδιους και να κατακτήσουν τους φόβους τους και τους δισταγμούς.

Θέλω να τους δώσω λίγο επιπλέον κουράγιο για να μάθουν ότι είναι αγαπητοί, ακριβώς για αυτό που είναι, και ότι πρόκειται να μεγαλώσουν και να είναι δυνατοί και περήφανοι.

Κάποιες φορές ακούμε τις λάθος φωνές, τους ανθρώπους που μας λένε ότι δεν μπορούμε και ότι δεν πρέπει. Όλοι το κάνουμε… πρέπει να ακούσουμε τις δικές μας φωνές και τις δικές μας καρδιές, και τότε είναι που γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Μου δώσατε τη δύναμη να ζήσω τη ζωή μου ανοιχτά και με ειλικρίνεια τώρα και ποτέ μου δεν έχω αισθανθεί πιο υγιής και πιο ευτυχισμένος σ΄ολη μου τη ζωή.

Έχω πολλές ελπίδες για το μέλλον, πολλές προσδοκίες ως ηθοποιός και ως καλλιτέχνης.

Σαν προσωπική σημείωση πρέπει να ομολογήσω ότι θέλω επίσης να μεγαλώσω τα δικά μου παιδιά, κάποια στιγμή, ίσως μισή ντουζίνα, να έχω μια ομάδα μπάσκετ ή κάτι τέτοιο, αλλά προτιμώ να μην τα μεγαλώσω μόνος μου.

Με το ιστορικό επίτευγμα της ισότητας στον γάμο τον περασμένο χρόνο, κανείς από εμάς δεν χρειάζεται διασχίσει τον κόσμο μόνος χωρίς τη δέσμευση ενός ατόμου που πραγματικά αγαπάμε.”

Ο Haynes, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τις σειρές Teen Wolf και Arrow, μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του τον περασμένο Μάιο σε μια συνέντευξή του στο Entertainment Weekly.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!