Βίντεο ντοκουμέντο για τα βασανιστήρια στον Β. Γιακουμάκη

03/06/2016

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένα βίντεο – ντοκουμέντο για τα βασανιστήρια εις βάρος του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο υλικό, διάρκειας 2,5 λεπτών, ο φοιτητής απεικονίζεται πάνω στο κρεβάτι του στην φοιτητική εστία να δέχεται επίθεση από περίπου οκτώ άτομα.

Φωτογραφίες, από το βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι οι συμφοιτητές του, δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος την Παρασκευή. Καρέ – καρέ καταγράφεται το κρούσμα τραμπουκισμού εις βάρος του Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 20χρονος φωνάζει δυνατά ότι πονά και ζητά να τον αφήσουν να σηκωθεί από το κρεβάτι, όταν οι συμφοιτητές του πέφτουν πάνω του και δεν του επιτρέπουν να κουνηθεί.

Κάποιες στιγμές γελάει μηχανικά, πιθανώς σε μια προσπάθεια να τους πείσει να τον αφήσουν ήσυχο. Ωστόσο, ένας από τους πιο σωματώδεις κάνει στον Βαγγέλη Γιακουμάκη ένα κεφαλοκλείδωμα.

Το πρόσωπο του Γιακουμάκη γίνεται κατακόκκινο και σταματά να μιλάει. Κάποιος ακούγεται να λέει: «Φτάνει. Αφήστε τον τώρα». Οι δράστες σηκώνονται και φεύγουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βίντεο γυρίστηκε στις αρχές του 2014, την περίοδο που ο Γιακουμάκης δεχόταν πυκνούς και άγριους τραμπουκισμούς μέσα στο δωμάτιό του.

Το συγκεκριμένο βίντεο έφθασε στα χέρια των αρχών τον Μάρτιο του 2015 και είναι το μοναδικό που έχει στη διάθεσή της η δικαιοσύνη. Ωστόσο, στη δικογραφία αναφέρεται ότι υπάρχουν και άλλα βιντεοσκοπημένα κρούσματα bullying που δεχόταν ο Γιακουμάκης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!