Κατριβάνου: Χρειάζεται πρόγραμμα εθνικής κλίμακας για bullying, ομοφοβία, ρατσισμό και διακρίσεις

19/03/2015

vasiliki_katrivanouΔήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου για “τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και τους άλλους «Βαγγέληδες» της ελληνικής κοινωνίας”.

Ολόκληρη η δήλωση

Η αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι ένα γεγονός που με συγκλονίζει προσωπικά, ως άνθρωπο, αλλά και ως ψυχολόγο που για χρόνια έχω δουλέψει με θέματα bullying, ομοφοβίας, ρατσισμού και διακρίσεων στην εκπαίδευση.

Είναι ασφαλώς αυτονόητη και επιτακτική η ανάγκη να αναζητηθούν ευθύνες και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Χωρίς να μιλάω νομικά βέβαια, αλλά επί της ουσίας, θέλω να πω ότι πρόκειται για μια δολοφονία, και πρέπει να μιλήσουμε για τους αυτουργούς, τα αίτιά της και το σύστημα που οδήγησε σε αυτήν.

Θεωρώ ότι ένα από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει επειγόντως να κάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι να αντιμετωπίσει συνολικά και αποτελεσματικά το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, του ρατσισμού, των διακρίσεων και της ομοφοβίας στα σχολεία. Χρειάζεται γι’ αυτό ένα πρόγραμμα εθνικής κλίμακας στην εκπαίδευση, που να συμπεριλαμβάνει την ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Δεν πρέπει να καθυστερήσουμε ούτε μέρα. Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά που μπορούμε να κάνουμε, τιμώντας τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

 

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!