Υπό κράτηση μάρτυρας στη δίκη Γιακουμάκη

11/04/2019
από

Με την εξέταση πέντε πρώην σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων συνεχίστηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων η δίκη των εννέα Κρητικών, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας μάρτυρας τέθηκε σήμερα υπό κράτηση για ψευδορκία, επειδή αρνήθηκε να καταθέσει για τα γεγονότα της περιόδου 2014-’15 και αφορούν στην υπόθεση.

Η πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση, ενώ όταν το δικαστήριο επανήλθε ανακοίνωσε την απόφαση και απευθυνόμενη στον ίδιο είπε ότι «πρέπει να υπάρχει και συνείδηση, θα έπρεπε να ντρέπεστε.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο, η διαδικασία ξεκίνησε στις 9 το πρωί με την εξέταση ενός πρώην σπουδαστή, ο οποίος εμφανίστηκε στο ακροατήριο να μη θυμάται τα όσα είχε αρχικά καταθέσει στην αστυνομία.

Εισαγγελέας: Πρόβλημα μνήμης σε αυτή τη δίκη

Μάλιστα, υποστήριξε ότι για ορισμένα περιστατικά, τα οποία αναγράφονται στην κατάθεσή του, είχε άγνοια και γι’ αυτό το δικαστήριο διέταξε να κρατηθεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του εισαγγελέα μετά την απολογία του τρίτου κατά σειρά μάρτυρα «ότι υπάρχει πρόβλημα μνήμης σε αυτή τη δίκη».

Ένας από τους πρώην σπουδαστές χαρακτήρισε πειράγματα τον εφιάλτη που έζησε ο θανών, λέγοντας ότι ήταν «ακραία». Όταν ρωτήθηκε γιατί κάποια από τα περιστατικά που κατάθεσε για πρώτη φορά σήμερα δεν υπάρχουν στις αρχικές του καταθέσεις είπε: ότι«αυτό έγινε για να μην προσβάλουμε τον Βαγγέλη, γιατί πιστεύαμε ότι θα βρεθεί».

Και χθες η έδρα επεσήμανε το γεγονός ότι ένας από τους μάρτυρες διαφοροποιήθηκε από την κατάθεσή του στην αστυνομία, αλλά ο Ανδρέας Γιακουμάκης λόγω της συγγένειας του μάρτυρα με έναν κατηγορούμενο είπε το εξής: «Κατανοώ απόλυτα το παιδί».

πηγή: efsyn.gr




Δες και αυτό!