Ο Νick Jonas και η Demi Lovato στέκονται στο πλευρό της LGBT κοινότητας και ακυρώνουν τις συναυλίες τους

26/04/2016

O Nick Jonas και η Demi Lovato είναι ακόμη δύο διασημότητες που ακυρώνουν τις συναυλίες τους στην πολιτεία της Β. Καρολίνα, εξ’αιτίας της τρανσφοβικής νομοθεσίας που υιοθετήθηκε πρόσφατα.

Το πρώην ντουέτο της Disney, που είχε προγραμματίσει δύο εμφανίσεις στα πλαίσια της κοινής τους περιοδείας, ανακοίνωσε ότι ο ‘HB2’ νόμος που τα ΜΜΕ τον ονομάζουν «ο νόμος της τουαλέτας», ενώ επίσημα ονομάζεται η «πράξη για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των δημόσιων υπηρεσιών» όπου καθορίζει σε ποιο μπάνιο θα μπορούν να πηγαίνουν τα τρανς άτομα, είναι η αιτία που αυτές (οι εμφανίσεις) δεν θα πραγματοποιηθούν.

“Μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε την περιοδεία μας στο Rayleigh και Charlotte”, έγραψαν οι δύο καλλιτέχνες στα social media. “Ένας από τους στόχους αυτής περιοδείας ήταν να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα, όπου το κάθε άτομο που συμμετέχει θα αισθάνεται ισότομο και αποδεκτό γι΄αυτό που είναι. Ο νόμος HB2 της Β. Καρολίνα είναι εξαιρετικά απογοητευτικός και αφαιρεί κάποια από το πιο βασικά δικαιώματα και προστασίες της LGBT κοινότητας. Αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό να μας σταματήσει από το να συνεχίζουμε να κάνουμε την πρόοδο μας για την ισότητα και την αποδοχή.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η ακύρωση των εμφανίσεων είναι απογοητευτική για τους θαυμαστές μας, αλλά σας εμπιστευόμαστε ότι θα σταθείτε ενωμένοι μαζί μας ενάντια σ΄αυτό τον μισητό νόμο”.

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!