Η Demi Lovato αποκαλύπτει πώς το Cool For the Summer τη βοήθησε να κάνει coming out στους γονείς της

19/07/2023
από
Η Demi Lovato μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο μίλησε στους γονείς της.

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που η Demi Lovato κυκλοφόρησε το hit της “Cool for the Summer“. Έκτοτε, η ποπ σταρ βρίσκεται σε ένα ταξίδι ανακάλυψης της ταυτότητας φύλου και της σεξουαλικότητάς της, ενώ πρόσφατα μοιράστηκε την είδηση ότι χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες she/her μετά το coming out ως non binary το 2021.

Αλλά παρόλο που η Lovato είναι πλέον μια αδιαμαρτύρητη υπέρμαχος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, δεν ήταν πάντα τόσο ανοιχτή για την ταυτότητά της.

“Προέρχομαι από ένα χριστιανικό υπόβαθρο και μεγάλωσα queer, αλλά δεν το έλεγα στους ανθρώπους μέχρι να νιώσω άνετα με αυτό”, είπε.

“Μου πήρε μέχρι τα 25 μου για να το αποκαλύψω στη μητέρα μου. Εκείνη την εποχή, ήμουν bi, μετά συνειδητοποίησα ότι ήμουν πανσεξουαλ. Μου πήρε λίγο χρόνο. Ήταν κάπως αστείο γιατί κυκλοφόρησα το ‘Cool for the Summer’ πριν το αποκαλύψω στους γονείς μου”, συνέχισε.

“Ο στίχος “Got a taste for the cherry, I just need to take a bite” είναι πολύ προφανής, αλλά δεν ένιωθα ότι ήμουν έτοιμη. Μια μέρα ετοιμαζόμουν να πάω σε μια συναυλία και καθόμουν στο αεροπλάνο με τον πατριό μου, που είναι ουσιαστικά ο μπαμπάς μου, και έλεγα: Πρέπει να σου πω κάτι, μου αρέσουν και εμένα τα κορίτσια”. Και μου είπε: “Ναι, το ξέρω, έχεις βγάλει το “Cool for the Summer”. Έμεινα έκπληκτη.

Σύμφωνα με τη Lovato, η μητέρα της είχε παρόμοια αντίδραση.

“Ετοιμαζόμουν να βγω ραντεβού με μια κοπέλα και δεν ήξερα αν θα με φωτογράφιζαν ή τι θα συνέβαινε και μου άρεσε πολύ αυτή η κοπέλα και είπα: ‘Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το πω στη μαμά μου σε περίπτωση που γίνει κάτι σοβαρό. Κάθισα με τη μαμά μου και της είπα: ‘Πρέπει να σου μιλήσω. Ξέρεις, είμαι έτοιμη να βγω ραντεβού με ένα κορίτσι και ήθελα να ξέρεις και να ακούσεις από μένα ότι και εμένα μου αρέσουν τα κορίτσια’. Σχεδόν άρχισε να κλαίει και έλεγε: ‘Θέλω απλώς να είσαι ευτυχισμένη'”.

Η πρώην σταρ του Disney Channel θυμήθηκε πόσο πολύτιμη ήταν η θετική εμπειρία του coming out, εξηγώντας ότι η αντίδραση της μητέρας της την έκανε να νιώσει “τόσο πολύτιμη και τόσο εκτιμημένη”, ειδικά καθώς “υπάρχουν τόσοι πολλοί γονείς που δεν ανταποκρίνονται με αυτόν τον τρόπο”.

Για τη Lovato, η παροχή “αυτής της ενέργειας, της κοινότητας και του ασφαλούς χώρου” στους νεαρούς ΛΟΑΤΚΙ+ θαυμαστές της, οι οποίοι μπορεί να μην είναι αποδεκτοί στα ίδια τους τα σπίτια, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Είναι μέρος του λόγου για τον οποίο δημοσιεύει τακτικά queer περιεχόμενο στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ώστε οι εν λόγω θαυμαστές να αισθάνονται εκτιμημένοι.

Αφού κυκλοφόρησε τον πολιτικό ροκ ύμνο της “Swine” τον περασμένο μήνα, η Lovato ετοιμάζεται τώρα για την κυκλοφορία του επόμενου άλμπουμ της, Revamped, τον Σεπτέμβριο. Θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, συμπεριλαμβανομένου του “Cool for the Summer”, επαναπροσδιορισμένες ως ροκ τραγούδια.
Δες και αυτό!