Η απάντηση του Γρ. Βαλλιανάτου στη Σ. Βούλτεψη

28/12/2015
Menelaos Myrillas / SOOC

Απάντηση στα ομοφοβικά σχόλια της πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, έδωσε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος μέσα από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Να θυμίσουμε ότι η κ. Βούλτεψη τα έβαλε με τα ομόφυλα ζευγάρια που φιλήθηκαν στα θεωρεία της βουλής, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Στα θεωρεία της Βουλής αν πάει ένα ζευγάρι άντρας και γυναίκα και αρχίσει να φιλιέται ή να κρατιέται από το χεράκι ή να χειροκροτεί τον συλλαμβάνει ο φρούραρχος. Εδώ υπάρχει δηλαδή πλέον διάκριση εις βάρος μας. Το είδα ναι, είδα φιλιά και έφυγα. Άκουσα τον εισηγητή μας, άκουσα όλους τους εισηγητές, κάποια πράγματα έχουν τα όριά τους…”

Απαντώντας στα σχόλια αυτά ο κ. Βαλλιανάτος, υποστήριξε:

«Θα ήθελα να πω στην κυρία Βούλτεψη ότι δεν είμαι διατεθειμένος να απολογηθώ για ένα φιλί. Εκείνη πρέπει να απολογηθεί διότι η κυβέρνησή της διέσυρε τη χώρα με το νόμο περί συμφώνου συμβίωσης, το οποίο αποκλείει μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Είναι Χριστούγεννα και η κα Βούλτεψη θα πρέπει να ντρέπεται που η Ελλάδα στο παρελθόν ήταν μια ομοφοβική χώρα και να χαίρεται που και με την απουσία της η Ελλάδα προχωράει. Καληνύχτα της… Το φιλί αυτό, είναι μια έκφραση σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης για έναν άνθρωπο με τον οποίο πήγαμε στα δικαστήρια και ταλαιπωρηθήκαμε, διότι η αγάπη δύο ανθρώπων δεν πρέπει να βλέπει τα φύλα των ανθρώπων. Ετσι λοιπόν, καλούμαι να απολογηθώ για ένα φιλί που δόθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα, μετά από μια εξαντλητική μέρα και μετά από 30 χρόνια αγώνων γι’αυτή την κατηγορία ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να αγαπιούνται και να φιλιούνται».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!