Γιώργος Καμίνης: “Κανείς δεν έχει λόγο να ανακατευτεί με το σύμφωνο συμβίωσης”

20/12/2015
EUROKINISSI

Συνέντευξη στην εκπομπή της Τζένης Μπαλατσινού έδωσε ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης. Αναφερόμενος στο σύμφωνο συμβίωσης, δήλωσε:

“Είναι κάτι που υπερβαίνει το θέμα του γάμου προς το παρόν. Αυτό που υποστήριζα πάντα είναι ότι όταν υπάρχουν δύο συναινούντες ενήλικοι μες σώας τας φρένας και ο ένας δεν εκμεταλλεύεται τον άλλον και αποφασίζουν να κάνουν κάτι αφού κλείσουν την πόρτα μιας κρεβατοκάμαρας, αυτό αφορά αυτούς, δεν αφορά εμάς τους υπόλοιπους. Αν αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να προχωρήσουν και παραπέρα και να ενώσουν τις τύχες τους κατά κάποιο τρόπο, με τον τρόπο που προβλέπει το σύμφωνο συμβίωσης, κανείς δεν έχει λόγο να ανακατευτεί. Οι σκελετοί ευτυχώς έχουν βγει από την ντουλάπα. Οι ομοφυλόφιλοι βγαίνουν θαρρετά και δηλώνουν την ιδιαιτερότητά τους…”

Σχετικά με την παιδοθεσία, υποστήριξε:

“Οι ομοφυλόφιλοι βγαίνουν θαρρετά και δηλώνουν την ιδιαιτερότητά τους. Διαισθάνομαι ότι η θέση που θα πάρω για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους θα είναι μάλλον θετική, αλλά θέλει μελέτη…”

Τέλος, σχολιάζοντας τις ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, δήλωσε:

“Οποιαδήποτε εκδοχή μισαλλοδοξίας, ανθρώπινου μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας, είναι βεβαίως καταδικαστέα. Πρέπει να βλέπουμε πάρα πολύ προσεκτικά, που οδηγεί ο θρησκευτικός φανατισμός…”

https://youtu.be/hUxKU88wBCI?t=444

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!