Héros de Marie des fleurs: Φαίδων Καστρής

05/11/2015

Η νέα στήλη του περιοδικού μας ονομάζεται “Héros de Marie des fleurs” και είναι εδώ για να μας βοηθήσει να δούμε τον κόσμο κάπως αλλιώς.

Σύμφωνα με τη δημιουργό της (Marie des fleurs):

“Εμπνευστήκαμε την φωτογράφιση, σε συνεργασία με τον Φαίδωνα, από τον Πρόσπερο της Τρικυμίας του Σέξπηρ, γιατί ειναι ένας ήρωας που αγαπάμε και οι δύο. Μας γοήτευε πάντα η φύση αυτού του Αλχημιστή. Η παντοδυναμία και η σοφία του. Που δεν λειτουργούν απλώς σαν υπερδυνάμεις που του επιτρέπουν να επιβάλλεται στα στοιχεία της φύσης, μα προπαντός συνθέτουν ένα καθαρό πνεύμα που αποφασίζει συνειδητά να δώσει άφεση στους εχθρούς του, επιλέγοντας την συχγώρεση από την εκδίκηση. Πνεύμα κοντινό και στον δικό μας “ήρωα” .

“Οι άνθρωποι που φωτογραφίζουμε είναι πλάσματα αλλόκοτα, υπερβατικά, μυστήρια, απ΄αλλού φερμένα. Απεκδύονται για λίγο την εγκόσμια ταυτότητα και γίνονται αυτό που πάντα ήταν. Ονειρικοί ήρωες του Σαίξπηρ, του Παρατζάνοφ, του Ντέρεκ Τζάρμαν και του Τζακ Σμιθ.

Σκοπός της σειράς Héros είναι να δούμε τους ανθρώπους που γνωρίζουμε μέσα απο ένα υπερρεαλιστικό πρίσμα. Να φέρουμε στο φως την αθέατη πλευρά τους. Την ποιητική τους διάσταση. Την ομορφιά, χωρίς την αυταρέσκεια. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και φαντασία…”

Απολαύστε την σε κάθε μας τεύχος.

Στην πρώτη μας φωτογράφιση ο Φαιδων Καστρής, τον οποίο θα βρείτε στην παράσταση “Διασκεδάζοντας τον κύριο Σλόουν” Κεντρική Σκηνή του “Αγγέλων Βήμα” ( από 5 Φεβρουαριού 2016) και στο «Οφσάιντ – Εκτός Παιδιάς» (από 25 Ιανουαρίου) στο Από Μηχανής Θέατρο.

Συντελεστές: Φωτογράφος Αθηνά Λιάσκου / Concept-παραγωγή Marie des fleurs

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!