Από τη ντουλάπα στο Facebook: Σχεδόν 1 εκατομμύριο “coming out” στην Αμερική

16/10/2015

Τους τελευταίους 12 μήνες περισσότερα από 800.000 LGBTI  στην Αμερική έκαναν coming out μέσω του Facebook, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Σε ημερήσια βάση, ο αριθμός των χρηστών που κάνουν come-out έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει η έκθεση.  To κοινωνικό δίκτυο, ορίζει ως ‘coming out’ την κίνηση κάθε χρήστη να ανανεώσει το αντίστοιχο πεδίο σεξουαλικού προσανατολισμού στο προφίλ του προκειμένου να εκφράσει επακριβώς την σεξουαλική του ταυτότητα ή να προσδιορίσει το φύλο του με δικά του λόγια – μια υπηρεσία που το Facebook λάνσαρε στις αρχές του 2014.

Η έρευνα, εντοπίζει τους λόγους της αύξησης, σε σημαντικά γεγονότα όπως την απόφαση-σταθμό του δικαστηρίου που νομιμοποίησε το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στις ΗΠΑ, τον περασμένο Ιούνιο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!