Ο Ricky Martin είπε ότι ο πατέρας του τον βοήθησε να κάνει coming out

22/03/2024
από
Σε μια νέα συνέντευξη, ο γνωστός τραγουδιστής Ricky Martin αποκάλυψε ότι ο πατέρας του ήταν αυτός που τον ενθάρρυνε να κάνει coming out ως γκέι, για να μην μάθει στα παιδιά του να «λένε ψέματα».

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εκπομπή Andy Cohen Live του SiriusXM, ο 52χρονος τραγουδιστής παραδέχτηκε ότι τελικά κατάφερε να μιλήσει για την ταυτότητά του το 2010 με τη συμβουλή του πατέρα του, πρώην ψυχολόγου Enrique Morales.

Ο ερμηνευτής – ο οποίος πρόσφατα εμφανίστηκε στη σειρά Palm Royale – μίλησε επίσης για το πώς η επαγγελματική του ομάδα τον είχε προειδοποιήσει να κρύψει τη σεξουαλικότητά του κατά τα πρώτα του βήματα ως ερμηνευτής.

Ο Martin εξέφρασε την άποψη ότι οι πρώην σύμβουλοί του δήλωσαν ότι, αν έκανε δημόσιο coming out, οι επακόλουθες επιπτώσεις θα οδηγούσαν «στο τέλος της καριέρας σου».

Πρόσθεσε ότι τον ενθάρρυναν να μην το ανακοινώσει δημόσια. «Οι φίλοι σου γνωρίζουν, η οικογένειά σου γνωρίζει. Γιατί πρέπει να σταθείς μπροστά στην κάμερα και να μιλήσεις γι’ αυτό;», θυμάται ότι του είχαν πει ο Ricky Martin.

Ο τραγουδιστής παρατήρησε στη συνέχεια ότι, ενώ η ομάδα του «δεν καταλάβαινε τη σημασία» του να κάνει coming out, ο πατέρας του τον παρότρυνε να είναι ειλικρινής σχετικά με τη σεξουαλικότητά του για χάρη των παιδιών του.

Το πρώην μέλος των Menudo καλωσόρισε τους δίδυμους γιους του Matteo, 15 ετών, και Valentino, 15 ετών, μέσω παρένθετης κύησης το 2008, ενώ έχει επίσης την Lucia, 5 ετών, και τον μικρότερο γιο του Renn, 4 ετών, με τον πρώην σύζυγό του, Jwan Yosef.

Ο Martin θυμάται ότι του είπε ο πατέρας του: «“Τι θα (κάνεις), θα μάθεις στα παιδιά σου να λένε ψέματα; Πρέπει να είσαι ανοιχτός. Πρέπει να κάνεις coming out… Θέλω να σε βοηθήσω. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό;“.

«Είπα, “Εντάξει, μπαμπά, το δουλεύω. Δώσε μου ένα λεπτό. Δεν ξέρω πώς. Δεν ξέρω αν είναι μέσω μιας συνέντευξης. Δεν ξέρω αν θέλω να γράψω ένα γράμμα και να το ανεβάσω στο twitter. Δεν ξέρω. Άσε με λίγο. Θα γίνει”», είπε.

Ο τραγουδιστής είχε κάνει το outing στη μητέρα του, Dona Nereida Morales, όταν ήταν μόλις 18 ετών, αλλά παραδέχτηκε ότι χρειαζόταν χρόνο για να το συνειδητοποιήσει.

Ο Martin θυμήθηκε ότι εκείνη ήταν ιδιαίτερα «ανήσυχη γιατί [έλεγε], “Θεέ μου, απλά δεν θέλω να πληγωθείς και οι άνθρωποι εκεί έξω είναι πραγματικά σκληροί” και έτσι της πήρε λίγο για να το αποδεχτεί».

«Αλλά προφανώς όταν το έκανα, φρόντισα να είναι σε αεροπλάνο για να έρθει να με δει. Έτσι, ήταν στο αεροπλάνο και έκανα αυτό που έκανα», πρόσθεσε.

Ο τραγουδιστής του Livin’ La Vida Loca έκανε δημόσιο coming out μέσω μιας επιστολής που μοιράστηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του το 2010.

Ο βραβευμένος με Grammy ερμηνευτής σημείωσε τότε ότι ένιωσε αμέσως ενθουσιασμό και χαρά που μπόρεσε να μοιραστεί κάτι τέτοιο με το κοινό του.

«Μακάρι να μπορούσα να κάνω 20 φορές το coming out μου. Ένιωσα καταπληκτικά. Φυσικά, άρχισα να κλαίω σαν μωρό», δήλωσε.

Ο Martin πρόσθεσε με χιούμορ ότι ήθελε να μοιραστεί το συναισθηματικό βάρος της στιγμής με τους στενούς του συνεργάτες.

«Ξέρετε, πάτησα αποστολή και σκέφτηκα, “Ω, αυτό ήταν;”. Ο βοηθός μου που είναι ακόμα βοηθός μου, ο Paco, ήταν δίπλα μου και του λέω: “Νομίζω ότι χρειάζομαι μια αγκαλιά”», θυμάται.
Δες και αυτό!