Παγκόσμια Ημέρα Coming Out: 18 άνθρωποι που έχουν κάθε λόγο να γιορτάζουν σήμερα

11/10/2015
COMING OUT DAY

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα Coming Out*, είπαμε να σας θυμίσουμε κάποια πρόσωπα που μέσα στο 2015 πήραν μια απλή απόφαση. Να βγούν από τη ντουλάπα τους και να ζήσουν αληθινά!

Mε λένε Krzysztof Charamsa και είμαι ένας gay ευτυχής ιερέας

«Φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάνω, τώρα, αυτή την τόσο δυνατή υπαρξιακή επιλογή, δυνατή σε ότι αφορά τις συνέπειές της. Είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να ζήσω με συνοχή, διότι έχουμε ήδη αργήσει και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα πενήντα χρόνια».

Η ρευστότητα του Nyle DiΜarco

“Είμαι σεξουαλικά ρευστός”

Στάιν Έρικ Χάγκεν: Ο Νορβηγός μεγιστάνας

«Συνειδητοποίησα ότι ήμουν gay στην ενήλικη ζωή μου. Όταν ήμουν 20 ετών, δεν γνώριζα τι ήταν αυτό. Ακούγαμε για την ομοφυλοφιλία, αλλά αδυνατούσαμε να συσχετίσουμε τους εαυτούς μας μαζί της»

Tamil Ray: “Gay & ελεύθερος”

“Δεν θα είχα με κοπέλα, αλλά με αγόρι! Αλλά είμαι μόνος αυτή την περίοδο, αν και έχω κάποιες προτάσεις στο Twitter”

Keegan Hirst: Όταν το βρετανικό ράγκμπι βρίσκει το θάρρος του (α)

“Όλη μου η ζωή περιστράφηκε γύρω από αυτά τα στερεότυπα, με την εφηβεία να είναι η πιο δύσκολη περίοδος, καθώς όλος ο κοινωνικός περίγυρος με ωθούσε να είμαι κάτι διαφορετικό από αυτό που αισθανόμουν. Τώρα αισθάνομαι σαν να έφυγε από πάνω μου ένα μεγάλο βάρος…”

Sam Stanley : Όταν το βρετανικό ράγκμπι βρίσκει το θάρρος του (β)

“Ήμουν 10 ή 11, όταν συνειδητοποίησα ότι ήμουν διαφορετικός από τους φίλους μου. Δεν ήθελα να το αποδεχθώ, ένιωθα ότι το να είσαι διαφορετικός δεν είναι σωστό. Είχα μια κοπέλα και σκεφτόμουν ότι, όπως λένε κάποιοι, ίσως είναι απλά μια φάση…»

Όταν ο κόσμος γνώρισε της Caitlyn Jenner

“Είμαι γυναίκα”

Φώτης Σπύρου

“Είμαι με τον σύντροφό μου 3 χρόνια και πρόκειται να παντρευτούμε. Δεν με νοιάζει τι θα πουν. Οι γονείς μου δεν δέχονται το γεγονός ότι δύο άνδρες μπορεί να είναι μαζί”

Itzik Shmuli: Ο πολιτικός από το Ισραήλ

«Δεν μπορούμε πια να παραμένουμε σιωπηλοί γιατί το μαχαίρι βρίσκεται στον λαιμό ολόκληρης της LGBTI κοινότητας, της δικής μου κοινότητας. Δεν θα σταματήσει εδώ. Αυτή είναι η στιγμή πρέπει να πολεμήσουμε έναντια στο μεγάλο σκοτάδι.”

Η bodybuilder Janae Kroczaleski

«Προφανώς έχουν υπάρξει πολλά κουτσομπολιά, φήμες και ερωτήματα σχετικά με εμένα τις τελευταίες μέρες. Για να τους δώσω ένα τέλος: Ναι, είμαι τρανς/gender fluid. Αρχικά, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως το είχα σχεδιάσει να περιμένω μέχρι οι γιοι μου να τελειώσουν το λύκειο πριν να ανοιχτώ δημόσια σχετικά με αυτό. Εφόσον αυτό δεν αποτελεί πια επιλογή, θα το διευθετήσω τώρα…”

Cate Blanchett

«Είχε σχέσεις με γυναίκες κατά το παρελθόν»

Faustina «Fuzzy» Agolley

“Όπως το δέρμα μου είναι μαύρο, όπως το αίμα μου είναι κινεζικο, όπως η Αυστραλία και η Μ. Βρετανία είναι οι εθνότητές μου, είμαι επίσης μια περήφανη gay γυναίκα. Το πιο σημαντικό βέβαια, είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος…»

Miley Cyrus

“Είμαι πολύ ανοιχτή γι” αυτό. Είμαι πανσέξουλ (pansexual). Αλλά δεν έχω σχέση αυτό τον καιρό. Είμαι 22 χρονών. Βγαίνω ραντεβού, αλλά αλλάζω το στυλ της ζωής μου κάθε δύο εβδομάδες, πόσο μάλλον αυτόν που έχω δίπλα μου..”

Austin και Aaron Rhodes

«Πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός να είμαστε επιτέλους ο ευατός μας. Ευχόμαστε, μετά από αυτό το βίντεο να νιώθετε περισσότερη έμπνευση και πιο θαραλλέοι..»

 Η μάχιμη… Jessica Andrade

«Έχουν αλλάξει πολλά στην Βραζιλία σε σχέση με παλιά. Χαίρομαι που έχω το δικαίωμα να εκφράζω ελεύθερα τον έρωτα μου με μία γυναίκα! Είμαι περήφανη που είμαι λεσβία. Στην χώρα μου υπάρχει ακόμη ομοφοβία, όμως αν αλλάξει αυτό θα γίνουμε μία καταπληκτική χώρα»

Ο παλαιστής Mike Pucillo

«Εύχομαι να μπορούσα να ήμουν ο εαυτός μου, επτά χρόνια πριν όταν αγωνιζόμουν στο κολέγιο αλλά μέχρι σήμερα δεν ήμουν τόσο άνετος με αυτό που είμαι έτσι ώστε να διηγηθώ την ιστορία μου. Είναι αστείο αλλά σου δημιουργεί έναν εσωτερικό μηχανισμό που λέει: ‘Δεν είμαι γκέι. Είμαι πολύ ανδροπρεπής για να είμαι gay. Είμαι πολύ σκληρός για να είμαι gay…»

Leo Varadkar: Ο ιρλανδός Υπουργός

«Δεν είναι μυστικό, δεν είναι και κάτι που απαραίτητα το γνωρίζουν όλοι αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο έχω μιλήσει δημόσια στο παρελθόν»

[separator type=”thin”]

*Με αφετηρία τις ΗΠΑ και τη Δυτική Ακτή, η Παγκόσμια Ημέρα Coming Out γιορτάζεται κάθε 11η Οκτωβρίου σε πολλές χώρες. Η ημερομηνία παραπέμπει στη μεγάλη Εθνική Πορεία για τα γκέι δικαιώματα προς την Ουάσινγκτον (11/10/1987).

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!