Athens Pride 2015: Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

14/06/2015
Óôéãìéüôõðï áðü ôï ATHENS PRIDE ôï ÓÜââáôï 13 Éïõíßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÓÔÅÖÁÍÏÕ)
PHOTO: FOTIS KONSTANTOPOULOS / OIKOTIMES.COM
PHOTO: FOTIS KONSTANTOPOULOS / OIKOTIMES.COM

Περισσότερα από 32.000 άτομα βρέθηκαν εχθές στην πλατεία Κλαυθμώνος για να ζητήσουν από την κοινωνία να “πάρει θέση” απένταντι στη διαφορετικότητα. Τόσο η πλατεία, όσο και γύρω δρόμοι ξεχείλιζαν από χρώματα και χαμόγελα.

Ως ιστορική χαρακτήρισαν τη στιγμή που λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, τόσο ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστής Παπαϊωάννου, όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, δεδομένου ότι πριν τέσσερις μέρες παρουσιάστηκε το προσχέδιο του συμφώνου συμβίωσης. Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε πως η ψήφισή του αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να ακολουθήσουν η νομική αναγνώριση του φύλου και η αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου. Πρότεινε στον κ. Καμίνη να ανοίξει το Δημαρχείο, ώστε να γίνει εκεί ένα σύμφωνο συμβίωσης ορατό από όλους, πρόταση που ο κ. Καμίνης αποδέχτηκε και πρόσθεσε πως «θα το γιορτάσουμε».

Είμαι γκέι και περήφανος που βρίσκομαι εδώ», δήλωσε ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Τζον Κίτνερ χαιρετώντας το Φεστιβάλ. «Την επόμενη φορά, γιατί σήμερα δεν οργανωθήκαμε, η πορεία πρέπει να περάσει και μέσα από τη Βουλή», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που τον διαδέχτηκε στο βήμα των ομιλητών. Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε πως τίποτα δεν πρέπει να διαρρηγνύει την συνοχή, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξία και το πείσμα.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!