Αδ. Γεωργιάδης: “Ναι στο νομικά δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, όχι όμως στην υιοθεσία”

04/05/2015

ImageHandler.ashx-3Τις απόψεις του για την ομοφυλοφιλία ανέπτυξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή JOY και στην Τζένη Μπαλατσινού.

Με αφορμή το βιβλίου του «Η ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα- Ο μύθος καταρρίπτεται», ο βουλευτής της ΝΔ, δήλωσε ότι δεν υπήρχε ομοφυλοφιλία και ότι δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτή στην αρχαία Ελλάδα».

Στην ερώτηση δε της παρουσιάστριας για τη γνώμη του γύρω από αυτό, ο ίδιος απάντησε:

Δεν λέω αν κάποιος είναι καλύτερος ή χειρότερος αν είναι ομοφυλόφιλος ή όχι. Είναι μια προσωπική επιλογή του καθενός.

..Αν με ρωτάς τη γνώμη μου για την ομοφυλοφιλία γενικώς, πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Ένα ποσοστό των ανθρώπων έχουν αυτή την επιλογή…

…Κοίταξε να δεις στο κομμάτι της βιώσεως του και του να αναγνωρίσουμε τα νομικά τους δικαιώματα είμαι υπέρ. Πρέπει να έχουν δικαιώματα όπως όλοι. Να υιοθετήσουν παιδί δεν είμαι υπέρ, όχι! Δεν το θεωρώ καλό!

Νομίζω αν το επιτρέψουμε θα είναι σαν να επιβάλλουμε σε ένα παιδί ότι θα πρέπει να έχει μια τελείως διαφορετική αντίληψη το τι είναι οικογένεια στο μυαλό του..

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης (από τα 2.50 λεπτά και μετά)

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!