Βασιλική Κατριβάνου: “Το σύμφωνο θα ψηφιστεί και θα ψηφιστεί το ταχύτερο…”

22/04/2015

11125224_10204979562943432_1154209791_nΜια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου στο πρόσφατο τεύχους του περιοδικού μας (Antivirus 61) και στον Τέλη Ράπτη.

Η ίδια, μεταξύ άλλων, απάντησε στο “γιατί δεν έχει ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια”, για το “πως αισθάνεται που πρέπει να συνεργαστεί με τον Ν. Νικολόπουλο των ΑΝΕΛ”, αλλά και για το “αν είναι πιθανή η παρουσία του Πρωθυπουργού στο φεντινό Athens Pride”.

Ως προς το σύμφωνο συμβίωσης. Θεωρείς ότι θα προκύψει κάποιο θέμα, εξαιτίας της Συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ;

Εκτιμώ πως όχι, το σύμφωνο θα περάσει. Πιστεύω ότι θα το στηρίξουν και οι ΑΝΕΛ, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Αλήθεια, γιατί έχει αργήσει; Πότε να το περιμένουμε;

Θα ψηφιστεί, και θα ψηφιστεί το ταχύτερο. Δεν ήταν το πρώτο όπως θα θέλαμε πολλοί και πολλές, αλλά εκτιμώ ότι θα είναι το δεύτερο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο υπουργός έχει δεσμευτεί, και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί. Ήταν διαφορετικής φύσης από το σωφρονιστικό, και έτσι δεν μπορούσαν να κατέβουν μαζί. Και από τη στιγμή που έπρεπε να κατέβουν χώρια, μου είναι δύσκολο να πω ποιο έπρεπε να είναι πρώτο.. Θα κατέβει, αυτό είναι το σημαντικό, και πιστεύω ότι πρέπει να πιέσουμε για να βελτιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ΛΟΑΔ κοινότητας αλλά και της υπόλοιπης κοινωνίας.

Πως νιώθεις που συνεργάζεστε με τον Ν. Νικολόπουλο από τους ΑΝΕΛ;

«Απαίσια!», αν θέλεις να σου απαντήσω μονολεκτικά. Τώρα, αν γίνω πιο αναλυτική, η αλήθεια είναι πως συγκυβερνούμε αλλά δεν έτυχε να συνεργαστούμε – μιλάω για μένα! Η επιλογή της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ δεν μου είναι ευχάριστη, αλλά τη θεωρώ, με τους δεδομένους συσχετισμούς, μονόδρομο. Ο κ. Νικολόπουλος έχει πει πράγματα εξωφρενικά, τα οποία ντρέπομαι και να επαναλάβω. Και σε αυτά προφανώς είμαι εντελώς αντίθετη. Ευρύτερα, βέβαια, στην κοινωνία αντιμετωπίζω το θέμα της ομοφοβίας σαν θέμα που αντιμετωπίζεται με εκπαίδευση και επιμόρφωση – αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ.

Και θα πέσουμε από τα σύννεφα, αν δούμε και για πρώτη φορά τον πρωθυπουργό να έρχεται;

Όχι! Εννοώ… όχι, δεν θα πέσετε!

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο νέο μας τεύχος, Antivirus Νο 61 (σελ.56 -59).

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!