5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στα ραντεβού σου αν είσαι νεο-διαγνωσμένος στον HIV

31/01/2016

Για τους νέο- διαγνωσμένους στον HIV, δεν υπάρχει κάτι πιο αγχωτικό από τη σκέψη του να επιστρέψουν στην διαδικασία των ραντεβού.

Ενώ είσαι το ίδιο πρόσωπο με αυτό που ήσουν πριν – με τα ίδια ενδιαφέροντα, τις ίδιες συμπάθειες και τα ίδια χαρακτηριστικά – μπορεί να αισθάνεσαι ότι ένα άλλο άτομο θα σε δει διαφορετικά τώρα πια.

Στην πραγματικότητα μπορείς ακόμα να έχεις όλα τα αγαθά, αλλά ίσως να σου πάρει λίγο χρόνο για να το συνειδητοποιήσεις.

Μέχρι να γίνει αυτό , διάβασε τα πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις:

1. Να μην αισθάνεσαι ντροπή

Το να είσαι λίγο ανασφαλής είναι κάτι αναμενόμενο. Παίρνει λίγο χρόνο για να συνηθίσεις να συζητάς τη νέα HIV κατάσταση σου. Αλλά ποτέ να μην αισθάνεσαι ντροπή, γιατί δεν έχεις τίποτα για να ντρέπεσαι. Το βγαίνεις ραντεβού ζώντας με τον ιό HIV είναι απλώς ένα νέο θέμα που θα πρέπει να επεξεργαστείς και συνηθίσεις, δεν είναι μια μεγέθυνση των ατελειών σου.

2. Μην βιαστείς για οτιδήποτε

Ακριβώς όπως δεν θα πρέπει να σε κρατήσει πίσω, δεν θα πρέπει να μπεις σε μια σχέση μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις ότι θα είναι η λύση που ψάχνεις. Στην αρχή ο HIV μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι μοναξιά και ανεπιθύμητος. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι μια σχέση είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να ξεπεραστούν αυτά τα συναισθήματα. Δεν είναι αλήθεια. Αν μη τι άλλο, το πέρασμα σε λάθος σχέση μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Μένοντας μόνος μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά το να είσαι σε λάθος σχέση είναι η απόλυτη κόλαση.

3. Να μην σου αρέσει περισσότερο ο άλλος επειδή απλά αποδέχθηκε την HIV κατάσταση σου

Δεν σου κάνει τη χάρη να βγει έξω μαζί σου; Τότε αντιμετώπισε τον όπως του αξίζει. Πάρα πολύ συχνά, οι άνθρωποι που ζούμε με τον ιό HIV ενεργούμε σαν να πρέπει να είμαστε πολύ τυχεροί που βρήκαμε κάποιον να αποδεχθεί την οροθετικότητα μας. Αξίζει κάποιος το χρόνο σου, ο HIV δεν είναι κάτι κακό στην ποιότητα σου.

4. Μην περιορίζεις τον εαυτό σου μόνο με οροθετικά άτομα

Η HIV κατάστασή σoυ δεν καθορίζει ποιος είσαι, ούτε υπαγορεύει το είδος του ατόμου που θα πρέπει να είσαι μαζί. Μια σχέση πρέπει να βασίζεται σε κοινά ενδιαφέροντα, όχι στο αν και οι δύο σας βρίσκεστε στην ίδια φαρμακευτική αγωγή.

5. Μην αμφιβάλλεις για την αξία σου

Αν δεν πιστεύεις εσύ στην αξία σου, πώς μπορείς να περιμένεις κάποιος άλλος να το κάνει; Αν θέλεις μια ευκαιρία για να βρεις μια σχέσης που αξίζει, πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι εξίσου πολύτιμος, καθώς έχεις τα πάντα, ίσως και περισσότερα. Στην πραγματικότητα, το να είσαι οροθετικός μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, όπως η προσωπική ανάπτυξη, δίνοντάς σου ένα ακόμα πιο αξιαγάπητο χαρακτηριστικά.

πηγή: Θετική Φωνή

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!