5 ελληνικά νησιά φιλικά προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Σκόπελος

Πολλές φορές διαβάζουμε άρθρα στον ξένο τύπο που προτείνουν ελληνικά νησιά τα οποία θεωρούνται φιλικά προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Βέβαια, μεγαλώνοντας ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι τις περισσότερες φορές αυτά τα άρθρα δεν είναι και πολύ ενημερωμένα ή τουλάχιστον δεν είναι συμπεριληπτικά. Σήμερα λοιπόν, αποφάσισα να προτείνω κάποια, μέσα από τις εμπειρίες μου αλλά και αυτές των φίλων μου.

Σίγουρα είναι και λίγο αμφιλεγόμενο το ποιο μέρος χαρακτηρίζεται ως προορισμός για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, καθώς το πιο πιθανό είναι να αποκλείει άλλες ομάδες ανθρώπων. Επίσης, και μέσα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα υπάρχουν ταυτότητες οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο πιο συχνά από άλλες. Αλλά ας κρατήσουμε το σημερινό άρθρο πιο ανάλαφρο.

Δείτε λοιπόν παρακάτω να πέντε νησιά που εγώ θεωρώ πιο queer-friendly από άλλα.

Λέσβος

Η Λέσβος κρίθηκε και queer-friendly από το τμήμα του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από χρηματοδοτούμενο ταξίδι μιας βρετανίδας influencer. Η αλήθεια είναι ότι διαφημίζεται πολύ ως τέτοιο, λόγω της ιστορίας του αλλά και των πολλαπλών σχετικών δραστηριοτήτων. Και μόνο βέβαια ότι πηγαίνουν πολλά κουήρ άτομα είναι κάπως ανακουφιστικό. Προσωπικά δεν έχω πάει αλλά έχω ακούσει ότι είναι ένας όντως ευχάριστος προορισμός.

Lesvos

Σκόπελος

Επισκέφτηκα πρόσφατα την Σκόπελο για έναν γάμο, και ενώ είναι ένας αρκετά οικογενειακός προορισμός, είδα και πολλά κουήρ άτομα / ζευγάρια. Επίσης, το νησί είναι πολύ όμορφο και μπορείτε βρείτε πολλές ήσυχες και απόμακρες παραλίες για να περάσετε τη μέρα σας χωρίς περίεργα βλέμματα. Επίσης, το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείτε να επισκεφτείτε τα μέρη όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα για το Mamma Mia.

Travel + Leisure: Η Σκόπελος ανάμεσα στα καλύτερα "μυστικά" νησιά του  κόσμου - ertnews.gr

Αίγινα

Η Αίγινα είναι ένα από τα αγαπημένα μου νησιά καθώς πηγαίνω κάθε καλοκαίρι τα τελευταία έξι χρόνια. Είναι ένας κοντινός προορισμός, σίγουρα πιο οικονομικός από άλλα νησιά, και μπορώ να πω ότι είναι και ένα αρκετά safe νησί. Πηγαίνοντας θα δείτε σίγουρα πολλά κουήρ ζευγάρια, και επειδή είναι και τουριστικό νησί, οι κάτοικοι το πιο πιθανό είναι να μην σου δίνουν και πολλή σημασία.

Αίγινα: Απόδραση στο αγαπημένο νησί των Αθηναίων | travel.gr

Αμοργός

Η Αμοργός είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων. Δεν έχω πάει πρόσφατα αλλά πολλά άτομα από το φιλικό μου περιβάλλον πηγαίνουν με τα ζευγάρια τους και περνάνε πολύ ωραία. Στην Αμοργό θα βρείτε πανέμορφες παραλίες, πολλές από τις οποίες δεν είναι οργανωμένες, με αποτέλεσμα να έχετε και την ησυχία σας.

Αντίπαρος

Μακριά από τη φασαρία της Πάρου, η Αντίπαρος είναι ένας σωστός και ισορροπημένος συνδυασμός χαλάρωσης και διασκέδασης. Ο κύριος λόγος που το συμπεριλαμβάνω είναι ότι λόγω του camping έχει αρκετό εναλλακτικό τουρισμό και συνήθως είναι αρκετά φιλικός προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Αντίπαρος: Πέρα από τα μάγια της Μανταλένας | LiFO

Παραλίγο να με λένε Αστραδενή, οπότε χαίρομαι με το Ανδρομάχη. Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στις σπουδές φύλου. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω ότι έχει σχέση με φύλο, σεξουαλικότητα και φεμινισμό. Οι έρωτες της ζωής μου είναι τετράποδοι και τριχωτοί, και κοινώς αποκαλούνται γάτες.