Η Κρήτη ετοιμάζεται να γίνει φιλικός προορισμός για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

12/03/2024
από
Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης θα υπογράψει σε λίγες μέρες μνημόνιο συνεργασίας με τον οργανισμό Queer Destinations, με σκοπό να καθιερωθεί η Κρήτη ως φιλικός προορισμός για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα το υπουργείο Τουρισμού υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον ίδιο οργανισμό, κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης. Σύμφωνα με την τοποθέτηση της Όλγας Κεφαλογιάννης, στόχος είναι η προαγωγή της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, και η ισότιμη μεταχείριση τους και στην τουριστική δραστηριότητα.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Πολιτικές για να γίνει η Ελλάδα φιλικός προορισμός για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

«Η πολιτική για την προσέλκυση του τουρισμού ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, θα συμβάλει σε ένα φωτεινό μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό, όπου όλοι θα αισθάνονται ευπρόσδεκτοι να ανακαλύψουν την ομορφιά της Ελλάδας και τις μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων η υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτών των πολιτικών, θα υπογραφεί τώρα και η σχετική συνεργασία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης με τον ΛΟΑΤΚΙ+ οργανισμό Queer Destinations, ο οποίος έχει ως σκοπό τη συμπερίληψη στις τουριστικές δραστηριότητες, λειτουργώντας ως ο συνδετικός ιστός μεταξύ των κυβερνήσεων και των τουριστικών επιχειρήσεων / προορισμών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης, Νίκος Χαλκιαδάκης, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Πατρίς», είπε ότι «η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αγαπάει την Κρήτη και την επιλέγει για τα ταξίδια και τις διακοπές της, ωστόσο αυτό το μνημόνιο θα διευρύνει αυτή την αγορά πιο επίσημα».

“Στην Κρήτη είναι ευπρόσδεκτοι όλοι”, είπε στην “Π” ο Νίκος Χαλκιαδάκης
Νίκος Χαλκιαδάκης / Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Όπως υπογράμμισαν και οι εκπρόσωποι του Queer Destinations, «δεν είναι μόνο η Μύκονος προορισμός».
Δες και αυτό!