Πάπας Φραγκίσκος: “Η εκκλησία δεν πρέπει να επεμβαίνει στις ζωές των lgbt”

20/09/2013
από
antivirus magazine διαφήμιση

Έχει μάλλον γίνει μια ευχάριστη -για εμάς- συνήθεια στον νέο πάπα να κάνει δηλώσεις ανεκτικότητας και σαφώς ριζοσπαστικές για την καθολική εκκλησία. Την Πέμπτη λοιπόν δήλωσε οτι η εκκλησία δεν θα πρέπει να επεμβαίνει στις προσωπικές ζωές των lgbt ατόμων.

“Η θρησκεία έχει το δικαίωμα να εκφράζει άποψη και να ειναι στην υπηρεσία των ανθρώπων, αλλά ο θεός στη δημιουργία μας αφήνει ελεύθερους: Δεν είναι δυνατόν να επεμβαίνουμε στη ζωή ενός ατόμου.” δήλωσε σε συνέντευξή του ενώ εξακολουθεί να στηρίζει τις προηγούμενες δηλώσεις του στις οποίες ταχθηκε κατά των gay διακρίσεων (περισσότερα εδώ)

“Όσο ήμουν στο Buenos Aires έλαβα γράμματα από lgbt άτομα στα οποία ανέφεραν οτι έχουν κοινωνικά πληγωθεί από την εκκλησία. Η εκκλησία δεν θέλει να το κάνει αυτό. Πείτε μου όταν ο θεός κοιτάει ένα gay άτομο το κοιτάει με αγάπη ή το απορρίπτει; Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε με γνώμονα τον άνθρωπο.”

Και τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει και το θέμα των γυναικών ιερέων απλά λέγοντας: “Οι γυναίκες κάνουν βαθιές ερωτήσεις οι οποίες θέλουν απάντηση. Η εκκλησία δεν μπορεί να είναι αυτό που είναι χωρίς την γυναίκα και τον ρόλο που έχει να παίξει.”

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!