Ο δράστης του Club Q ακινητοποιήθηκε χάρη σε δύο θαμώνες του μαγαζιού

21/11/2022
από
O μακελάρης στο Κολοράντο Σπρινγκς φέρεται να ακινητοποιήθηκε από θαμώνες του Club Q, σώζοντας πιθανώς πολλές ζωές.

Πέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν και τουλάχιστον 25 τραυματίστηκαν όταν ένας δράστης, ο οποίος κατονομάστηκε από την αστυνομία ως ο Άντερσον Λι Όλντριχ, άνοιξε πυρ στο Club Q, έναν ΛΟΑΤΚΙ+ χώρο στο Κολοράντο Σπρινγκς.

Δύο από τα θύματα είναι οι μπάρμαν Ντάνιελ Ντέιβις Άστον και Ντέρικ Ραμπ.

Ο δήμαρχος του Κολοράντο Σπρινγκς, Τζον Σάθερς, είπε ότι ο ένοπλος ακινητοποιήθηκε από θαμώνες του κλαμπ, εμποδίζοντάς τον να αφαιρέσει περισσότερες ζωές.

Ο Σάθερς είπε ότι ένας πελάτης άρπαξε το όπλο του δράστη και τον χτύπησε με αυτό για να τον περιορίσει ενώ μαζί με έναν άλλον ακινητοποίησαν τον ένοπλο μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Ο Σάθερς είπε στο CNN: «Η κλήση έγινε στην αστυνομία στις 23:57. Η αστυνομία βρέθηκε στο σημείο στις 12:00 – μια εκπληκτικά γρήγορη απάντηση.

Το περιστατικό τελείωσε στις 12:02, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρέμβαση τουλάχιστον ενός, πιθανώς δύο, πολύ ηρωικών ατόμων που υπέταξαν αυτόν τον τύπο… φαίνεται ότι πήραν το όπλο του μαζί τους… και το χρησιμοποίησαν για να τον ακινητοποιήσουν.

Όσο τραγικό κι αν είναι αυτό το περιστατικό… θα μπορούσε να ήταν πολύ, πολύ χειρότερο».

Ο κυβερνήτης του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις, ο οποίος είναι ανοιχτά γκέι, πρόσθεσε ότι η επίθεση ήταν «φρικιαστική, ανατριχιαστική και καταστροφική», επαινώντας τα «γενναία άτομα που εμπόδισαν τον ένοπλο».

Το Club Q επιβεβαίωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι οι θαμώνες του μπαρ είχαν «ακινητοποίησαν τον ένοπλο και τερμάτισαν αυτή την επίθεση μίσους».

Τζόσουα Θέρμαν

Ο Τζόσουα Θέρμαν, ο οποίος γλίτωσε από τον φονικό πυροβολισμό, είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι το Club Q ήταν ο «μόνος ασφαλής χώρος» για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο Κολοράντο Σπρίνγκς.

Ο Θέρμαν είπε ότι ήταν στο κλαμπ για να γιορτάσει τα γενέθλιά του, όταν άκουσε πυροβολισμούς στον χώρο.

Δήλωσε στο NBC News ότι άκουσε ανθρώπους να «φωνάζουν, να τρέμουν, να κλαίνε» καθώς κρυβόταν στο καμαρίνι του κλαμπ μαζί με άλλους θαμώνες.

«Σκέφτομαι ότι ανά πάσα στιγμή αυτός ο άντρας θα μπορούσε απλώς να περάσει την πόρτα και να μας σκοτώσει αν το ήθελε πραγματικά».

Αφού εξήγησε ότι το κλαμπ ήταν ένας «ασφαλής χώρος» για τους queer ανθρώπους στην πόλη, ρώτησε «τι θα κάνουμε τώρα;»

«Τι θα κάνουμε τώρα; Πού θα πάμε;» είπε στο NBC. «Ναι, μπορούμε να ξαναχτίσουμε και να ενωθούμε – αλλά τι γίνεται με εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους χωρίς λόγο [και] για τους άλλους 18 που τραυματίστηκαν;»

Μια αγρυπνία πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο Σπρινγκς, κοντά στο Club Q, την Κυριακή (20 Νοεμβρίου) ως ένδειξη μνήμης στα θύματα του φρικτού πυροβολισμού.

με πληροφορίες από Pinknews




Δες και αυτό!