Η τρίτη έκδοση του “Σάτυροι και Μαινάδες: το φεστιβάλ πορνό ταινιών της Αθήνας” θα γίνει επιτέλους σε φυσικό χώρο τον Οκτώβριο. 

Ο πολυχώρος Ρομάντσο θα μετατραπεί σε σπίτι μας για 4 ημέρες όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε πάνω από 90 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους οργανωμένες σε 13 προβολές. Επίσης, θα υπάρχουν εκθέσεις, δρώμενα, και πάνελ συζητήσεως. Για τους λάτρεις του art-porn εκτός Αθηνών θα υπάρξει και Online Edition (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω).

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου
19:00-20:00: Εγκαίνια Εικαστικών Εκθέσεων (1ος όροφος)
20:00-20:30: Μουσικές Σεξομολογήσεις (Μπαρ)
20:30-23:00: Ταινία Έναρξης: Irving Park του Παναγιώτη Ευαγγελίδη (παρουσία σκηνοθέτη)
23:00-01:00 Ενότητα Μικρού Μήκους Εραστές (Heteroflexible)

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου
18:00-20:00: Ενότητα Μικρού Μήκους Πολιτικά
20:00-22:00: Ενότητα Μικρού Μήκους Ευφροσύνη (Κέφι)
22:00-24:00: Ενότητα Μικρού Μήκους Προμηθέας (BDSM)
Παρουσίαση Shibari από τους Athens Shibari (Υπόγειο) 20:00-21:30

Σάββατο 15 Οκτωβρίου
16:00-18:00: Ενότητα Μικρού Μήκους Λυσιστράτη (Φεμινιστικές)
18:00-20:00: Ενότητα Μικρού Μήκους Γανυμήδης (Gay)
20:00-22:00: Ενότητα Μικρού Μήκους Σαπφώ (Λεσβιακές)
22:00-24:00: Ενότητα Μικρού Μήκους Τειρεσίας και Πήγασος (Queer Trans)
00:30-05:00: Τhe Female Gaze Party με τα Strap-On Unicorns

Κυριακή 15 Οκτωβρίου
14:00-16:00 Πρόγραμμα Εταίρα: ταινία + Πάνελ για την Σεξεργασία
16:00-18:00: Πρόγραμμα Φιλοξενία: Excéntrico (Chile)
18:00-20:00: Πρόγραμμα Ελληνικές
20:00-22:00: Ταινία Λήξης: CAPTIVE της Anoushka
22:30-00:00 Απονομή βραβείων και πάρτυ.

Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ταινίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ

 

Εικαστικές ΕκθέσειςΠρώτος Όροφος (13-16 Οκτωβρίου)

«Αναλογικά Διαστραμμένος» παλιές φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Παναγιώτη Ευαγγελίδη μας αποκαλύπτουν την σχέση φωτογραφίας και ερωτικής ζωής πριν τα social media.

«Πριν από εμάς» μια έκθεση με σκόρπια ευρήματα από παρελθοντικά δρώμενα καλλιτεχνικού πορνό στην Αθήνα από την Maria Cyber.

Μουσικές Σεξομολογήσεις (Πέμπτη 13, 20:00-20:30, Bar)

Η papiamusiclab παρουσιαζει 3 καλλιτέχνες, τον Σπύρο Παρασκευάκο, τη Polina Leshnevskaia και τον Δημήτρη Παγώνη. Μας καλωσορίζουν στο σαλόνι τους και μοιράζονται μαζί μας ένα τραγούδι τους ο καθένας, παρέα με τις Ιστορίες για το πως γράφτηκε. Γράφουμε τραγούδια για τον έρωτα; Για την αγάπη; ‘Ή μας πυροδοτεί η καύλα και Το πάθος;

Ταινία Έναρξης (Πέμπτη 13, 20:30-23:00): Irving Park του Παναγιώτη Ευαγγελίδη

Το Irving Park είναι documentary και είναι η ιστορία τεσσάρων ομοφυλόφιλων ανδρών στα 60 τους, που ζουν μαζί στο Σικάγο και εξερευνούν έναν ασυνήθιστο τρόπο ζωής σχέσεων αφέντη/σκλάβου. Μια οικογένεια που βασίζεται στην ελεύθερη επιλογή και τη συναίνεση να χάσει κανείς την προσωπική του ελευθερία υπέρ της επιθυμίας του Άλλου. (Aγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους)

Ταινία Λήξης (Κυριακή 16, 20:00-22:00): CAPTIVE της Ανούσκα

Στο Captive, η Anouska μας προσφέρει μια οικεία, αφοσιωμένη και πολύ ευγενική κωμωδία. Η ταινία εστιάζει σε δυνατά θέματα όπως το πένθος, το ART (Τεχνολογία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής) για όλους και την από κοινού γονική μέριμνα. Περνάμε στιγμές της ζωής της Καμίλ που αμφιταλαντεύεται, αμφισβητεί, χάνει τον εαυτό της για να απελευθερωθεί επιτέλους και να βρει το δρόμο για μια ελεύθερη και επιλεγμένη ευτυχία. Η Anouska, μοιράζεται μαζί μας τις αμφιβολίες και τους φόβους των γυναικείων χαρακτήρων της μέχρι που αυτές οι δυνατές γυναίκες αποφασίσουν να ξαναγράψουν τις ιστορίες τους. (Γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους)

Παρουσίαση Athens Shibari (Παρασκευή 14, 20:00-21:30, υπόγειο)

Η ομάδα Athens Shibari στις 20:00-21:30 θα κάνει μια παρουσίαση για την τέχνη του ιαπωνικού Shibari. Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά. Η παρουσίαση τελειώνει στην σωστή ώρα για να παρακολουθήσουμε μετά το πρόγραμμα Προμηθέας (BDSM) που αρχίζει στις 22:00.

Φιλοξενούμενο Φεστιβάλ: Excéntrico Festival

Κάθε χρόνο θα φιλοξενούμε ένα φεστιβάλ του εξωτερικού. Φέτος οι ταινίες έρχονται από την αγαπημένη μας Χιλή. Το Excéntrico Festival ξεκίνησε μαζί μας το 2020 και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Nicolas Rios θα είναι μαζί μας να μας μιλήσει για το φεστιβάλ και την Χιλιανή σκηνή του art-porn.

The Female Gaze Party with Strap-On Unicorns

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 00:30 ξεμουδιάζουμε από τις καρέκλες των προβολών χορεύοντας στους ρυθμούς των καλεσμένων DJ της πετυχημένης queer βραδιάς Strap-On Unicorns. Οι Ειρήνη Καραόγλου και Rrose Sélavy θα μας κρατήσουν σε κέφι μέχρι το πρωί.

Εταίρα + Πάνελ για την σεξεργασία (Κυριακή 16, 14:00-16:00, ελεύθερη είσοδος)

Οι θεατές θα μπορούν με ελεύθερη είσοδο να παρακολουθήσουν την ταινία μικρού μήκους Sex Worker’s Story 2 των Thousand Faces με ελληνικούς υπότιτλους. Μετά θα ακολουθήσει πάνελ για την σεξεργασία με συντονίστρια την Ελίζα Γκορόγια και εκπροσώπους του Δίκτυο Ενδυνάμωσης Σεξεργατών και του Red Umbrella Athens.

Απονομή βραβείων και πάρτυ (Κυριακή 16, 22:30-00:00)

Μετά την ταινία λήξης θα ακολουθήσει η απονομή των τριών βραβείων του Φεστιβάλ και ένα live show από τους N’Cheezed. Οι N’Cheezed είναι η πρώτη G-Pop μπάντα στην ιστορία της ελληνικής ροκ μουσικής. Συνδυάζοντας τον ελληνόφωνο στίχο με στοιχεία από πάσης φύσεως dance μουσική, funk, punk, country, j-pop και shred οι N’ Cheezed φέρνουν το πάρτυ σε κάθε τους εμφάνιση και επιθυμούν να κάνουν με τη μουσική τους τους πιο ετερόκλητους ανθρωπότυπους να έρθουν κοντά.

Βραβεία

Θα δοθούν τρία βραβεία στην πρώτη έκδοση του φεστιβάλ που αποφασίζουν οι κριτικές επιτροπές για την κάθε κατηγορία. Μέλη της κριτικής επιτροπής: Εύα Κολλιαπάντου, Στέφανος Χανδέλης, Γιώργος Ευθυμίου, Ελίζα Γκορόγια, Θωμάς Διάφας, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Νίκολας Ρίος.

Τα βραβεία έχει σχεδιάσει ο καλλιτέχνης Ζαχαρίας Πετράκης από το Zacharias.es
International Short Fiction 2022 (Μυθοπλασίας)
International Short Factual 2022 (Ντοκιμαντέρ)
Greek Short 2022 (Ελληνικές)

Πληροφορίες για την ONLINE EDITION

Το πάσο του φεστιβάλ δίνει πρόσβαση σε όλες τις ταινίες για 10 μέρες από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 00:00 μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου. Το πάσο αγοράζεται από πλατφόρμα στις Η.Π.Α. και κοστίζει 20 δολάρια, που είναι περίπου 24€ (με την προμήθεια) . Θα είναι διαθέσιμα για αγορά με τραπεζικές κάρτες ΜΟΝΟ μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου. Όσοι αγοράσουν το πάσο θα λάβουν τα ξημερώματα 20 Οκτωβρίου ένα email με οδηγίες για να δημιουργήσουν προφίλ και να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα θέασης. Σημείωση: Κάποιες λίγες ταινίες από την φυσική έκδοση θα λείπουν και είναι στην ιστοσελίδα μας ως NOT AVAILABLE ONLINE.

Τι είναι πορνό;

«Πορνογραφία είναι η αναπαράσταση σεξουαλικών πράξεων, με υπερβολικό τονισμό των γενετήσιων στοιχείων και με κύριο σκοπό την σεξουαλική διέγερση του ατόμου». Αλλά είναι όντως μόνο αυτό; Εμείς πιστεύουμε πως όχι. Το πορνό μπορεί να ενημερώσει, να διασκεδάσει και να εκπαιδεύσει. Μπορεί να διευρύνει θέματα όπως το φύλο, τη σεξουαλικότητα και την προσωπική ταυτότητα μας, μπορεί να ευαισθητοποιήσει, να είναι πολιτικό και φυσικά διασκεδαστικό! Και είναι αυτές οι ‘κάτι παραπάνω από απλό πορνό’ ταινίες που μας ενδιαφέρουν στο φεστιβάλ αυτό.

Ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Φεστιβάλ;

Άτομα που έχουν βαρεθεί το εμπορικό πορνό και ψάχνουν για κάτι διαφορετικό. Άτομα που τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη σεξουαλικότητα και η πολιτική της. Άτομα που θέλουν να δουν κάτι παραπάνω από την ‘αντρική ματιά’. Άτομα που τους αρέσει το καλλιτεχνικό σινεμά. Άτομα που θέλουν να νιώσουν ότι το πορνό που βλέπουν τους αντιπροσωπεύει. Άτομα που έχουν δίψα για μάθηση.

Λίγα λόγια για τις προηγούμενες έκδοσεις

Το Φεστιβάλ Σάτυροι και Μαινάδες είναι το πρώτο Αθηναϊκό Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών. Έχει ήδη γίνει δύο φορές διαδικτυακά με μεγάλη επιτυχία τον Νοέμβριο του 20 και τον Δεκέμβριο του 21 με συνολικά πάνω από 450 θεατές. Από τις πωλήσεις των εισιτηρίων έχουν στηριχτεί οικονομικά τα δικαστικά έξοδα της οικογένειας του Ζακ/Zackie Oh. Και πολλοί από τους καλλιτέχνες δώρισαν την αμοιβή τους για το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Προπώληση Εισιτηρίων για Ρομαντσο

Η είσοδος για το κάθε πρόγραμμα κοστίζει 5€, το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 10€ και υπάρχει εισιτήριο διαρκείας 4 ημερών για ολόκληρο το φεστιβάλ που θα κοστίζει 25€.
Η προπώληση για τα εισιτήρια διαρκείας και τα ημερήσια εισιτήρια, θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 12/10.

Οι κάτοχοι του ημερήσιου και του πάσου και ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να βγάζουν μηδενικό εισιτήριο από το ταμείο του Ρομάντσο για κάθε πρόγραμμα που θέλουν να παρακολουθήσουν. Το ταμείο του Ρομάντσο είναι ανοιχτό μία ώρα πριν την πρώτη προβολή της ημέρας και θα κλείνει μισή ώρα μετά την έναρξη της τελευταίας ταινίας. Τα εισιτήρια για το The Female Gaze Party είναι ξεχωριστά και κοστίζουν 5€ και μπορούν να αγοραστούν είτε στο VIVA, είτε στο ταμείο του Ρομάντσο.

Γλωσσική πρoσβασιμότητα

Το φεστιβάλ αυτοπροσδιορίζεται ως διεθνές φεστιβάλ με επίσημη γλώσσα τα αγγλικά και μετά τα ελληνικά. Οι ταινίες που έχουν διάλογο έχουν κατά κύρια βάση αγγλικούς υπότιτλους. Υπάρχουν κάποιες λίγες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους και είναι αναγραμμένες στο πρόγραμμα με gre subs.

Πληροφορίες

Ιστοσελίδα: www.athenspff.com
Προπώληση για Ρομάντσο: https://www.viva.gr/tickets/festival/1st-athens-porn-film-festival/
Προπώληση για ONLINE: https://btt.boldtypetickets.com/events/130245855/athenspornfilmfestival
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/774703880434815/
Twitter: https://twitter.com/AthensPFF
Instagram: https://www.instagram.com/athenspff/
Facebook: https://www.facebook.com/athenspff/
Διευθυντής Φεστιβάλ: Μενέλας Σιαφάκας
Email: athenspff@gmail.com
Τηλέφωνο: +30-6932639907