Αστέρι του (γκέι) πορνό μιλά για τη δύσκολη πραγματικότητα της σεξεργασίας και του Onlyfans

19/04/2023
από
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Joel Michael Anderson φαίνεται να ζει το όνειρο ως party boy. Έχοντας ήδη γίνει γνωστός μέσα από τις ταινίες γκέι πορνό, περνά τις μέρες του στο γυμνατήριο και τις νύχτες του στα νυχτερινά μαγαζιά.

«Σκέφτηκα ότι μπορώ να βγάζω τα προς το ζην με το να παρτάρω και να κάνω σεξ όλη την ώρα», λέει στη νέα του μικρού μήκους ταινία, DOXY. «Ζω το όνειρο μου».

Αλλά υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά σε όλο αυτό. Ο Anderson, του οποίου το καλλιτεχνικό όνομα είναι «Johnny Ford», χρησιμοποιεί επίσης την πλατφόρμα του για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τον κίνδυνο και την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του σεξ και οι δημιουργοί του OnlyFans.

Στο τέλος του τρέιλερ τον βλέπουμε μέχρι και να δακρύζει. «Δεν είμαι καλός σε τίποτα άλλο», σχολιάζει.

Η δημοτικότητα του OnlyFans αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, από 7,5 εκατομμύρια χρήστες τον Νοέμβριο του 2019, σε 85 εκατομμύρια χρήστες έως τον Δεκέμβριο του 2020. Όμως, όπως δείχνουν αυτοί οι αριθμοί, υπάρχει τώρα ένα τεράστιο πλεόνασμα δημιουργών που συναγωνίζονται για την ίδια πελατειακή βάση. Όλοι έχουμε διαβάσει ιστορίες για το πώς τα αστέρια του OnlyFans μπορούν να κερδίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια το μήνα – αν όχι περισσότερα.

«Μπορείς να βγάλεις όσα βγάζει και ένας δικηγόρος», αποκαλύπτει το αστέρι του «Click Boys».

Για πολλούς, ωστόσο, το προσωπικό κόστος της παρουσίας γυμνών φωτογραφιών και σεξουαλικών βίντεο στο διαδίκτυο υπερβαίνει κατά πολύ κάθε χρηματικό κέρδος.

Η ταινία διάρκειας 20 λεπτών, η οποία φαίνεται να είναι γυρισμένη σε τηλέφωνο, δείχνει τον Anderson να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις, όπως όταν ένας πελάτης σε meth αρνείται να πληρώσει για σεξ.

«Όπως βλέπετε στο DOXY, όταν ένας πελάτης απειλεί να καλέσει την αστυνομία, ένας εργαζόμενος στο σεξ δεν μπορεί να απευθυνθεί κάπου και να απαιτήσει την οφειλόμενη πληρωμή του», λέει. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα άτομα που εργάζονται στο σεξ για αυτόν τον λόγο. Είναι πιο εύκολο να τους συμβεί κάποιο έγκλημα όταν το επάγγελμά τους θεωρείται έγκλημα».

Φυσικά, η αποποινικοποίηση της σεξουαλικής εργασίας θα βοηθούσε πολύ στην εξάλειψη ορισμένων από τους κινδύνους της εργασίας. Όπως δείχνει μια νέα μελέτη του Yale, η ποινικοποίηση  της σεξουαλικής εργασίας επηρεάζει τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς μας,.

Αλλά η αποποινικοποίηση της σεξουαλικής εργασίας δεν λύνει όλα τα προβλήματα. Ο κλάδος είναι άκρως ανταγωνιστικός και εκμεταλλευτικός. Κάθε άτομο έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής.

«Μην το ξεκινήσετε χωρίς στρατηγική εξόδου», τονίζει ο Anderson.

 

 




Δες και αυτό!