Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας: ένας γαστρονομικός πόλος έλξης στο κέντρο της Αθήνας

31/05/2022
Μια κουζίνα πιστή τόσο στην αυθεντικότητα των γεύσεων όσο και στην νεωτερικότητα του μενού που διαρκώς ανανεώνεται με ξεχωριστές ελληνικές γευστικές δημιουργίες!

Ήταν το 1995, όταν ο Παναγιώτης Μαζαράκης και ο Τάσος Δήµας -δύο φίλοι που μοιράζονται την ίδια αγάπη για το καλό φαγητό- αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στον χώρο των τροφίμων. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο εστιατόριο “Ο Τζίτζικας κι ο Μέρµηγκας” στα Άνω Πατήσια.

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ

Μετά από αυτό, η επιτυχημένη εστιατορική οικογένεια άνοιξε ακόμα 3 εστιατόρια στο Χαλάνδρι, στο Σύνταγμα και στην Κηφισιά, όπου Έλληνες αλλά και ξένοι επισκέπτες τα ανέδειξαν πολύ γρήγορα σε αγαπημένους γαστρονομικούς προορισμούς. Σ΄αυτό συναινούν οι αγνές πρώτες ύλες της ελληνικής υπαίθρου και η καταρτισμένη γευσιγνωσία του αναβαθμίζει την καλά δοκιμασμένη ελληνική κουζίνα με νέες ιδέες και “ντελικατέσεν” διάθεση.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Η γραβιέρα Νάξου, η φάβα βιολογικής γεωργίας από το Δίλοφο, το παστό Μάνης, το µαστέλο και η µαστίχα Χίου, τα µύδια Κατερίνης, το πεκορίνο Αµφιλοχίας κ.α. είναι µερικά από τα προïόντα που φιλοξενεί το εστιατόριο από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και βρίσκουν τη θέση που τους αξίζει στη δημιουργική του κουζίνα.,

ΣΟΥΠΙΑ ΣΧΑΡΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΟΡΙΖΟ

Μια κουζίνα πιστή τόσο στην αυθεντικότητα των γεύσεων όσο και στην νεωτερικότητα του μενού που διαρκώς ανανεώνεται με ξεχωριστές ελληνικές γευστικές δημιουργίες.

Έτσι, το εστιατόριο “Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας” κατάφερε να καταξιωθεί και να αποτελεί “σταθερή αξία” και γαστρονομικό πόλο έλξης στο κέντρο της Αθήνας.”

https://www.instagram.com/tv/CeN8GObAYZF/?utm_source=ig_web_copy_link


Που θα βρείτε τα εστιατόρια “Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας”

  • ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Μητροπόλεως 12-14, Τηλ. 210 3247607, E-mail: [email protected]
  • ΚΗΦΙΣΙΑ: Δροσίνη 12, Τηλ. 210 6230080, E-mail: [email protected]
  • ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Τηλ. 210 6810529, E-mail: [email protected]
  • ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ: Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
    Πλατεία Παπαδιαμάντη 4, Τηλ. 210 2232376, E-mail: anopatisia@tzitzikasmermigas.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!