Οι pride σημαίες δεν είναι ευπρόσδεκτες στο World Cup του Κατάρ

03/04/2022
από
Οι σημαίες του ουράνιου τόξου θα μπορούσαν να κατασχεθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ για να αποφευχθούν επιθέσεις, δήλωσε ένας αξιωματούχος ασφαλείας.

Το παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο του ποδοσφαίρου FIFA αντιμετώπισε σοβαρές αντιδράσεις από τότε που ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα διεξαχθεί στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με φυλάκιση έως και επτά χρόνια. Οι μουσουλμάνοι στη χώρα, σύμφωνα με το νόμο της Σαρία, μπορούν να τιμωρηθούν με τη θανατική ποινή.

Παρά τις διώξεις, οι αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου στο Κατάρ και στην Αγγλία επιμένουν ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα θα είναι ασφαλή και «καλοδεχούμενα».

Αλλά τώρα, ο υποστράτηγος Abdulaziz Abdullah Al Ansari, ένας υπάλληλος που επιβλέπει την ασφάλεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είπε ότι οι σημαίες θα μπορούσαν να κατασχεθούν για την προστασία των φιλάθλων.

Σύμφωνα με τη Metro, είπε: «Αν [ένας θαυμαστής] σηκώσει τη σημαία του ουράνιου τόξου και του την πάρω, δεν είναι επειδή θέλω πραγματικά να την πάρω, να τον προσβάλω, αλλά για να τον προστατεύσω.

Επειδή αν δεν είμαι εγώ, κάποιος άλλος γύρω του μπορεί να του επιτεθεί… Δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη συμπεριφορά ολόκληρου του κόσμου. Και θα του πω: “Σε παρακαλώ, δεν χρειάζεται να σηκώσεις αυτή τη σημαία σε αυτό το σημείο”».

«Θέλετε να δείξετε την άποψή σας για την ΛΟΑΤΚΙ+ κατάσταση, να την δείξετε σε μια κοινωνία όπου θα γίνει αποδεκτή»,συνέχισε.

«Αυτός ο άνθρωπος πήρε το εισιτήριο, έρχεται εδώ για να παρακολουθήσει τον αγώνα, όχι για να διαδηλώσει… Παρακολουθήστε το παιχνίδι. Αυτό είναι καλό. Αλλά μην προσβάλετε ολόκληρη την κοινωνία εξαιτίας αυτού».

Παρά το γεγονός ότι περιέγραψε τη Pride σημαία ως «προσβολή» για την κοινωνία του Κατάρ, ο Al Ansari συνέχισε να επιμένει ότι οι ΛΟΑΤΚ+ οπαδοί είναι ευπρόσδεκτοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

 




Δες και αυτό!